Teravih Haberleri

Teravih namazı neden 1 gün önce başlar? Arefe günü teravih kılınır mı?

Sözlükte “rahatlatmak, dinlendirmek” anlamındaki tervîha kelimesinin çoğulu olan terâvîh, ramazan ayında kılınan namazı ifade eder. Ramazanda teravih namazı, yatsı namazı ile vitir namazı arasında kılınan bir namaz olarak yer bulur. Bu nedenle İslamiyet’te teravih namazı, önemsenen ve Müslümanlar arasında ilgi gösterilen bir ibadettir. Peki, teravih namazı neden 1 gün önce başlar? Arefe günü teravih kılınır mı?

Haber 15-03-2024 02:19

Teravih namazı nasıl kılınır? Teravih namazı kaç rekât?

11 ayın sultanı Ramazan, birçok terim ve geleneği de beraberinde getirir. Her yıl heyecan ile beklenen bu dönem boyunca, bu döneme özel bazı dualar ve namazlar vardır. Bunlardan biri de diğer namazlardan farklı bazı özellikleriyle öne çıkan teravih namazıdır. Peki teravih namazı nasıl kılınır? Teravih namazı kaç rekâttır?

Haber 04-03-2024 17:50

Teravih nasıl yazılır? Teravih mi teravi mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Ramazan ayında yatsı namazından sonra kılınan namazı temsil eden teravih kelimesinin yazılı dildeki kullanımı çoğu zaman karıştırılır. Bu sözcüğün doğru yazılışına yönelik sıklıkla yapılan hata ise h sesinin kullanımına ilişkindir. Dolayısıyla teravih sözcüğü yazılırken bu ifadenin sonunda h sesinin kullanılıp kullanılmadığı açıklanmalıdır. Ayrıca teravih kelimesinin geçtiği cümle örnekleri sıralanarak ilgili ifadenin yazılı dildeki kullanımının yakından incelenmesi mümkün hale getirilmelidir.

Egitim 03-03-2024 10:04

Çorum'da ramazanda en az 20 teravih namazına giden 310 çocuk ödüllendirildi

Çorum'un Oğuzlar ilçesinde ramazan ayı boyunca en az 20 teravih namazına giden 310 çocuğa harçlık verildi, çekilişle belirlenen 5 çocuk sürpriz hediyelerle ödüllendirildi.

Yurthaber 18-04-2023 07:45

Teravih

Teravih Hakkındaki Haberler Mynet'te. Teravih Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Teravih hangi gün başlıyor? Teravih namazı hükmü ve mahiyeti nedir, kılınışı nasıldır? İşte Enderun usulü teravih namazı kılınış şekli

Ramazan ayına sayılı günler kala teravih namazı hakkında araştırmalar da hız kazandı. Teravih hangi gün başlıyor? Teravih namazı hükmü nedir, kılınışı nasıldır? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. Sözlükte “rahatlatmak, dinlendirmek” anlamındaki terviha kelimesinin çoğulu olan teravih ramazan ayına mahsus olmak üzere yatsı namazından sonra kılınan namaz olarak biliniyor. İşte Teravih namazı kılınışı hakkında tüm detaylar...

Haber 20-03-2023 16:16