Türsab Haberleri

Turizmin gözdesi Antalya ve Muğla'da bayram tatili hareketli geçti

Her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Antalya ve Muğla'da, Ramazan Bayramı ve ara tatil dolayısıyla hareketlilik yaşandı.

Yurthaber 24-04-2023 13:43

Öğretmen ve öğrenciler gıda israfına dikkati çekmek için yemek yaptı

Öğretmen ve öğrenciler gıda israfına dikkati çekmek için yemek yaptı

Yurthaber 14-10-2022 14:12

TÜRSAB Gastronomi Treni Afyonkarahisar'daki ilk seferini tamamladı

"TÜRSAB Gastronomi Treni" Afyonkarahisar'daki ilk seferini tamamladı

Yurthaber 06-10-2022 20:30

TÜRSAB Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanlığına Rıza Perçin seçildi

TÜRSAB Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanlığına Rıza Perçin seçildi

Yurthaber 05-10-2022 18:28

Türsab

Tursab Hakkındaki Haberler Mynet'te. Tursab Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Bursa, tarihi ve doğasının yanı sıra gastronomi turizminde de öne çıkarılacak

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Eker: - "Bursa kebabı, İnegöl köftesi, Mustafakemalpaşa tatlısı ulusal markalaşmış ürünlerimiz. Dolayısıyla Bursa gastronomi turizminde güçlü. Biz bunu daha da güçlendirmek istiyoruz. Buna süt helvası, tahinli pide gibi yeni ürünleri eklemek istiyoruz" - TÜRSAB Güney Marmara Bölge Temsil Kurulu Başkanı Murat Saraçoğlu: - "Bursa artık daha çok tanınmaya, kaliteli bir turizm destinasyonu olmaya başladı. Önümüzdeki günlerde yeni bir alan olarak doğa ve gastronomi turizmini lansmanını yapacağız. Bursa'yı doğa ve gastronomi alanında öne çıkartacağız"

Yurthaber 01-10-2022 12:51

Yabancı turist sayısı ve döviz girdisinde artışın sürmesi öngörülüyor

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya: - "Dünyada en yüksek seyahat oranı Avrupa'da, dolayısıyla biz de bu bölgenin tam ortasındayız ve çok ulaşılabilir bir noktadayız. Ben 2023 ve devamında da bu seyahat sayılarının, döviz girdilerinin artarak devam edeceğini düşünüyorum"

Yurthaber 20-09-2022 11:04

TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, Adana'da seyahat acentelerinin temsilcileriyle buluştu

TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, Adana'da seyahat acentelerinin temsilcileriyle buluştu

Yurthaber 17-09-2022 13:40

TÜRSAB Bodrum Bölge Temsil Kurulundan eğitime destek

Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin konaklama ve seyahat alanı eğitimlerinin verildiği atölyeye, 18 dizüstü bilgisayar bağışlandı

Yurthaber 06-09-2022 17:53

Tatil yapamayan dikkat! Tarih vererek duyurdular: 'Daha uygun olacak'

Tatil fiyatlarındaki yükseliş sonrası birçok vatandaş tatil planını erteledi ya da başka alternatiflere yöneldi. Yerli turistin ne zaman uygun tatil yapabileceği ile ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ferit Turgut, 'Bizim yerli tatil reaksiyonumuz okul tatilleri ile alakalıdır. Okullar açılınca yerli turiste daha uygun fiyatlar olacaktır. ' sözlerine yer verdi.

Finans 09-08-2022 16:15

Bursa'nın turizmde yeni rotası Sri Lanka ve Hindistan olacak

Bursa'nın turizmde yeni rotası Sri Lanka ve Hindistan olacak

Yurthaber 29-03-2022 13:09

Rusya-Ukrayna krizi turizm sektörünü nasıl etkiledi?

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesine ilişkin, "Mart ayının ortalarına kadar sıcak çatışma durumları toparlanır ve görüşme safhasına geçilirse o zaman turizmde bir sıkıntı yaşamayacağımızı düşünüyorum. Şu anda rezervasyonlarda iptal yok ama rezervasyon akışında durma var." dedi.

Finans 24-02-2022 15:01

Travel Turkey İzmir 15'inci kez kapılarını açtı

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan: - "2020'de turizm sektöründe rakibimiz olan diğer ülkelere kıyasla daha az zarar yaşandı. 2021'de de hızlı bir toparlanma süreci başladı. Yıl sonu hedefimiz 29 milyon turist ve 24 milyar dolar" - Bu yıl fuarla birlikte ilk defa kamp, karavan, tekne gibi turizm çeşitliğine yönelik ürünlerin sergilendiği "TTI Outdoor Fuarı" da düzenleniyor

Yurthaber 02-12-2021 13:48

2021 Turizm Kongresi Antalya'da başladı

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya: - "Dünya genelinde aşılanma oranlarının artması ve aşı kartı olanlara seyahat kısıtlamalarının kaldırılması önümüzdeki dönemde rekabeti yeni bir boyuta taşıyacak. Kendimizi yepyeni kuralların, beklentilerin, tüketici davranışlarının ve deneyimlerinin başrol oynayacağı yeni bir hikayenin içinde bulacağız" - Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Erkan Yağcı: - "Krizi aşmanın en önemli aracı koordinasyondur. Devletin desteği olmadan salgın sürecindeki krizin aşılmayacağını gördük" - Antalya Valisi Ersin Yazıcı: - "Güvenli Turizm Sertifika programıyla başlayan ve sektörün tüm paydaşlarının da dahil olduğu süreçte geçen yıl Antalya pandemi koşullarında nasıl hizmet verileceğini dünyaya gösterdi"

Yurthaber 19-11-2021 16:54

Yerli turist için erken rezervasyon fırsatları başladı

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, yerli turistin uygun koşullarda tatil yapabilmesi için erken rezervasyon imkanlarından faydalanması gerektiğini bildirdi.

Finans 19-11-2021 15:14

Yerli turist için erken rezervasyon fırsatları başladı

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya: - "2022'nin yurt dışı turizmi açısından daha iyi bir yıl olacağını göz önüne alırsak, vatandaşın istediği yerde istediği tarihte uygun fiyata tatil yapabilmesi ancak erken rezervasyonla mümkün" - "Acentelerimiz sadece deniz, kum, güneş değil, aynı zamanda ülkemizin her bir köşesini kapsayacak şekilde kültür turları başta olmak üzere diğer turizm çeşitleri için de çok sayıda seçenek sunuyor"

Yurthaber 19-11-2021 13:59

Yangınlardan sonra tatilcilerin yeni gözdesi oldu! Rezervasyonların yüzde 100'ü dolmak üzere

Muğla ve Antalya’daki yangınlar nedeniyle tatilcilerin yangın bölgesi yerine rotayı Doğu Karadeniz Bölgesi’ne çevirdiği ve son dönemde bu nedenle turistik tesislerde rezervasyonların yüzde 100’e yaklaştığı belirtildi.

Finans 05-08-2021 10:51

TÜRSAB Kuzeydoğu Anadolu BTK Başkanı denizde boğuldu

Antalya’nın Kemer ilçesinde 5 yıldızlı otele gelen TÜRSAB Kuzeydoğu Anadolu Bölge Temsil Kurulu (BTK) Başkanı Kürşat Özeken (33) denizde boğuldu.

Haber 05-07-2021 02:27

Seyahat acentesi temsilcileri Niğde'de buluştu

Seyahat acentesi temsilcileri Niğde'de buluştu

Yurthaber 29-06-2021 14:06

5 Temmuz'dan sonra Türkiye ve Bursa'ya Arap turist akını olacak

Bursa’nın Arap coğrafyasının başkenti olduğunu ifade eden Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölge Başkanı Murat Saraçoğlu, 5 Temmuzdan sonra Arap ülkelerinden gelecek uçakların dolu olduğunu söyledi.

Finans 22-06-2021 09:45

TÜRSAB Başkanı açıkladı! Aşı olanlar ne zaman yurt dışına çıkabilecek?

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, aşı olanlara ilişkin olarak yurt dışında seyahat serbestisi gelebileceğini ancak bunun için Temmuz ayının beklenmesi gerektiğini söyledi.

Finans 08-06-2021 12:36

En sakin bayramı yaşayan turizmciler, sezona dair umutlarını koruyor

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Gencer: - "Bayramdan sonra hem havaların daha da ısınması hem de kısmi kapanmanın sona ermesiyle hareket bekliyoruz" - Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkan Yardımcısı Orhan Belge: - "Haziran'dan sonra yerli ve yabancı turistlerin kontrollü normalleşmeyle birlikte tatile geleceklerini düşünüyoruz. İnşallah 2021'de 2020'den daha güzel rakamlara ulaşacağız"

Yurthaber 14-05-2021 11:54

Rekabet Kurulu, TÜRSAB'a 112 bin 484 lira idari para cezası verdi

Rekabet Kurulu, hac kayıtlarında kontenjan paylaşımı yaparak rekabeti ihlal ettiği gerekçesiyle Türkiye Seyahat Acentaları Birliğine (TÜRSAB) 112 bin 484 lira idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Finans 30-04-2021 17:20

Bodrum'da bisiklet turizmi için rotalar belirleniyor

Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl: - "Deniz, kum, güneş destinasyonunda varız. 3 ay çok yoğunluk yaşanıyor. Önemli olan yoğunluğu 6-9 aya yayabilmek"

Yurthaber 10-04-2021 21:05

Türkiye ile Azerbaycan arasında turist çekebilmek için iş birliği!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Azerbaycan'ın, Türkiye açısından çok büyük önem arz eden turizm pazarları arasında bulunduğunu belirterek, "Salgın öncesi dönemde 1 milyona yakın Azeri dostumuzu ülkemizde misafir ederken, bu sayı pandemi dolayısıyla ciddi miktarda azaldı. Salgın sonlandığında bu rakamın tekrar 1 milyonun üzerine çıkacağına inanıyoruz." dedi.

Finans 05-04-2021 16:07

TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya: 2021'de 2019 yılına yakın bir turizm hedefi var

TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya: "2021'de 2019 yılına yakın bir turizm hedefi var"

Yurthaber 03-04-2021 20:16

Bodrum'un doğayla iç içe 2 bin 400 yıllık Leleg Yolu turist çekecek

TÜRSAB Gençlik, Doğa ve Alternatif Turizm İhtisas Başkanı Mustafa Demir: - "Bodrum'daki acentelere rotayı gösteriyoruz. 5-8 Nisan'da, ülkenin çeşitli yörelerinde doğa ve macera turizmi yapan bütün seyahat acentelerini misafir edeceğiz. Bodrum'un doğa ve spor varlıklarını göstereceğiz" - Turizm acentesi sahibi Hatice Türkel: - "Özellikle salgın döneminde burada daha etkin faaliyet olacağını düşünüyorum. Şimdi artık Bodrum ve çevresinde daha yakın yerlerde çalışmalarımıza devam edeceğiz"

Yurthaber 02-04-2021 11:51

Antalya'da turizm sektörü sezona hazır

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Erkan Yağcı: - "En büyük çalışmamız güvenli turizm sertifika sistemiydi, bu yıl da en önemli unsurlardan biri olacak. Sertifika kriterleri ışığında güvenli, sağlıklı, keyifli tatil imkanını sunacağız" - Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Ülkay Atmaca: - "Gerekli tedbirleri aldık, hazırlıklarımızı yaptık. Geçen yıldan da oldukça tecrübeliyiz. Dünyanın her yerinden misafirlerimizi bekliyoruz" - TÜRSAB Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ferit Turgut: - "Nisan gibi hareketlilik bekliyoruz. En güçlü tarafımız hijyen yönetmeliği. Salgın öncesinde de uyguladığımız bir hijyen yönetmeliği vardı, salgınla bu Güvenli Turizm Sertifikası çatısı altında daha da genişletildi"

Yurthaber 25-03-2021 11:14

Halkbank'ın finansman desteği turizmcilere can suyu olacak

TÜRSAB Güney Marmara Bölge Temsil Kurulu Başkanı Murat Saraçoğlu: - "2021 yılı ikinci yarısı için kısıtlı da olsa bir turizm hareketliliği bekliyoruz. Bu sürece kadar ayakta kalma mücadelesi veren acentelerimize sağlanan destek sevindiricidir" - TÜRSAB Çanakkale-Körfez Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ahmet Çelik: - "Bu protokol ve finansal destek, ülkemizde sayısı yaklaşık 12 bin olan acentelerimizi memnun etmiştir"

Yurthaber 25-02-2021 11:28

Son Dakika: Halkbank'tan seyahat acentelerine finansman desteği

Son dakika haberine göre Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, TÜRSAB üyesi seyahat acentelerine finansman desteği sağlayacaklarını duyurdu. Halkbank Genel Müdürü Arslan, söz konusu desteğin 100 bin liraya kadar çıkacağını belirtti.

Finans 24-02-2021 10:29

Turizmciler, Irak'a operasyona karşı

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Irak'a yönelik bir askeri harekatın senaryosunu bile düşünmek istemediklerini söyledi.

Haber 11-10-2002 16:34