Umman Denizi Haberleri

Ülkede kasırga paniği! 2 gün tatil ilan edildi

Umman'da "Şahin" adı verilen kasırganın olası etkileri nedeniyle iki vilayette 2 gün tatil ilan edildi. Öte yandan kıyı bölgelerde yaşayan halk tahliye edilmeye başlandı.

Haber 03-10-2021 01:14

ABD, Umman Denizi'nde ağır silah dolu İran teknesine el koyduğunu açıkladı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), ABD kuvvetlerinin Umman Denizi'nde, İran'a ait bota el koyduklarını ve botta büyük miktarda ağır silah ele geçirdiklerini duyurdu.

Haber 13-02-2020 23:41

ABD ve Rusya savaş gemileri çarpışmanın eşiğinden döndü

ABD Donanması, Rusya'ya ait bir savaş gemisinin Umman Denizi'nde seyir halindeki bir Amerikan savaş gemisine 'saldırgan bir şekilde yaklaşatığı'nı açıkladı. Olayın görüntülerini yayımlayan ABD donanması, Rus mürettebatının uyarıları da dikkate almadığını belirtti.

Haber 11-01-2020 14:08

ABD, Umman Körfezi'ndeki saldırılardan İran'ı sorumlu tuttu

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Umman Körfezi'nde Japonya'ya giden iki petrol tankerine yapılan saldırılardan İran'ı sorumlu tuttuklarını söyledi - Pompeo: - "Elimizdeki istihbari bilgilere, saldırıyı düzenlemek için kullanılan silahlara ve profesyonelliğe baktığımızda İran'ın sorumlu olduğunu görüyoruz. Bölgede bu karmaşık saldırıyı düzenleyecek kaynak ve yeteneğe sahip herhangi vekil bir grup yok"

Haber 13-06-2019 22:10

Umman Körfezi'ndeki saldırı BAE ve Suudi Arabistan'ın provokasyonu olabilir

İRAM İç Politika Koordinatörü Mehmet Koç: - "İranlı yetkililer petrol yaptırımlarına karşı körfezdeki petrol sevkiyatlarına yönelik tehditlerde bulunmuş olsa da İran'ın kendisi için bu kadar önemli bir ziyaret sırasında böyle bir tepki verme ihtimali oldukça zayıf" - "BAE ve Suudi Arabistan, Tahran-Washington arasında yumuşamaya kapı aralayacak girişimlerin sabote edilmesi adına böyle bir provokatif eylem gerçekleştirmiş olabilir" - İran Azad Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Mehdi Mutahharniya: - "İran belirsizlik siyasetini kullanıyor. Bu belirsizlik, İran içindeki aşırılık yanlılarını ABD'ye karşı zafer kazanma psikolojisinde tutarken, diğer taraftan Tahran yönetiminin uluslararası arenada çeşitli imtiyazlar elde etmesi için elini güçlendiriyor"

Haber 13-06-2019 16:33

AB'den Umman Körfezi'nde itidal çağrısı

AB Komisyonu Sözcüsü Maja Kocijancic: - "(Umman Körfezi'nde tankerlere saldırı iddiası) Bölgenin daha fazla istikrarsızlık doğurucu adıma ve tansiyona ihtiyacı yok"

Haber 13-06-2019 15:49

GÜNCELLEME 2- Umman Körfezi'nde 2 petrol tankerinde patlama

Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanı Hiroşige Seko, Japonya'ya yük taşıyan iki tankerin saldırıya uğradığını duyurdu - Tankerlerdeki 44 kişi tahliye edilerek, İran'ın Hürmüzgan Eyaleti'ndeki Cask Limanına nakledildi JAPONYA TİCARET BAKANI'NIN AÇIKLAMALARI EKLENDİ

Haber 13-06-2019 12:50

GÜNCELLEME - Umman Denizi'nde iki petrol tankerinde patlama

Tankerlerdeki 44 kişi tahliye edilerek, İran'ın Hürmüzgan Eyaleti'ndeki Cask Limanına nakledildi DETAYLAR EKLENDİ

Haber 13-06-2019 11:28

Umman Denizi'nde iki petrol tankerinde patlama

Umman Denizi'nde iki petrol tankerinde patlama

Haber 13-06-2019 10:15

İran ve Rusya Umman Denizi'nde ortak tatbikat yapacak

İran ve Rusya Umman Denizi'nde ortak tatbikat yapacak

Haber 29-04-2019 19:35