Tüketici Hakem Heyeti Haberleri

Tüketici hakem heyetlerinden 6,3 milyar liralık uyuşmazlığa çözüm

Tüketici hakem heyetlerine, 2021-2023 döneminde 1 milyon 901 bin 83 başvuru gelirken, her 2 başvurudan 1'i perakende ticaret sektörüne yönelik oldu.

Finans 14-03-2024 11:28

Yüzde 58,46'lık zam! 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak: Tüketici Mahkemesi başvuru sınırı 104 bin lira oluyor

Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile Tüketici Hakem Heyeti'ne yapılacak başvurularda 2024 yılı için parasal sınır 104 bin lira olarak belirlendi

Finans 20-12-2023 07:31

Zamlı memur maaşı için son sözü 4 kez onlar söyledi! Yeni rakam için ipucunu Hakem Heyeti'nin önceki kararları verdi

Memur ve memur emeklilerinin heyecanla beklediği toplu sözleşme görüşmelerinde Memur-Sen pazarlık masasından istediğini alamadı. Anlaşma sağlanamaması üzerine sendika Hakem Kurulu'na başvurdu. Milyonların merak ettiği zamlı maaşı belirleyecek olan kurulun geçmişte verdiği kararlar merak konusu oldu.

Finans 27-08-2023 08:43

1 TL’ye 7 bin TL’lik tableti aldı! Tüketiciler Birliği Başkanı tek tek anlattı! Herkes imkansız sanıyor ama...

İnternet sitelerinde yapılan tuzağa karşı vatandaşlara çok önemli bir uyarı geldi. Bir alışveriş sitesindeki ‘1 TL’ye 7 bin TL’lik tablet’ kampanyasına katılan vatandaşın yaşadıkları şoke etti. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin tüm detayları tek tek anlatırken internet sitelerinin ‘sehven yapılmış’ tuzağına karşı da tüketicileri uyardı. Şahin, “Sehven yapılmış, mesajında bir tuzak var, bu tuzağı küçük değil büyük firmalar dahi yapabiliyor” dedi.

Finans 26-12-2022 14:28

Tüketici Hakem Heyeti

Tüketici Hakem Heyeti Hakkındaki Haberler Mynet'te. Tüketici Hakem Heyeti Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Yeni dönem başladı! Tüketiciler artık kaymakamlıklara da başvurabilecek

Yeni tüketici düzenlemesinin yürürlüğe girmesiyle tüketicilerin hakem heyetlerinde hak arama yolları genişletildi. Artık tüketiciler, yerleşim yeri veya işlemin yapıldığı yerde tüketici hakem heyetinin bulunmaması halinde, o yerin kaymakamlıklarına da başvuru yapabilecek. Taraflara, tüketici hakem heyeti kararının tebliğinden itibaren 15 gün içinde yerleşim yerinin bulunduğu yerdeki tüketici mahkemesine, tüketici mahkemesi bulunmayan yerlerde asliye hukuk mahkemesine de itiraz hakkı getirildi.

Finans 09-10-2022 14:00

Tüketici Hakem Heyetlerinde yeni dönem! Resmi Gazete’de yayımlandı: 30 bin lira…

Ticaret Bakanlığı bugün Tüketici Hakem Heyetleri için yeni alınan bir kararı duyurdu. Resmi Gazete’den duyurulan karar ile değeri 30 bin TL'nin altında uyuşmazlıklar için tüketici hakem heyetine başvuru zorunlu hale getirildi. Yapılan başvurular, başvuru tarih ve sırasına göre en geç 6 ay içinde görüşülerek karara bağlanacak.

Finans 21-09-2022 08:16

e-Devlet’ten 10 dakikada yapılıyor! Başvuru ücreti alınmıyor: 10 bin ila 15 bin lira arasında…

Her gün eksik, yanlış, bozuk ya da hatalı ürün ve hizmet alan binlerce kişi mağduriyet yaşıyor. 'Kim uğraşacak' deyip haklarını aramayanlar ise her yıl milyonlarca lirayı çöpe atıyor. Ayıplı mal ya da hizmet sunan firmalara karşı hakem heyetleri tüketiciyi her zaman koruyor. Bu durumda e-devlet’ten tüketici mahkemelerine 10 dakikada başvuru yapılabiliyor. İşte haberin detayları…

Finans 15-08-2022 10:55

Milyonlarca kredi kartı kullanıcısını ilgilendiriyor! Flaş aidat kararı: Banka ispat edemedi

Milyonlarla kredi kartı kullanıcısını ilgilendiren emsal bir karar verildi. Kahramanmaraş'ta, 5 yıl boyunca kendisinden aidat kesilen Ahmet Babaoğlu, ücreti iadesi için Tüketici Hakem Heyetine başvurdu. Heyet, tüketiciyi haklı bulurken, banka ise bu karara itiraz etti. İlerleyen süreçte bilirkişi raporu isteyen mahkemeden emsal niteliğinde bir karar geldi.

Finans 17-06-2022 08:15

Pazarlarda bunu yazmak yasak! Para iadesi alabilirsiniz

Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, pazar tezgahlarındaki fiyat etiketinde 50, 75 kuruş gibi küsuratın daha küçük boyutta belirtilmesi, 'yarım kilo' ifadesinin yer almasının yasak olduğunu söyledi. Gündüz, tüketicinin şikayet etmesi halinde büyük boyutta yazılan fiyata ürünü satın alabileceğini söyledi.

Finans 16-05-2022 11:15

İnternet abonelerini yakından ilgilendiriyor! Mahkeme, cayma bedelinin iadesine karar verdi

Konya'da Onur Kızılçay (28), hızı taahhüt edilenin altında olduğu için internet aboneliğini iptal ettirdi. 1200 TL cayma bedeli ödeyen Kızılçay, daha sonra ödediği cayma bedelini geri alabilmek için Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdu. Heyetin, başvuruyu onaylamasının ardından dava açıldı. Kızılçay, verdiği hukuk mücadelesini ise geçtiğimiz aylarda kazandı.

Haber 30-01-2022 16:24

Tüketici hakem heyetlerinde yeni dönem! Değişikliğe gidiliyor

AK Parti’nin bir süredir üzerinde çalıştığı Tüketici Kanunu’nda yapılacak değişiklikle önemli düzenlemeler getirilmesi planlanıyor. Buna göre Tüketici hakem heyetinin parasal sınırı yükseltilecek. Tüketici hakem heyetinin olmadığı yerlerde başvurular kaymakamlıklara yapılacakken, kararlara da elektronik ortamdan ulaşılabilmesi imkanı getirilecek…

Finans 24-01-2022 08:24

İnternetin kesik olduğu döneme ait faturaya itirazda tüketici lehine karar

İzmir'de tüketici hakem heyeti, firmadan kaynaklı arıza nedeniyle internetin kesik olduğu dönemde aboneden alınan 168 lira 30 kuruşun iadesine karar verdi - Talebi haklı bulunan tüketici İbrahim Çetin: - "Burada sorun 168 lira 30 kuruş değil. Ben bu parayla zengin olmam, batmam da. Burada, ben ve benim gibi mağdur olanlar hakkını arasın, ortada bir haksızlık olmasın diye bir başvuru yaptım. Sonuç itibarıyla firma veya vatandaş, kim olursa olsun bu ülkede kanunların, adalet olduğunu hatırlatmak istedim"

Yurthaber 15-12-2021 11:04

Yargıtay’dan tüketicilere müjde! Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor

Milyonlarca tüketiciyi yakından ilgilendiren bir karara imza atan Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, tüketiciyle akdedilen sözleşmelerde yer alan haksız şartların kesin olarak hükümsüz olduğuna karar verdi. Bankadan konut kredisi çeken bir vatandaş, bankanın haksız şart koyduğu sözleşme ile hayatının şokunu yaşadı.

Finans 04-10-2021 09:37

Zincir marketler kampanya diye tüketiciyi kandırıyor mu? İşte 'indirim oyunu' iddiası!

Zincir marketler kampanya diye tüketiciyi kandırıyor mu? Tüketici temsilcilerine göre özellikle temel gıda ürünlerinde zincir marketler ortak fiyat belirleyerek, sırayla indirim kampanyası yapıyor. Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, bu indirim kampanyaları ile vatandaşların dolandırıldığını öne sürdü.

Finans 01-09-2021 15:37

Mahkemeden emsal para iadesi kararı! Asıl bedelin yüzde 20 fazlası ödenecek

Balıkesir'de yaşayan Emre Erden, tarihi önceden planlı olan oğullarının sünnet düğününü, pandemi sürecine rast gelmesinden dolayı ileri bir tarihe aldırmak istedi. Anlaşıp kaporasını verdiği düğün salonunun sahibi 10 bin TL ilave para isteyince Erden, anlaşmayı iptal ettirip, kapora iadesi istedi. Kaporasını alamayan Erden, avukatı Fırat Karayaka aracılığıyla konuyu yargıya taşıdı. Tüketici Mahkemesi, asıl alacağına ilave, yüzde 20'si kadarını Erden'e ödenmesine karar verdi.

Finans 14-07-2021 15:32

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Mahkeme arızalı cep telefonunun ücret iadesini istedi

Aydın'da cep telefonu garanti süresi içerisinde arıza yapan ve yetkili servise gönderen tüketici, kendisine kullanılmış ve bataryası değiştirilmiş başka bir telefon gönderilmesi üzerine başlattığı hukuk mücadelesini kazanarak ödediği ücreti geri aldı.

Finans 21-06-2021 14:26

Başvuru sayısı 216 bini aştı! En çok şikayet internet abonelikleri için geldi

Mayıs sonu itibariyle 216 bin 143 başvuru yapılan tüketici hakem heyetlerine en çok başvurulan konular internet abonelikleri, cep telefonu, kredi kartı üyelik ücretleri ve ayakkabı oldu.

Finans 13-06-2021 14:29