Yahudilik Haberleri

'Hitler' tartışması sürüyor! Tek çıkış yolu...

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Nazi lideri Adolf Hitler’in Yahudi kökenli olduğunu düşündüğünü söylemesi ve “En büyük Yahudi karşıtları Yahudilerdi” ifadelerini kullanması İsrail tarafında büyük tepki çekmiş, Rusya’nın İsrail Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığına çağrılmıştı. Dünya gündeminde ‘Hitler’ tartışması sürüyor. Son olarak Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba dikkat çeken bir açıklamada bulundu ve “Lavrov için tek çıkış yolu, tüm Yahudilerin önünde alenen özür dilemektir” dedi.

Haber 05-05-2022 19:06

Lavrov'un 'Hitler Yahudi kökenliydi' sözlerine İsrail'den sert tepki

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Levrov'un Nazi lideri Adolf Hitler için "Yahudi kanı taşıyordu" yönündeki sözlerinin ardından İsrail, Rusya Büyükelçisini "açıklama yapmak üzere" Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı.

Haber 02-05-2022 17:08

Erdoğan'dan Bensiyon Pinto için taziye telefonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Yahudi Toplumu Onursal Başkanı Bensiyon Pinto'nun vefatı dolayısıyla oğlu Benjamin Pinto'yu arayarak taziyelerini iletti. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'u da arayarak annesinin vefatı dolayısıyla taziyelerini iletti.

Haber 13-01-2022 19:41

Şabat ne demek? Şabat hangi gündür ve kimler kutlar?

Dijital platform Netflix'in sevilen dizisi Kulüp'te geçen Şabat kelimesinin detayları merak ediliyor. Şabat'ın hangi gün olduğu ve kimler tarafından kutlandığı da merak konusu oldu. Peki Şabat ne demek? Şabat hangi gündür, bugünde neler yapılır ve kimler kutlar? İşte ayrıntılar...

Haber 13-11-2021 19:27

Yahudilik

Yahudilik Hakkındaki Haberler Mynet'te. Yahudilik Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Yasaktı! Akıllı telefon satın aldı, darbedildi

İşgal altındaki Kudüs’te bir mağazadan akıllı telefon satın alan Ultra-Ortodoks (Haredi) Yahudi genç, bir grup Haredi tarafından darp edildi. Haredi mezhebi, takipçilerinin telefon ve bilgisayar gibi modern teknolojileri edinmelerini yasaklıyor.

Haber 13-10-2021 00:23

Dünyanın en az dindar ülkeleri açıklandı! Bakın birinci kim çıktı!

Dünya üzerinde İslamiyet, Hristiyanlık, Yahudilik ve Budizm gibi birçok din bulunmaktadır. ABD merkezli araştırma şirketi Pew, dünyanın en az dindar 10 ülkesini açıkladı.

Haber 09-10-2021 13:08

Roş Aşana Bayramı nedir? Roş Aşana Bayramı'nı kimler kutlar? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bayram mesajı

Roş Aşana bayramı, her sene farklı tarihlerde kutlanmaktadır. Bu bayramın kimler tarafından ve ne zaman kutlandığı merak ediliyor. Kutlamalara sırasında farklı ritüeller ve etkinliklerin düzenlendiği Roş Aşana bayramı ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da bir bayram mesajı geldi. Peki Roş Aşana Bayramı nedir? Roş Aşana Bayramı'nı kimler kutlar? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bayram mesajı ve ayrıntılar...

Haber 06-09-2021 14:05

Fransız gazeteciden Kudüs tepkisi: Yahudi olmaktan utanıyorum

Fransız gazeteci Dominique Vidal, İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te Filistinlilere müdahale etmesine uluslararası medyanın sessiz kalmasına tepki göstererek, "İsrailli olmak, neden cezası verilmeyen ve büyük haber araçları (medyaları) tarafından 'unutulan' suçların işlenmesine izin veriyor? Fransız, gazeteci ve Yahudi olarak utanıyorum." ifadelerini kullandı.

Haber 25-04-2021 22:03

Yehova Şahidi nedir? Kimler Yehova Şahidi olur?

Yehova Şahitleri, 140 sene önce Amerikalı Charles Taze Russell tarafından kurulmuş olan bir tarikattır. 1930 senesinden beridir ise Yehova Şahitleri olarak tanınırlar. Yehova'nın Şahitleri, binyılcı, restorasyoncu ve teslis karşıtı bir inanca sahip, ana akım Hristiyanlıktan ayrılan bir Hristiyan mezhebidir. Peki Yehova şahidi nedir? Kimler Yehova şahidi olur?

Haber 01-04-2021 10:18

İsrail'deki cenaze töreni tüm dünyayı şoke etti! Koronavirüs salgını hiçe sayıldı

Koronavirüs salgını tüm dünyada can kayıplarına neden olmaya devam ederken İsrail'de on binlerce kişinin hiçbir önlem almadan doldurduğu sokakların görüntüsü, gündem yarattı. 'Ultra-Ortodoks' Yahudi bir din adamının cenazesine katılanlar görevlilerin uyarılarını hiçe saydı. Dünya dev cenaze törenini hayretle izledi.

Haber 01-02-2021 13:45

El Aksa Şehitleri Tugayı üstlendi

Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Hermesh Yahudi yerleşim birimine yönelik saldırıyı El Aksa Şehitleri Tugayı üstlendi. Yerleşim birimine sızan bir Filistinli'nin açtığı ateş sonucu, 2'si kız çocuğu, 1'i de kadın olmak üzere 3 İsrailli'nin öldüğü olayın sorumluluğunu, Yaser Arafat'ın lideri olduğu El Fetih Hareketi'nin askeri kanadı El Aksa Şehitleri Tugayı üstlendi.

Haber 30-10-2002 13:36

Amerika'daki Yahudi nüfus azaldı

Yapılan kapsamlı bir araştırmanın sonuçlarına göre, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki (ABD) Yahudi nüfusunun, çiftlerin çocuk sahibi olmayı ertelemeleri sebebiyle son 10 yılda %5 oranında azalarak 5.2 milyona indiği kaydedildi.

Haber 09-10-2002 08:39

Arjantin'deki Yahudi birimine saldırı

İranlı bir kişinin Arjantinli dedektiflere, Tahran'ın, 1999 yılında Buenos Aires'te bir Yahudi birimine düzenlenen bombalı saldırıda İran'ın rolünü örtbas etmesi için Devlet Başkanı Carlos Saul Menem'e 10 milyon dolar ödediğini söylediği bildirildi.

Haber 22-07-2002 14:32