Turgut Uyar Haberleri

Dilan Çiçek Deniz Mert Yazıcıoğlu'na ilan-ı aşka doyamadı! Senin bu ellerinde ne var bilmiyorum

Dilan Çiçek Deniz ve Mert Yazıcıoğlu aşkı dolu dizgin devam ediyor. Birlikte Maldivler'e bayram tatili kaçamağı için giden çiftin paylaşımları sosyal medyada oldukça konuşuluyor. Dilan Çiçek Deniz'in gökyüzünü çekip paylaştığı fotoğrafa düştüğü not oldukça dikkat çekti.

Magazin 23-04-2023 00:11

Türk edebiyatının en unutulmaz günü! Dünya Ölmeme Günü’nün ilginç hikayesi

26 Mart Ölmeme Günü, İkinci Yeni akımın temsilci olan edebiyatçıların bir dönem yaşattığı biraz hoş, biraz hüzünlü, çokça şiir kokan bir gelenek olarak biliniyor. Çıkış noktası hakkında birbirinden farklı hikayeler olsa da, masadaki isimler başta Tomris Uyar, Turgut Uyar, Can Yücel olmak üzere edebiyat ve sanat dünyasının önde gelen isimlerinden oluşuyor.

Trend 26-03-2021 10:19

Dört büyük şair ve aşkından deliye dönülen bir kadın: Tomris Uyar

Türk edebiyatının güçlü hikaye yazarlarından biri olarak kabul edilen Tomris Uyar ortaya çıkarttığı eserleriyle olduğu kadar tutkulu aşk hayatıyla da hafızalara kazındı. Çağdaş Türk öykücülüğünün öncülerinden sayılan Uyar, edebiyat dünyasının sahip olunamayan kadınıydı. Yalnızca eserlerinde değil, özel yaşamında da bağımsız bir kadın ve uçsuz bucaksız bir ruhtu.

Trend 15-03-2021 13:37

Çukur'da Yamaç'ın okuduğu Geyikli Gece şiiri kimin? Geyikli Gece Turgut Uyar Geyikli Gece şiiri sözleri

Çukur son bölümde Yamaç Koçovalı'nın okuduğu Geyikli Gece şiiri dikkatleri çekti. Kulkan tarafından Afganistan'a kaçırılan ve tutsak edilen Yamaç aklını yitirmemek için sürekli Turgut Uyar'ın Geyikli Gece şiirini okudu. Yamaç'ın bu bölüm sırasında okuduğu şiir ise sosyal medyanın gündemine oturdu. İşte Turgut Uyar'ın Geyikli Gece şiirinin sözleri.

Magazin 08-02-2021 22:15

Turgut Uyar

Turgut Uyar Hakkındaki Haberler Mynet'te. Turgut Uyar Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Bakan Ersoy, şairler Uyar ile Orhon'u andı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: - "Türk şiirinde İkinci Yeni'nin kapısını açan Turgut Uyar ve Beş Hececiler'in değerli ismi Orhan Seyfi Orhon'u rahmetle anıyorum"

Haber 22-08-2018 21:48

Turgut Uyar vefatının 32. yılında anılıyor. Turgut Uyar kimdir?

Türk şiirinin usta isimlerinden ve İkini Yeni akımının öncülerinden Turgut Uyar'ın bugün vefatının 32. yılı. Peki Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar şiirleri nelerdir?

Haber 04-08-2017 12:09