Tırnak Yeme Hastalığı Haberleri

Nefret edilen ama bir türlü vazgeçilemeyen korkunç alışkanlıklar! Siz neler yapıyorsunuz

Sosyal medya platformu Reddit’e paylaşılan bir gönderi etkileşim rekoru kırıyor. Binlerce insan en utanç verici, sağlıksız alışkanlıklarını çekinmeden paylaştı. Tuvalette telefonla gezinmeden burun temizlemeye kadar, insanlar nefret ettikleri ama bir türlü vazgeçemedikleri sağlıksız alışkanlıkları paylaştı.

Haber 09-02-2022 07:25

İnsanların kendi derisini hatta etini yemelerine neden olan psikolojik hastalık: Dermatofaji

Çocukluk yıllarında tırnak yeme alışkanlığı pek çok kişinin başına bela olmuştur. Bebeklik dönemlerinde parmak emme süreciyle başlayan tırnak yeme alışkanlığının devamı çoğunluk için acı oje sürülmesi ve ‘Midende tırnak ağacı çıkar’ korkutmalarıyla son bulmuştur. Ancak tıp literatürüne dermatofaji olarak geçen hastalığı yaşayanlar için durum hiç kolay değildir.

Trend 02-08-2021 10:42

Tırnak yeme hastalığı koronavirüs riskini artırıyor

Tıpta onikofaji olarak adlandırılan tırnak yeme hastalığının koronavirüsün yayılmasını kolaylaştırdığını ve bağırsaklarda parazitlere neden olduğunu söyleyen İpek Ada Alver, “Protez tırnak ve uzun tırnaklar da mikroorganizmaları bulaştırmada etken oluyor” dedi.

Haber 05-04-2021 11:13

Tırnak kırılması olanlar nasıl beslenmeli?

Dış görüntü kişilerin ilk tanışması sırasında çoğu yargının oluşturulduğu andır. Bu nedenle birçok kişi daha bakımlı ve özenli gözükmek için kişisel temizlik rutinlerine önem verirler. Bu rutinlerden bir tanesi de tırnak bakımıdır. Bakımlı ve temiz ellere sahip olmak herkes için önemli bir detaydır.

Kadin 19-03-2008 15:40

Çocuklarda tırnak yeme alışkanlığı

Tırnak yemenin bir uyum ve davranış bozukluğu olarak kabul edilmesi ve mutlaka altında yatan sebeplerin tespit edilerek tedavi edilmesi gerektiği belirtildi.

Haber 03-01-2006 01:25

Tırnak yemek duygusal bir sorundur

Tırnak yemenin duygusal bir sorun olduğunu belirten uzmanlar, özellikle aileleri tarafından azarlanan çocukların tırnaklarını daha fazla yediklerini kaydettiler.

Haber 21-10-2004 13:49