Türk Sanat Müziği Haberleri

PORTRE - Türk sanat müziğinin güçlü sesi: Hamiyet Yüceses

Sanatçı, yaşamı boyunca 500 kadar taş plak, 37 adet 45'lik ve 8 long playe imza attı

Yurthaber 09-07-2022 15:27

Onur Akay kimdir? 2. Sayfa konuğu Onur Okay nereli ve kaç yaşında? Instagram hesabı nedir?

Onur Akay, 27 Nisan 2022 Çarşamba günü TV 8'de canlı olarak yayınlanan 2. Sayfa magazin programının ardından günün en çok araştırılan isimleri arasında yer alıyor. Ünlü isim, Müge Dağıstanlı ve Gülşen Yüksel'e çarpıcı açıklamalarda bulunup magazin gündemini yorumladı. Peki Onur Akay kimdir? 2. Sayfa konuğu Onur Okay nereli ve kaç yaşında? Instagram hesabı nedir? İşte ünlü ses sanatçısının hayatı ve biyografisi...

Magazin 27-04-2022 09:33

Musikiye ömrünü veren emekli astsubay binlerce öğrenci yetiştirdi

Eskişehir'de yaşayan 74 yaşındaki Hüseyin Erbay, Türk Sanat Müziği için yazdığı 120 eseri, yetiştirdiği öğrencilerden oluşan koro eşliğinde seslendirerek geleceğe taşımak istiyor - Şef ve bestekar Erbay: - "Türk Sanat Müziği için elim ayağım tutuncaya kadar öğrenci yetiştireceğim. En büyük idealim Türk musikisinin hak ettiği yere gelmesidir"

Yurthaber 06-04-2022 11:13

Türk sanat müziğinin efsane sesi: Müzeyyen Senar

Hayatı boyunca yaklaşık 500 plak ve albüm yapan sanatçı, Türk gazino tarihinde solistlik müessesesini ilk başlatan müzisyen oldu

Yurthaber 08-02-2022 11:42

Türk Sanat Müziği

Türk Sanat Müziği Hakkındaki Haberler Mynet'te. Türk Sanat Müziği Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Türk Sanat Müziği sanatçısı İnci Çayırlı vefat etti

Türk Sanat Müziği geleneğinin önemli ve başarılı isimlerinden 86 yaşındaki İnci Çayırlı, hayatını kaybetti. Türk Sanat Müziği Bestecisi ve koro şefi Cengizhan Sönmez, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kıymetli sanatçı, hoca İnci Çayırlı'yı kaybettik. Yakınlarına ve camiamıza başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun." ifadeleriyle sanatçının vefatını duyurdu.

Magazin 31-08-2021 23:38

Ünlü sanatçı Aysel İpar son yolculuğuna uğurlandı

Tedavi gördüğü hastanede 84 yaşında hayatını kaybeden Türk Sanat Müziği sanatçısı Aysel İpar, son yolculuğuna uğurlandı. 84 yaşında hayatını kaybeden İpar'ın cenaze törenine yalnızca yakınları ve arkadaşları katıldı.

Magazin 10-08-2021 20:17

Sami Özer kimdir? Sami Avni Özer kaç yaşında? Sami Özer nereli?

Sami Özer, Türk tasavvuf müziği sanatçısıdır. Ünlü tasavvuf müziği sanatçısı olarak bilinen Emin Ongan’ın öğrencisi olarak da tanınan Sami Özer, 13 yıl boyunca Üsküdar Musiki Cemiyeti’nde Klasik Türk Müziği eğitimi almıştır. 1974 yılında düzenlenen “Altın Ses” yarışmasında Türk Sanat Müziği dalında birincilik ödülüne sahip olan Sami Özer, TRT İstanbul Radyosu’nda da bir süre görev almıştır.

Haber 19-04-2021 11:33

“Ada Sahilleri” türküsünün yürekleri ısıtacak sımsıcak hikayesini biliyor musunuz?

Türk Sanat Musikisi’nin hicaz makamındaki eseri “Ada Sahilleri” günümüze kadar ulaşmayı başarmıştır. Şarkının derinden etkileyen melodisinin yanında hikayesi de yürekleri sızlatıyor. Sizler için hala popülerliğini koruyan türkünün hikayesini araştırdık.

Trend 10-03-2021 14:28

Okulda öğretmen, sahnede sanatçılar

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan "Öğretmenler Korosu" ile öğretmenler hem sosyalleşiyor hem de öğrencilerine örnek oluyor - Öğretmen Gülsen Gönen: - "Sadece ders anlatan kimyacı değil, başka dallarda da kendisini geliştiren insanlar olduğumuzu gördüklerinde şaşırıyorlar. Öğrencilerime örnek bir öğretmen olmaya çalışıyorum"

Yurthaber 20-01-2020 12:09

Vokalist Özlem, internetten sahiplendiği gözleri görmeyen kedilere ışık oldu

Muğla'da çevresinde hayvanlara gösterdiği ilgiyle tanınan 44 yaşındaki Özlem Şen, gözleri görmediği için kimsenin sahiplenmediği 3 kediye evinin kapılarını açtı - Hayvanlarıyla aynı masada yemek yiyen, aynı yatakta uyuyan Şen: - "Onlar ev sahibi, ben misafir gibiyim. Her şey evde onlara göre kuruluyor, dizayn ediliyor. Güzel bir sevgi bağımız var"

Magazin 10-01-2020 11:12

Bir Başka Hazan albümü müzikseverlerle buluştu

İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hanefi Özbek'in 16 bestesinden oluşan enstrümantal albümün tanıtım konseri yapıldı - Prof. Dr. Hanefi Özbek: - "Türk sanat müziği bir oda müziğidir, salon müziği değildir. Onun için az saz ve az dinleyiciyle çok güzel bir uyum sağlanır" - "Bütün öğrencilerime tavsiye ediyorum, 'Mutlaka sanatla uğraşın' diyorum. Asla ayak bağı olmuyor tam tersine insanı dinlendiren, psikolojik yönünü son derece güçlendiren ve çalışmalarına büyük katkı sağlayan bir olgu"

Magazin 30-12-2019 19:15

Tıp profesörü yarım kalan müzisyenlik hayalini yaptığı albümle tamamladı

Henüz çocuklukta başlayan müzik tutkusunu meslek haline getirmek isteyen ancak ailesinin isteği üzerine tıp fakültesine yönelen Prof. Dr. Hanefi Özbek, yarım kalan hayalini bestelerinden oluşan 16 eserlik albümüyle gerçekleştirdi - İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hanefi Özbek: - "Ben müziğe çok yetenekliydim fakat ailem, 'Sen aç kalırsın evladım' diyerek zorla tıbba gönderdi. Babamın zoruyla doktor oldum ama mesleğimi seviyorum. Müziğe yeteneğim varken, tıbbı da okudum" - "Müzik yapıldığı taktirde beynin çok büyük bir kısmına kan pompalanıyor ve neredeyse hepsi çalışır hale geliyor. Müzik beyni müthiş kullanıyor"

Magazin 21-12-2019 12:25

Bilal Erdoğan'dan Türk sanat müziği sürprizi!

Bilal Erdoğan katıldığı radyo programında Türk sanat müziği eseri seslendirdi. Erdoğan'ın bu performansı sosyal medyada büyük beğeni topladı.

Trend 02-10-2019 03:02

Musikinin Dehası Dede'den Bugüne konseri

Türk sanat müziği sanatçısı Bekir Ünlüataer, CRR'deki "Musikinin Dehası Dede'den Bugüne" konserinde sevilen şarkıları seslendirdi

Haber 22-03-2019 09:40

Restoranda kebapçı sahnede solist

Burdur'da yaşayan, Türk sanat müziğine ilgi duyan 22 yıllık kebapçı Barış Kaval, restoranında pişirdiği kebaplarla müşterilerinin damağına, seslendirdiği şarkılarla da ruhuna hitap ediyor - Özel günlerde arkadaşlarıyla kurdukları grupta solistlik de yapan Kaval, dinleyenleri adeta kendisine hayran bırakıyor - Kebapçı Barış Kaval: "Bu sayede müşterilerim bilinmeyen yönlerimi de görmüş oluyorlar. Barış, lokantada kebapçı, sahnede sanatçı oluyor. İnsanların hem damak tadına hem de ruhlarına dokunuyorum" - Müşterilerden Kezban Çevik "Burası hem kulağımıza hem de damak tadımıza hitap ediyor. Bir lokantacının Türk sanat müziğine bu denli ilgi duyması çok güzel bir şey"

Haber 25-12-2018 12:31

Restoranda kebapçı sahnede solist

Burdur'da yaşayan, Türk sanat müziğine ilgi duyan 22 yıllık kebapçı Barış Kaval, restoranında pişirdiği kebaplarla müşterilerinin damağına, seslendirdiği şarkılarla da ruhuna hitap ediyor - Özel günlerde arkadaşlarıyla kurdukları grupta solistlik de yapan Kaval, dinleyenleri adeta kendisine hayran bırakıyor - Kebapçı Barış Kaval: "Bu sayede müşterilerim bilinmeyen yönlerimi de görmüş oluyorlar. Barış, lokantada kebapçı, sahnede sanatçı oluyor. İnsanların hem damak tadına hem de ruhlarına dokunuyorum" - Müşterilerden Kezban Çevik "Burası hem kulağımıza hem de damak tadımıza hitap ediyor. Bir lokantacının Türk sanat müziğine bu denli ilgi duyması çok güzel bir şey"

Yurthaber 25-12-2018 12:30

Ameliyathaneden sahneye: Türk müziğinin profesörü

Çocukken gelecek hedefini, "Şarkıcı doktor olacağım." diye belirleyen bugün ise dünyaca tanınan bir hekim ve Türk sanat musikisi üstadı olan Prof. Dr. Ali Rıza Kural, çok yönlü kişiliği, başarılarla dolu hayatıyla örnek oluyor - Acıbadem Maslak Hastanesi Robotik Cerrahi ve Üroloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza Kural: - "Bence hekimler her zaman bir sanat dalıyla uğraşmalı. Müzik, resim veya fotoğraf. Böyle arkadaşlarım var. Sporla ilgilenenler var. Hekimlerin bir sanat dalıyla uğraşması sanki olmazsa olmaz gibi. Ben de bunların içinden müziği seçtim" - "Ameliyathane ortamında kalkıp şarkı söylemiyoruz. Talepler olsa da. Bazen tanıyan hastalar 'Ameliyata girerken şu şarkıyı okur musunuz?' diyor. Bir çalışma anında kafamda çok sevdiğim bir şarkı geçtiği oluyor. Sanki mırıldanıyor gibi oluyorum. Müzik hep içinizde dolaşır" - "2 yıl önce 2 albüm çıkardım. Biri 'Klasikler'. Bunu Nevzat Atlığ Hocamın teşvikiyle yaptım. Parçaları birlikte seçtik. Kayıtlarda iki disk doldurduk. Özellikle babam da teşvik etti. Onun sesi de çok güzeldir. "Oğlum klasikler güzel. Bizim dinlediklerimizi ne zaman kaydedeceksin?' dedi. Onun üzerine de 'Sevdiklerimin Sevdikleri' diye bir albüm yaptım 2016'da. Günümüze daha yakın bestecilerin eserleri var"

Haber 18-12-2018 12:13

Türkiye ve Zeki Müren aşığıyım

Osmanlı kılıçlarını tamir ustası Kirkor Ayaz: - "Savaş aletlerine çocukluğumdan beri merakım olduğu için tamiratına başladım ondan sonra çevremden devamlı kılıç, gladyo ve bıçaklar gelmeye başladı. Bugünlerde de Blachernae Sarayı'nın bahçesinde gezerken bulduğum ve çok eski olduğunu tahmin ettiğim gladyoyu tamir ediyorum" - "Her türlü müziği dinlerim ama bilhassa İstanbul'un ve Türk Sanat Müziği'nin, Zeki Müren'in aşığıyım. En çok sevdiğim sanatçı ise Zeki Müren'dir" - "1979 senesinde Green Card'ım geldi, 'Ben gitmiyorum' dedim, gitmem çünkü Türkiye'nin her şeyini çok seviyorum. Mesela buranın toprağını-taşını, üstüm-başım çamur olsa, o çamurdan bile zevk alırım"

Haber 18-07-2018 11:52

Japon müzisyenlerden Berlin'de Türk sanat müziği

Japon sanatçı Grabein, Türkçe bilmemesine rağmen büyük ustalıkla Türk sanat müziği eserlerini icra ederken, arkadaşı Masuda da kanun ile kendisine eşlik ediyor

Haber 05-04-2018 11:10

Ahmet Özhan 50. sanat yılını CRR'de kutladı

Türk sanat müziği sanatçısı Özhan: - "Sizlerle birlikte olmak, bu sahnede olmak ve sanat hayatımın üzerinden 50 sene geçmiş olması çok gurur verici bir şey. 18 yaşından beri sahnelerdeyim. Şükürler olsun Cenabıhakk'a, bugünleri gösterdi. Sahnede 50 yıl az bir kıdem değil" - "Bizim musikimiz aslında üslup ve tavır musikisi. Bizim musikimiz, bir medeniyet musikisi. Bu okuduklarımız günün sevilen sanat şarkıları. Fakat, daha klasiklerimiz, Dedelerimiz, Itrilerimiz, Zekai Dedelerimizin eserleri, onlar bir medeniyetin musikisi"

Haber 31-03-2018 10:13

3. Altın Nota Beste Yarışması

Yarışmada, 10 eser finale kaldı

Haber 13-02-2018 13:28

Bülent Ersoy 2 saatte 215 bin TL harcadı

Türk Sanat Müziği'nin Diva'sı Bülent Ersoy, Kapalıçarşı'da gece yarısı özel olarak açtırdığı mağazalarda 215 bin TL'lik harcama yaptı.

Magazin 02-02-2017 16:21

Zeki Müren albümünün ödülü müzeye bağışlandı

"İşte Biziz Zeki Müren" albümüne verilen "En İyi Proje Albüm" ödülü, Zeki Müren Müzesi'ne bağışlandı.

Magazin 03-08-2016 11:29

Türk sanat müziğinin usta ismi Atilla Sema hayatını kaybetti

Ses sanatçısı Onur Akay, Türk sanat müziğinin usta isimlerinden Atilla Sema'nın vefat ettiğini duyurdu.

Magazin 14-04-2016 13:56

Müzisyen Bekir Ünlüataer dans hocasıyla evlendi

Bir dönem Nilgün Belgün ile yaşadığı aşkla adından söz ettiren Bekir Ünlüataer'in dans hocası Elif Ömüriş ile evlendiği ortaya çıktı.

Magazin 03-04-2016 11:48

Ünlü sanatçı Gönül Yazar korkuttu

Türk Sanat Müziği'nin önemli sanatçılarından Gönül Yazar hastaneye kaldırıldı.

Magazin 22-12-2015 11:36

Tahmin edemeyeceğiniz şeyler olacak

Ünlü şarkıcı Fatih Ürek önceki gece 'Nossa Costa'da sahne aldı. BVS Group'a ait mekan Fatih Ürek programında yine yaklaşık 500 konuğu ağırladı.

Magazin 04-05-2014 14:58

İneklere Zeki Müren dopingi

Kırklareli’de Türk sanat müziği dinleyen ineklerin, süt verimde artış yaşandı.

Trend 27-08-2013 13:52

Uçuş frekansına Türk sanat müziği karıştı

Atatürk Havalimanı’nda uçuş frekansında arabesk müzik yayını sonrası, bu kez de aynı frekanstan pilotlara Türk Sanat Müziği dinletti.

Haber 09-07-2013 13:02

Ünlü şarkıcı yaşamını yitirdi

Türk sanat müziğinin efsane isimlerinden Nigar Uluerer yaşamını yitirdi.

Haber 03-04-2013 09:06

Ünlü bestekar hayatını kaybetti!

Türk Sanat Müziği'nin ünlü bestekarlarından Selahattin Erköse, bugün 84 yaşında hayatını kaybetti.

Haber 08-03-2013 16:02

Müzzeyyen Senar korkuttu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan Türk Sanat Müziğinin ünlü ismi Müzeyyen Senar, hastaneye kaldırıldı.

Haber 19-12-2012 16:47

Başbakan'a fasıl sürprizi!

59 yaşına giren Başbakan Erdoğan'a oğlu Bilal Erdoğan, fasıl sürprizi yaptı.

Haber 27-02-2012 11:30

Şarkı sözlerini unuttu!

Şevval Sam, özel bir şirketin düzenlediği gecede sahne aldı. Geceye, Şevval Sam'ın şarkı sözlerini unutması damgasını vurdu.

Magazin 24-12-2009 15:08