Toplu Mezar Haberleri

Kimse onlara beddua edemiyor! Türkiye'de tek bir benzeri olan esrarengiz toplu mezarlığın gizemi çözüldü: 'Buradaki cellatlar, padişahın hükmettiği cezayı uygulayan kişilerdir'

İstanbul'un Beyoğlu semtinde yoldan geçenlerin fark etmesi güç bir toplu mezarlık bulunuyor. Mezarların üstünde ne bir isim bulunuyor ne de herhangi bir bilgi. Yıllar içinde bakımsızlığın da etkisiyle daha da gizemli bir görünüme bürünen toplu mezarlıkların Osmanlı'da çokça bulunsa da günümüzde Türkiye'de bu büyüklükte tek bir benzeri olduğu belirtiliyor. Araştırmacı yazar Halid Develioğlu'na göre, cellatlara ait mezarların bu denli gizemli olmasının ardında ise 'beddua' gerekçesi yer alıyor...

Haber 08-10-2022 10:46

İSTAD Başkanı Karakoyunlu'dan Hocavend'de toplu mezar bulunmasıyla ilgili açıklama:

"Bu bir savaş ve insanlık suçudur. Bunu yapanların mutlaka cezalandırılması gerekir. Soydaşlarımızın kanı yerde kalmamalıdır"

Yurthaber 06-10-2022 15:01

Ukrayna resmen duyurdu! 'İzyum'da askerlerin gömüldüğü toplu mezara ulaştık'

Rusya-Ukrayna savaşı sürerken kan donduran gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Son olarak Ukrayna Parlamentosu'ndan tüyler ürperten bir açıklama geldi. İnsan Hakları Komiseri Dmitri Lubines, Rus güçlerinden geri alınan İzyum kentinde yaklaşık 20 Ukraynalı askerin gömülü olduğu toplu mezar bulunduğunu açıkladı.

Haber 16-09-2022 19:31

Son dakika: Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy duyurdu! Rusya'dan geri alınan kentte toplu mezar bulundu

Son dakika haberine göre, 24 Şubat'ta başlayan Rusya-Ukrayna savaşında, Rus ordusu tarafından işgal edilen İzyum şehri yeniden Ukrayna güçlerinin eline geçti. Ukrayna ordusu tarafından geçtiğimiz günlerde ele geçirilen İzyum şehrinden kan donduran bir haber geldi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, şehirde toplu mezar bulunduğunu açıkladı.

Haber 16-09-2022 00:26

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden toplu mezar kazıldığı iddialarına ilişkin açıklama:

"Gaziantep gibi nüfusu 2 milyonu aşmış, günlük en az 35 cenazenin olduğu şehirlerde bu durum, cenaze hizmetlerinin yetişmesi açısından elzemdir"

Yurthaber 10-09-2022 10:02

O ülkede toplu mezar dehşeti! 25 ceset bulundu, sayı artabilir

Meksika’nın Jalisco eyaletinde yer alan Zapopan şehri yakınlarındaki bir arazide toplu mezar bulundu. Arazide 25 kişinin cesedine ulaşıldığını açıklayan yetkililer, daha fazla ceset olabileceğini ifade etti.

Haber 21-07-2022 00:35

Bucha'dan dünyayı dehşete düşüren fotoğraflar! Çok sayıda ceset çıkarıldı

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarında kritik bölgelerden bir tanesi olan Bucha'dan tüm dünyayı dehşete düşüren haberler gelmeye devam ediyor. Son olarak Ukrayna'nın Bucha kentinde kilisenin bahçesinde bulunan toplu mezardan çok sayıda ceset çıkartıldı.

Haber 10-04-2022 18:52

Ukrayna'dan gelen haber dehşete düşürdü! Bir mezarda 200 kişi...

Rusya'nın başlattığı saldırıların ardından Ukrayna topraklarında 1 aydır devam eden savaşta sivil kayıplar da artıyor. Geçtiğimiz günlerde insanların toplu mezarlara gömüldüğü iddiası ortaya atılmış, fotoğraflar da servis edilmişti. Konuya ilişkin yaşanan yeni gelişmeye göre bir BM yetkilisi, Mariupol'da toplu mezarlar kazıldığını söyledi.

Haber 25-03-2022 14:49

Yollardan ceset topluyorlar... 'Ölülerimizi yeniden gömeceğiz'

Ukrayna'da Rus ordusunun saldırısı nedeniyle kazılan toplu mezarlar hakkında anlatılanlar yürek burktu. Çaresizlik nedeniyle alelacele kazılan toplu mezarlara onlarca cansız beden birlikte toprağa veriliyor. Belediyenin temizlik ekiplerinin yollardan ceset topladığı ayrıntısı da savaşta yaşanan dramının boyutunu gözler önüne seriyor. İşte Ukrayna'da yaşanan toplu mezar dramının ayrıntıları...

Haber 14-03-2022 18:39

Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı'nda çok sayıda çocuk mezarı tespit edildi

Dünyanın en büyük Türk İslam Mezarlığı olan alanda yürütülen arkeolojik kazılarda bu yıl ortaya çıkarılan 21 mezardan 19'unun çocuk mezarı olduğu saptandı - Selçuklu Meydan Mezarlığı ve Eski Ahlat Şehri Kazı Başkanı Mehmet Kulaz: - "Bu alandaki çocuk mezarlarının fazla olmasının nedenleri üzerinde çalışıyoruz. Bu da bir salgın hastalık veya deprem olasılığını akla getiriyor"

Yurthaber 17-09-2021 11:04

Afrin'de toplu mezardan çıkarılan ceset sayısı 61'e yükseldi

Hatay Valisi Rahmi Doğan: - "Bu çalışma neticesinde elde ettiğimiz rakamın akşama doğru artacağını düşünüyoruz. Yerel savcı, sağlık birimleri, yerel polis orada, çalışmasını devam ettiriyor. YPG/PKK terör örgütünün işlemiş olduğu bu insanlık suçunu bütün uluslararası örgütlerin, bütün insanlığın görmesini istiyoruz"

Yurthaber 15-07-2021 11:07

Afrin'de YPG/PKK vahşeti! Toplu mezardan çıkarılan cansız bedenlerin sayısı artıyor

Son dakika haberine göre Hatay Valisi Doğan, Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı öncesinde YPG/PKK'lı teröristlerin kontrolündeki bölgede bulunan toplu mezardan çıkarılan ceset sayısının 61 olduğunu söyledi.

Haber 15-07-2021 10:59

Afrin’de PKK/YPG/PYD'nin katlettiği kişilere ait toplu mezar ortaya çıktı

Suriye'nin Afrin ilçesinde PKK/YPG/PYD terör örgütü tarafından vahşi şekilde infaz edilen 35 kişinin cansız bedeni toprağa gömülü halde bulundu. Konuyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada bulunan toplu mezardaki ceset sayısında artış olabileceği belirtildi.

Haber 14-07-2021 21:26

Kanada'da bir yatılı kilise okulunun bahçesinde 751 çocuk cesedi kalıntısı bulundu

Kanada’nın Sakatchewan eyaletindeki Marieval Yatılı Kilise Okulunun bahçesinde yapılan aramalarda, resmi kayıtlarda olmayan 751 çocuk cesedi kalıntısının olduğu mezarlar bulundu.

Haber 24-06-2021 19:07

Kanada’da toplu mezar şoku! 215 çocuğa ait ceset kalıntıları bulundu

Kanada’nın British Columbia eyaletine bağlı Kamloops kentinde, eski bir yatılı kilise okuluna ait arazide 215 çocuk cesedi kalıntılarının olduğu mezarlık bulundu.

Haber 29-05-2021 18:52

Irak'ta 20 kişinin gömülü olduğu toplu mezar bulundu

Irak'ın Salahaddin vilayetinin güneyinde 20 kişiye ait cesedin yer aldığı toplu mezar bulunduğu bildirildi.

Haber 06-03-2021 23:12

Erkekler tarafından kullanılan 2 bin 700 yıllık yüz kremi bulundu

Çin’in Liujiawa bölgesinde yer alan arkeolojik sit alanında, soylu bir erkeğe ait 2 bin 700 yıllık mezar bulundu. Mezardan çıkarılan bronz bir kapta ise ay tozundan yapılmış bir yüz kremi bulundu. Keşif, erkeklerin kullandığı tarihin en eski kozmetik ürünlerinden biri olarak tarihe geçti.

Haber 12-02-2021 15:32