Tiroid Bezi Haberleri

Tiroid bezi iltihabı nasıl anlaşılır? Nelere dikkat edilmeli?

Tiroid bezi, tiroid hormonunun salgılanmasını sağlar. Tiroid hastalığı ise tiroid bezinin yeterli oranda hormon yapamaması veya aşırı hormon üretmesi sonucu ortaya çıkar. Hem ülkemizde hem de dünyada tiroid bezi düzgün çalışmadığı için çeşitli semptomlar yaşayan ama farkında olmayan milyonlar var.

Haber 01-11-2022 19:43

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu tarifini verdi! Tiroid için mucizevi kür

Tiroit hastalıkları toplumda sıklıkla görülen hastalıklar arasında yer alıyor. Genel sağlığı oldukça etkileyen bu hastalıklara sahip kişilerin beslenmesine ekstra özen göstermesi gerekiyor. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu tiroid hastalıklarına iyi gelecek dereotu kürünün tarifini verdi.

Haber 18-08-2022 14:59

Bu şikayetleriniz varsa dikkat! Hemen doktora gidin

Tiroid hastalıkları herkeste görülebilen hastalıklardan. Sıklıkla karşılaşılan tiroid hastalıkları önemsiz görülüp geçiştirilse de çok ciddi sağlık sorunlarına zemin oluşturuyor. Bu sebeple tiroid hastalıklarının gösterdiği belirtilere dikkat ederek doktora başvurmak gerekiyor.

Haber 11-06-2022 15:22

Hamilelikte troide dikkat

Tiroid bezinin fonksiyonel hastalıkları hipertiroidi (tiroid bezinin aşırı çalışması) ve hipotiroidi ( tiroid bezinin yavaş çalışması) olarak ikiye ayrılıyor. Tiroid bezinin yapısal kusurları da var. Eğer tiroid bezinin boyutları artmışsa bu duruma guatr deniliyor. Tiroid bezinin yapısı bozulmadan genel olarak hacmi atmış ise düffüz guatr, nodüller oluşturarak yapısı değişmiş ise nodüler guatr olarak isimlendiriliyor.

Haber 28-11-2007 00:13

Tiroid Bezi

Tiroid Bezi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Tiroid Bezi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Kilo veremeyenlere tiroit bezi uyarısı

Uzmanlar, tiroit yetmezliğinin metabolizmayı yavaşlattığını belirterek, kişilerin önceki kilolarının yüzde 15-30 oranında artmasına tiroit yetmezliğinin sebep olduğunu belirtti.

Haber 15-06-2006 12:37