Ulaştırma Bakanlığı Haberleri Ve Son Dakika Ulaştırma Bakanlığı Haberleri

Ulaştırma Bakanlığı Haberleri Ve Son Dakika Ulaştırma Bakanlığı Haberleri

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlı ulaştırma ve altyapı işleri ile ilgilenen bakanlıktır. Nafıa Vekâleti ile Haberleşme ve Ulaşım hizmetlerinin bir çatıda toplanması ile Ulaştırma Bakanlığı 1939 yılında kurulmuştur.

İkinci Dünya Savaşı ile ulaştırma konusundaki eksikler tespit edilmiş ve Ulaştırma bakanlığının yetki alanı genişletilmiştir. Ulaştırma bakanlığını görevi, her türlü haberleşme ve posta işlerinin sağlanması ve yapılandırılmasıdır. Ulaştırma Bakanlığı; Taşra teşkilatları, merkez teşkilatları ve bağlı kuruluşları ile hizmet vermektedir.

Ulaştırma ve altyapı ile ilgilenen bakanlık, hem ülke içi hem de uluslararası tüm düzenlemelerden sorumludur. Ulaştırma Bakanlığı’nın deniz sektörü ile bağı bir dönem kesilse de daha sonra deniz sektörü tekrar Ulaştırma Bakanlığı’nın bünyesine dahil olmuştur.

Ulaştırma Bakanlığı Haberleri

Nallıhan Köprüsü ve Kuş Cenneti Tüneli hizmete girdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Nallıhan Köprüsü, Nallıhan Kuş Cenneti Tüneli ve Bağlantı Yolları'nı hizmete alarak yıllık 9,6 milyon lira tasarruf sağlanacağını anlatarak, "Çevreye zarar veren araçların karbon emisyonunu da 394 ton azaltarak doğanın korunmasına katkı sağlayacağız" dedi. Uraloğlu, Ankara-İstanbul yeni Otoyolu, Ankara-İstanbul Süper Hızlı Treni proje çalışmalarına başladıklarını da kaydederek, her iki projenin de Nallıhan'dan geçeceğini müjdeledi.

Finans 11-03-2024 15:52

Eminönü’ne giriş ücretli olacak derken… Bakanlık’tan İstanbul trafiğine farklı çözüm: Gişeler kalktı, Serbest Geçiş Sistemi geldi

İstanbul trafiğini rahatlatmak için Eminönü ve Kadıköy’e girişlerin paralı olması isteniyordu. Ulaştırma Bakanlığı İstanbul trafiği için yeni bir adım atarak, daha önce Mahmutbey gişelerde uyguladığı Serbest Geçiş Sistemi’ni (SGS) devreye alındı, gişeler kaldırıldı. Böylece trafikte 104 saatini kaybeden İstanbullu daha hızlı ve güvenli bir geçiş sağlayacak.

Finans 01-02-2024 15:13

Ve yeni dönem 1 Ocak itibarıyla resmen başladı! Yola çıkacak olanlar dikkat: Zorunlu hale getirildi, 2 dakikada bir konum iletecek

1 Ocak 2024'ün gelmesiyle hayatımızda bazı değişiklikler gerçekleşmeye başladı. Bunlardan biri de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca uygulamaya alınan şehirler arası otobüslerde araç takip cihazının kullanımına başlanması oldu. Yeni uygulamayla birlikte taşıtların konum, tarih ve saat bilgileri 2 dakikalık periyotlar halinde Bakanlığa iletilecek.

Finans 01-01-2024 09:21

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan 1915 Çanakkale Köprüsü ile ilgili haberlere yanıt geldi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan, 1915 Çanakkale Köprüsü ile ilgili haberler için açıklama yapıldı. Köprünün açıldığından bu yana 4 ay geçmediğine dikkat çekilen açıklamada, bu süre zarfından devlet kasasından henüz bir kuruş dahi çıkmadığı vurgulandı.

Haber 13-07-2022 18:55

Ulaştırma Bakanlığı duyurdu! Kurban Bayramı ve 15 Temmuz'da ulaşım ücretsiz olacak

Ulaştırma Bakanlığı, Kurban Bayramı ve 15 Temmuz'da Marmaray, Başkentray ve İZBAN'nın ücretsiz olarak hizmet vereceğini duyurdu.

Finans 07-07-2022 17:03

Bakan Yardımcısı Sayan'dan metaverse açıklaması: Siber suçların cirit attığı bir yer olacak

Metaverse adını duyurduğundan beri gündemden düşmüyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan ise Hacktrick Siber Güvenlik Konferansı'nda yaptığı açıklamada metaverse'teki tehlikeye dikkat çekti. Bakan Yardımcısı Sayan, “Herkesin eğlenceden ibaret gördüğü Metaverse de siber suçların adeta cirit attığı bir yer olacak yakın zamanda” dedi.

Haber 29-05-2022 16:08

Anlık mesajlaşma uygulamalarını kullananlar dikkat! Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter hesabından önemli bir paylaşımda bulundu. Sayan, şebekeler üstü hizmetlerin (anlık mesajlaşma uygulamaları) yetkilendirileceğini belirterek, "Bu platformlar Türkiye'deki kullanıcılar açısından daha güvenli hale getirilecek." ifadesini kullandı.

Haber 27-05-2022 13:56

Mesafeyi 22 dakikaya düşürecek! Halkalı-Bahçeşehir banliyösü bugün açıldı

İstanbulluların trafik derdine çare olacak raylı sistem ağına bugün Halkalı-Bahçeşehir banliyösü de eklendi. Halkalı-Bahçeşehir arası mesafe 22 dakikaya düşecek. Ancak hat ilk etapta sadece sabah ve akşam birer sefer gerçekleştirilecek.

Finans 23-05-2022 08:02

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan Atatürk Havalimanı açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Atatürk Havalimanı'nın millet bahçesine dönüştürülmesine ilişkin açıklamada bulundu. Açıklamada, "Atatürk Havalimanı Kuzey Güney pistlerinin olduğu bölge bundan böyle milletimize başka bir şekilde; Millet Bahçesi’yle hizmet edecek. Doğu batı pisti acil durumlarda kullanılmak üzere açık tutulacak. Atatürk Havalimanı, milletin kalmaya devam edecek." ifadeleri kullanıldı.

Haber 18-05-2022 14:20

19 Mayıs'ta Marmaray ücretsiz mi? Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı açıkladı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda Marmaray'ın ücretsiz olup olmayacağı merak ediliyordu. Beklenen açıklama Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapıldı.

Haber 17-05-2022 22:14

Bakan Karaismailoğlu'ndan İmamoğlu'na sert sözler! 2024'te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olacak mı?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu katıldığı canlı yayında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'yla aralarındaki gerginlikle ilgili açıklamalarda bulundu. İmamoğlu için sert sözler söyleyen Karaismailoğlu, "2024'te AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olacak mısınız?" sorusunu da yanıtladı.

Haber 26-04-2022 23:33

Bakan Karaismailoğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı metrosunun açılış tarihini açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu ile ilgili olarak "İnşallah sinyalizasyon ve sistem emniyet testlerinin tamamlanmasıyla en geç Ağustos ayında bu projemizi İstanbulluların hizmetine sunmanın gururunu yaşayacağız” dedi.

Finans 21-04-2022 22:18

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı açıkladı! Türkiye'de geniş bant internet abone sayısı...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türkiye'deki geniş bant internet abone sayısını açıkladı. Bakanlık, 70 milyonu mobil olmak üzere toplam geniş bant internet abone sayısının 88,2 milyona yükseldiğini paylaştı.

Haber 18-04-2022 09:41

Phaselis Tüneli açıldı mı? Antalya Phaselis tüneli nerede, nereleri bağlayacak?

Phaselis Tüneli açıldı mı? 16 Nisan 2022 Cumartesi günü en çok araştırılan sorular arasında bulunuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün konuya ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Peki Phaselis Tüneli açıldı mı? Antalya Phaselis tüneli nerede, nereleri bağlayacak? İşte detaylar...

Haber 16-04-2022 20:25

Murat Ongun'dan Ulaştırma Bakanlığına: Yüzde 40 indirime hazır mısınız?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Ulaştırma Bakanlığı arasındaki gerginlik devam ediyor. Son olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, Ulaştırma Bakanlığının Marmaray fiyatlarıyla ilgili attığı bir paylaşımı alıntılayarak, "İlk UKOME’de, Marmaray’da yüzde 40 indirime İBB hazır. Siz de hazır mısınız?" ifadelerini kullandı.

Haber 09-04-2022 22:44

Son dakika: Marmaray'a yüzde 36 zam geldi! İşte yeni ücret tarifesi

Son dakika: İstanbul'da toplu ulaşıma yüzde 40 zam yapılmasının ardından Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Marmaray'da yüzde 36 zam geldiği duyuruldu. Buna göre Marmaray'da tam parkur ücreti 12,12'den 16,97 liraya, en az taşıma ücreti 5,48 liradan 7,67 liraya, öğrenci indirimli 2,67 liradan 3,74 liraya çıktı.

Finans 06-04-2022 16:05

Ekrem İmamoğlu'ndan sert sözler: Benim yardımcımdı, şimdi Bakan oldu! Allah akıl versin

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu için sert ifadeler kullandı. Bakan Karaismailoğlu'nun daha önce kendisinin genel sekreter yardımcısı olarak görev yaptığını belirten İmamoğlu, "Şimdi Ulaştırma Bakanı. Allah sana akıl versin. Bu İstanbul’da yöneticilik yaptın şimdi İstanbul’a ihanet ediyorsun. Yazık" diye konuştu.

Haber 05-04-2022 10:11

Marmaray seferlerine Ramazan düzenlemesi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Marmaray seferleri Ramazan ayı boyunca cuma ve cumartesi günleri gece 02.00'ye kadar uzatıldı.

Haber 01-04-2022 18:28

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarına yanıt: Yalan söylemesi bizleri artık şaşırtmamakta ancak...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı, İstanbul Havalimanı, ve İGA'nın borcu hakkındaki iddialarına yönelik açıklama yapıldı. İddiaların her birine ayrı ayrı yanıt verilen açıklamada, "Sayın Genel Başkanın bu beyanlarında açıkça yalan söylemesi bizleri artık şaşırtmamakta ancak ülkemiz adına üzmeye devam etmektedir" denildi. İşte o açıklamanın detayları!

Haber 30-03-2022 18:40

Araç sahiplerine önemli uyarı! Kış lastiği uygulaması 1 Nisan'da sona eriyor

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren önemli gelişme.1 Aralık 2021'de başlayan kış lastiği takma zorunluluğu uygulaması, 1 Nisan Cuma günü sona erecek. Türkiye'de en çok kullanılan ebat olan 205/55 R16 ölçüdeki yaz lastikleri 700 lira ila 1200 lira fiyat aralığında satışa sunuldu.

Finans 29-03-2022 11:42

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı açıkladı! Marmaray, rekor tazeledi

Marmaray, bir günde 580 bin 560 yolcu taşıyarak rekorunu tazeledi. Ulaştırma Bakanlığı, açıldığı günden bu yana "İstanbul ulaşımının ana omurgası" Marmaray’da toplam 670 milyon yolcunun seyahat ettiğine de dikkati çekti.

Haber 27-03-2022 12:17

İstanbul'da ulaşıma zam teklifi neden reddedildi? Ulaştırma Bakanlığı sebebini açıkladı

İstanbul'da toplu ulaşıma zam tartışmaları devam ediyor. UKOME'de yapılan Mart ayı toplantısında toplu ulaşım ücretlerine yüzde 50, servis ücretlerine ise yüzde 40 oranındaki zam teklifi reddedilmişti. Bu gelişmenin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun karara, "İBB'yi ve İETT'yi batırmak istiyorlar." diye tepki göstermişti. Son olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı zam teklifinin neden reddedildiğini açıkladı. İşte milyonları ilgilendiren zam konusuyla ilgili detaylar...

Finans 23-03-2022 22:48

Rize-Artvin Havalimanı'nda sona gelindi! Deneme uçuşları başlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca projelendirilen, Türkiye'nin deniz dolgusuna inşa edilen 2'nci havalimanı olacak Rize-Artvin Havalimanı'nın 4,5 yıl süren ve 100 milyon ton taş kullanılan 2 milyon 800 bin metrekarelik alandaki deniz dolgusunun ardından terminal binaları ile çay bardağı kule ve çay yaprağı giriş takı da tamamlandı. Nisanda deneme uçuşları başlayacak havalimanı için hazırlanan videoda, İstanbul Havalimanı'ndan kalkan yolcu uçağının havalimanına indiği anlara yer verildi.

Haber 14-03-2022 09:38

KPSS 2022/3 tercih sonuçları açıklandı mı? KPSS tercih sonuçları nereden sorgulanır? Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı sözleşmeli personel alımı sonuçları sorgulama ekranı!

KPSS 2022/3 tercih sonuçları ile ilgili beklenen açıklama ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından yapıldı. 24 Şubat Perşembe ile 2 Mart Çarşamba günleri arasında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına personel alımı için tercihler alınmıştı. Peki KPSS 2022/3 tercih sonuçları açıklandı mı? KPSS tercih sonuçları nereden sorgulanır? İşte Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı sözleşmeli personel alımı sonuçları sorgulama ekranı...

Haber 10-03-2022 11:41

Rusya'nın Ukrayna müdahalesi sonrası Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı duyurdu! 'Güvenlik seviyesi en üst düzeye çıkarıldı'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü, Karadeniz'in kuzeyinde yaşanan son gelişmeler sonrası Azak Denizi ile Karadeniz'deki Türk bayraklı gemilerin 'ISPS Kod Güvenlik Seviyesi'ni, en üst düzey olan 3'e çıkarıldığını açıkladı.

Haber 27-02-2022 11:20

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu açıkladı! Türkiye'nin internet hızı arttı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, internet altyapısına ilişkin 2021 yılında yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Karaismailoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, bir yılda Türkiye'nin sabit geniş bant hızının yüzde 65 yükselerek 44,77 Mbps'ye ulaştığını söyledi.

Haber 04-02-2022 12:02

Son dakika... CHP’nin 'yolsuzluk' iddiasına Bakanlık’tan yanıt: Apaçık bir yalandır!

Son dakika haberine göre Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, CHP'nin YHT ihalelerine ilişkin iddialarını yanıtladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada "Sayın Cumhurbaşkanımızın devletin rutin işleyişi dahilinde yatırım programında attığı ve ihalenin süreciyle ilgisi olmayan imzalı kağıdı 'belge' diye göstermek, apaçık bir yalandır. Konu, yargıya taşınmış olup, ülkemizin hayrına her işe karşı duran yatırım düşmanı bu zihniyet, adalet önünde hesap verecektir" ifadeleri kullanıldı.

Haber 02-02-2022 10:37

Son Dakika: Kar yağışında trafiğe kapanmıştı! Kuzey Marmara Otoyolu'nu işleten firmaya rekor ceza

Son dakika haberi: Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 24 Ocak'taki kar yağışıyla Kuzey Marmara Otoyolu'nun bazı kısımlarının trafiğe kapalı kalması nedeniyle işletmeci firmaya 6,8 milyon lira ceza kesti. Kuzey Marmara Otoyolu İşletmesi, 24 Ocak'ta kar yağışı nedeniyle kapanan kesimlerde beklemek zorunda kalan ve mağduriyet yaşayan sürücülerin otoyol geçiş ücretlerini iade etti.

Haber 31-01-2022 09:27

Bugün metrolar ve Marmaray ücretsiz mi? Bakanlık duyurdu! 25 Ocak İstanbul'da Marmaray bedava mı?

Marmaray açık mı? İstanbul'daki yaşanan yoğun kar yağışı sebebiyle metro çalışma saatleri düzenlendi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya tedbirleri açıkladıktan sonra Ulaştırma Bakanlığı'ndan da Marmaray ile ilgili bir duyuru geldi. Peki bugün metro ve Marmaray ücretsiz mi? 25 Ocak İstanbul'da Marmaray bedava mı? İşte Bakanlık'ın duyurusu...

Haber 25-01-2022 12:57

Geçişi 7 dakikaya düşürecek! Işık yarın görünüyor...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Kaz Dağları’ndan geçişi kısaltacak Ayvacık T-2 Tüneli'nde çalışmaların sonuna gelindiğini ve yarın gerçekleştirilecek çalışmaların ardından ışığın görüleceğini duyurdu.

Finans 23-01-2022 14:40

Son dakika haberi: Ekrem İmamoğlu Bugüne kadar yapmadım ama artık afişe edeceğim diyerek duyurdu! Metro çıkışı...

Son dakika haberi: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, metro hattı ve metrobüs araçlarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ulaştırma Bakanlığı, dün İmamoğlu'nun metro çıkışına cevap vermişti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Halkımızın metroyla buluşmasını engelliyorlar, arkadaşlarıma söyleyeceğim üst geçitlere, duraklara yazsınlar" dedi. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 19-01-2022 14:47

SON DAKİKA | Ermenistan ile uçuşlar başlıyor! Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından açıklama

Son dakika haberine göre Türkiye ve Ermenistan arasında uçuşlar başlıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Ermenistan ile uçuşların 2 Şubat'ta başlayacağını açıkladı. Öte yandan Erbil'e ise uçuşlar 24 Ocak'ta başlayacak. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 19-01-2022 10:10

İBB'nin ''Metro hattı onaylanmadı'' iddiasına AYGM'den yanıt geldi! Önünde hiçbir engel yok...

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin "Beylikdüzü-Sefaköy Metrosu projesinin onaylanmadığına" yönelik iddiaları gündemdeki yerini koruyor. Konuyla ilgili olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü (AYGM), resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımla bu iddialara yanıt verdi.

Haber 18-01-2022 23:36

BTK düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlandı! Düşük internet hızına cezasız fesih geldi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından Tüketici Hakları Yönetmeliği’nde yapılan düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı. Yeni yönetmeliğe göre, taahhüde aykırı internet hızı alan aboneye cezasız fesih yolu açılıyor. Aboneye duyurulan internet hızının sağlanamaması halinde vatandaş ceza ödemeden sözleşmeyi fesih edebilecek. Yeni düzenleme ile taahhütname süresi ise en fazla 24 ay ile sınırlı olacak.

Haber 18-01-2022 02:54

Mesafe kısalacak! Bakan Karaismailoğlu duyurdu: Işık göründü

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Antalya-Manavgat ayrımı ile Taşağıl-İbradi ayrımı yolu üzerindeki Demirkapı Tüneli ile ilgili önemli bir gelişmeyi duyurdu. Tünelde incelemelerde bulunan Bakan Karaismailoğlu, tünelde ışığın göründüğünü belirterek projeyi yıl sonunda tamamlamayı hedeflediklerini belirtti. Karaismailoğlu, projenin tamamlanmasıyla Antalya-Konya arasındaki mesafenin 30 kilometre daha kısalacağını vurguladı. Proje sayesinde yıllık 36,5 milyon TL tasarruf sağlanacak.

Haber 08-01-2022 01:50

Son dakika: Köprü geçiş ücretleri iki yönlü olarak değiştirildi! Bakanlık duyurdu: İşte yeni köprü geçiş ücretleri

Son dakika haberine göre, 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprülerinde uygulanan ücretlendirme değişti. Gelişmeyi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı duyurdu. Değişiklik 1 Ocak 2022 itibarıyla geçerli olacak. İşte yeni köprü geçiş ücretleri ile ilgili detaylar...

Finans 31-12-2021 23:33

Araç sahipleri dikkat! 1 Aralık'ta başlıyor... Cezası 846 TL

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte araç sahibi vatandaşlar kışlık lastik taktırmak için oto lastikçilerin yolunu tutmaya başladı. 1 Aralık itibarıyla başlayacak olan kış lastiği zorunluluğu 1 Nisan 2022'de sonra erecek. Kurala uymayan ticari araçların sürücülerine 846 TL ceza kesilecek. Söz konusu ceza, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanacak yeniden değerlendirme oranı çerçevesinde 1 Ocak 2022 itibarıyla güncellenecek.

Finans 22-11-2021 09:51

Bakan Karaismailoğlu'ndan Türksat 5B açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Türksat 5A'yı 28 Haziran 2021 tarihinde hizmete aldık. 5B’nin de üretimini tamamladık, 2021 yılı sonunda uzaya göndereceğiz. Türkiye'nin en büyük Ar-Ge projelerinden biri Yerli Haberleşme Uydusu Türksat 6A'yı da 2023 yılında uzaya fırlatmayı planlıyoruz" dedi.

Haber 18-11-2021 11:25

Ulaştırma Bakanlığından Ankaralılara metro müjdesi! Tarih verdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu son dakika açıklaması yaparak, Ankara'da yaşayan vatandaşlara Kızılay’a aktarmasız olarak metroyla gidebilecekleri müjdesini verdi. Bakan Karaismailoğlu açıklamasında tarih vererek yeni metro hattının 2022 yılı ikinci çeyreğinde kullanabileceğini belirtti.

Finans 18-11-2021 11:10

1915 Çanakkale Köprüsü'nde sona gelindi! Son tabliye bu hafta yerleştirilecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu , “İki gün sonra Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte Çanakkale’de 1915 Çanakkale Köprüsü son tabliye yerleştirme törenini gerçekleştireceğiz” açıklamasını yaptı. 1915 Çanakkale Köprüsü tamamlandığında dünyanın en uzun orta açıklığa sahip asma köprüsü unvanına da sahip olacak.

Finans 11-11-2021 14:42

Bakan Karaismailoğlu'ndan üstü kapalı gönderme: Projelerimize çökmek isteyenler var

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, iktidara geldiği günden beri AK Parti’nin durmadan çalıştığını belirtti. Bakan Karaismailoğlu "Biz canla başla durmadan çalışırken karşımızda hiçbir iş yapmadan projelerimize çökmek isteyen var. Onlara müsaade etmeyeceğiz. Bu projeleri bizim yaptığımızı anlatacağız. Biz Ankara’yı, İstanbul’u, İzmir’i birilerinin keyfine terk edemeyiz" diye konuştu.

Haber 09-11-2021 14:40

Ulaştırma Bakanı: Kanal İstanbul’da ana ihale için görüşmelerimiz sürüyor

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul projesinde ana ihale için de hazırlık çalışmalarının ve ön görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

Finans 04-11-2021 15:32

Türkiye’nin en pahalı yol projesinde çalışmalar sürüyor! 40 dakikalık mesafeyi 10 dakikaya indirdi

‘Türkiye’nin en pahalı yol projesi’ olarak bilinen Karadeniz Sahil Yolu Projesi çalışmaları 2007 yılında başlamıştı. 2019 yılında ilk etabı tamamlanarak hizmete açılan ‘Ordu Çevre Yolu’nun ikinci etabında çalışmalar devam ediyor. İkinci etabın ise yaklaşık 1 yıl içinde tamamlanması öngörülüyor. Şehirler arası mesafeyi kısaltarak, 40 dakikalık şehir içi geçişini, 10 dakikaya kadar indiren dev projenin çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Finans 21-10-2021 10:41

Limanlarda elleçlenen konteyner ve yük miktarı arttı

Limanlarda elleçlenen konteyner miktarı ocak-eylül döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9 artarak 9 milyon 173 bin 116 TEU’ya, yük miktarı ise yüzde 6 artışla 389 milyon 784 bin 739 tona yükseldi.

Finans 20-10-2021 10:41

Bakan Karaismailoğlu açıkladı! 502 binden fazla siber saldırı engellendi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, alınan önlemler ve geliştirilen yerli ve milli uygulamalarla 1 Ekim itibarıyla bu yıl 60 bin 795 siber saldırının engellendiğini belirterek, "2017-1 Ekim 2021 döneminde engellenen siber saldırı ise 502 bin 386'ya ulaştı." ifadesini kullandı.

Haber 18-10-2021 10:07

Marmaray'da internet dönemi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AK Parti Meclis Üyesi Serdar Duran, 15 Ekim Cuma günü itibarıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının Marmaray'da internet hizmeti vermeye başlayacağını belirterek, ''Bundan sonra U harfi göreceğiniz her metro hattında internet erişiminden faydalanabileceksiniz'' dedi.

Haber 14-10-2021 11:18

'Körler Ülkesi'nde kazılar tamamlandı! Peronlar kalktı, askeri sığınak ilk kez görüntülendi

İstanbul Kadıköy'deki Haydarpaşa Garı kazılarında 140 bin metrekarelik alanın 68 bin metrekaresindeki çalışmalar tamamlandı ve peronlar kaldırıldı. Peronların kaldırılmasıyla birlikte, Helenistik döneme ait bir mezar, yeni bir çoklu mezar, bir döküm atölyesi ile peron alanı dışında Osmanlı dönemine ait bir çeşme, Bizans dönemine ait bir ayazma, 2'nci Dünya Savaşı zamanında kurulan bir sığınak bulundu.

Haber 12-10-2021 12:12

Bakan Karaismailoğlu: Ulusal siber güvenliğimizin sağlanması, hepimizin öncelikli gündemidir

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) düzenlediği “Uluslararası Siber Kalkan 2021” tatbikatına katıldı. Tatbikatta açılış konuşması yapan Bakan Karaismailoğlu, “Uluslararası araştırmalara göre, siber saldırılardan kaynaklanan kayıpların maliyetinin 2021 yılında dünya genelinde 6 trilyon doları bulacağı öngörülüyor. Ulusal siber güvenliğimizin sağlanması, hepimizin öncelikli gündemidir” dedi.

Haber 12-10-2021 11:50

Bakan Dönmez'den hidrokarbon, madencilik ve enerji alanında 3 anlaşma açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bu ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Nijerya'ya resmi bir ziyaret planladığını belirterek, "Bu ziyarette hidrokarbon, madencilik ve enerji alanında 3 anlaşma imzalamayı hedefliyoruz." dedi.

Finans 08-10-2021 14:13