Tip 2 Diyabet Haberleri

Her mutfakta var: Damarları tıkıyor, iltihaplanma yapıyor! Ağzınıza bile sürmeyin

Kalbe giden damarların tıkanmasına birçok şey sebep olabilmektedir. Yediklerimiz, sağlıksız yaşam, aşırı kilo ve benzeri şeyler kalp sağlığını büyük tehlikeye atıyor. Ama öyle bir besin var ki damarlarınızın tıkanmasına en büyük sebeplerden birisi bu. İçeriğinden emin olmadığınız tereyağı ve trans yağ içeren margarinler atardamarınız için hoş olmayabilir.

Haber 04-08-2023 08:47

Yemeden önce tekrar düşünün! Bu yiyecekler ömür boyu hasta ediyor

Diyabet çağımızın en sık görülen hastalıkları arasında yer alıyor. Diyabeti iyileştirecek herhangi bir tedavinin bulunmaması bu hastalığa sahip kişilerin ömür boyu beslenmelerine dikkat etmelerini gerektiriyor. Bu riskli hastalık hakkında yapılan araştırmalarda diyabete neden olan çeşitli gıdalar olduğu tespit edildi. Araştırma sonucunda sıklıkla yediğimiz diyabet riski oluşturan gıdalar açıklandı.

Haber 19-04-2023 09:12

Önleminizi erkenden alın! Kanserden ölüm riskini iki kat artırıyor

Kanser nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı giderek artıyor. Her yıl milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine sebep olan kanseri etkileyen birçok faktör bulunuyor. Zararlı yaşam alışkanlıkları ve çeşitli hastalıklar kanserin oluşmasında, ölüm riskini artırmakta önemli rol oynuyor. Uzmanlar sıklıkla görülen bir hastalığın kanserden ölüm riskini iki kat artırdığını açıkladı.

Haber 26-01-2023 09:39

Diyabetin fark edilmeyen belirtisi! Önemsiz sanılıyor ama tedavi için büyük önem taşıyor

Hastalıkların belirtileri hakkında bilinçli olmak onların erken teşhis edilmesini sağlayarak tedavinin daha etkili sonuçlar vermesine yardımcı oluyor. Günümüzde giderek artış gösteren şeker hastalığında da belirtilere dikkat etmek hayati önem taşıyor. Teşhis edilmeyen diyabet kalp krizi ve felç riskinde büyük rol oynuyor. Uzmanlar diyabetin görmezden gelinebilecek belirtisi hakkında uyarıyor.

Haber 12-12-2022 09:18

Yeni araştırma sonucu şok edici: Kavrama gücünüz ne kadar ömrünüz kaldığını söyleyebilir!

Ölüm en korkulan olaylar arasında bulunuyor. Yaşamın doğal bir parçası olarak görülen ölümün önceden tahmin edilemeyeceği biliniyor. Ancak bazı durumlarda ölümün yaklaştığı öğrenilebiliyor. Yeni araştırma sonuçlarına göre kavrama gücünüz ne kadar ömrünüz kaldığını gösterebilir.

Haber 01-12-2022 14:05

Her 7 kişiden 1’inde var! Diyabetin belirtilerine dikkat

Günümüzde hareketsiz yaşam tarzı, sağlıksız beslenme alışkanlıkları ve obezite derken görülme sıklığı hızla artan diyabet, vücudumuzdaki şekeri kontrol etmeyi sağlayan insülin hormonunun eksikliği veya etkisizliği nedeniyle ortaya çıkıyor.

Haber 15-11-2022 10:20

Çok dikkatli olun! Herkes çok faydalı sanıyor: Kuru kayısının az bilinen zararı

Birçok gıda, hatta sağlıklı olanlar, tip 2 diyabetli kişilerde kan şekeri düzeylerini artırabilir. Ama onları tamamen hayatından çıkarmak zorunda değilsin. Daha iyi kan şekeri kontrolü için bu gıdalara nasıl yaklaşacağınızı öğrenin. Rafine karbonhidrat oranı yüksek yiyecek ve içecekler kan şekeri seviyelerinin yükselmesine neden olabilir. Bu tarz yiyeceklere karşı mesafeli olmanız sağlığınız için iyilik olacaktır.

Haber 03-11-2022 16:16

Araştırma sonucu şaşırtıyor: Her gün çay içmek ölümcül hastalık riskini azaltıyor

Çay, ülkemizde en sık tüketilen içecekler arasında bulunuyor. Çay tiryakileri çayı sudan bile fazla tüketiyor. Çay ile ilgili birçok araştırma yapılıyor. Her yeni araştırma sonucunda çayın bir başka faydası öğreniliyor. Uzmanlar çayın çok riskli olan hastalık riskini azalttığını belirtiyor.

Haber 21-10-2022 13:36

İçmeden önce bir daha düşünün! Sıklıkla içtiğimiz gazlı içecekler diyabet ve demans riskini artırıyor

Yemeklerin yanında sıklıkla içtiğimiz içecekler sağlığımızı tehlikeye atabiliyor. Özellikle gazlı ve diyet içecekler çok ciddi hastalıkların oluşmasına neden olabiliyor. Uzmanlar gazlı içecekleri içenleri ölümcül hastalıkların riski hakkında uyarıyor.

Haber 27-09-2022 07:45

Milyonlar katıldı: Sonuçlar dudak uçuklattı! Riski azaltmak için daha fazla çay için

Bir milyondan fazla kişinin katıldığı çalışmada her gün dört veya daha fazla fincan siyah, yeşil veya oolong çayı tüketenlerin tip 2 diyabet geliştirme riskinin % 17 daha düşük olduğu ortaya çıktı. Sekiz ülkeden insanların katıldığı çalışma sonuçları hakkında uzmanlar, sonuçların heyecan verici olduğunu dile getirdi.

Haber 23-09-2022 18:23

Gece kuşlarına kötü haber! Vücutta biriken yakılmayan yağlar...

Gece geç saatlerine kadar uyumayan 'gece kuşu' olarak tabir edilenlerdenseniz kötü bir haberimiz var. Geç saatlere kadar uyumayanların diyabet riski altında oldukları ortaya çıktı. Araştırmacılar, geceleri gündüze göre daha aktif olan kişilerin genellikle daha az enerji harcadıkları için az yağ yaktıklarını bu yüzden insüline karşı dirençli olduklarını belirtti.

Haber 20-09-2022 19:13

Uyku düzeniniz bu şekildeyse dikkat! Ölümcül hastalıkta risk altındasınız

Uyku vücudun en temel ihtiyaçları arasında bulunuyor. Her gün düzenli olarak uyumak sağlık için büyük önem taşıyor. Ancak birçok insan uykusunu yeterli seviyede almıyor. Bu da ölümcül hastalıklara yakalanma riskini artırabiliyor. Uzmanlar geç uyuyan kişilerin büyük risk altında olduğunu belirtiyor.

Haber 20-09-2022 11:51