Yahya Kemal Beyatlı Haberleri

Yahya Kemal Beyatlı Tekirdağ'da anıldı

Yahya Kemal Beyatlı, ölümünün 65. yılında Tekirdağ'da anıldı.

Yurthaber 01-11-2023 12:06

Atatürk'ün sorduğu Ankara'nın en çok nesini beğendiniz? sorusuna Yahya Kemal Beyatlı hangi cevabı vermiştir?

Kenan İmirzalıoğlu'nun sunuculuğunu üstlendiği ATV'nin sevilen yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster'de 15 Ekim akşamı Yahya Kemal Beyatlı ve Atatürk sorusu damga vurdu. Programda sorulan soruda yarışmacı cevap için joker hakkı da kullandı. Peki Atatürk'ün sorduğu "Yahya Kemal Bey, Ankara'nın en çok nesini beğendiniz?" sorusuna Yahya Kemal Beyatlı hangi cevabı vermiştir? İşte yarışmada sorulan ve gündem olan sorunun yanıtı...

Trend 15-10-2021 22:39

Lebaleb nedir? İşte TDK’ye göre lebalebin anlamı

Türkçe’de iki sözcüğün yan yana gelerek oluşturduğu sözcük veya sözcük öbekleri devamlı tercih edilir. Son zamanlarda popüler olarak karşımıza çıkan ‘Lebaleb’ kelimesinin anlamı TDK tarafından paylaşıldı.

Haber 24-03-2021 12:03

Geleneğe Ayarlı Saatler: Yahya Kemal Beyatlı ve Ahmet Hamdi Tanpınar paneli

Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü: - "Ülkemizin güçlü bir gençlik potansiyeli var. Ancak bu potansiyelin gerektiği insan gücünün hazır olduğunu söylemek kolay değil. Dolayısıyla bu hususta milletimizin büyük hayallerini gerçekleştirmek için zamana ve çok iyi hazırlanmış öncü kadrolara ihtiyacı var" - Yazar Mustafa Kutlu: - "Üniversitelerin yanında böyle bir mektebin ve girişimin bulunması benim için çok büyük mutluluk. Bize bir iktidar değil, fikir lazım, bunu arıyoruz. Aramakla bulunmaz ama bulanlar arayanlardır"

Magazin 21-12-2019 15:01

Yahya Kemal Beyatlı

Yahya Kemal Beyatlı Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Yahya Kemal Beyatlı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Üsküp'te 5. Uluslararası Yahya Kemal Beyatlı Türkçe Şiir Şöleni düzenlendi

Üsküp'te "5. Uluslararası Yahya Kemal Beyatlı Türkçe Şiir Şöleni" düzenlendi

Magazin 02-11-2019 00:43

Aziz İstanbulun aziz şairi: Yahya Kemal Beyatlı

"Kendi Gök Kubbemiz", "Eski Şiirin Rüzgarıyla", "Rubailer ve Hayyam Rubailerini Türkçe Söyleyiş", "Bitmemiş Şiirler", "Edebiyata Dair" ve "Aziz İstanbul" gibi eserleriyle tanınan usta şair Yahya Kemal Beyatlı, ölümünün 61'inci yılında anılıyor

Haber 31-10-2019 11:55

Küçükçekmece'de Nevruz Kutlama Töreni

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu: - "Bu zamana kadar olmadı. Belki bundan sonra olur. Bence olmalıdır da. Ülkemiz düzeyinde nevruz resmi bir bayram olarak mutlaka yerini almalıdır. Kaldı ki nevruz, Cumhuriyetin ilk yıllarında resmi bayram olarak büyük törenlerle kutlanmıştır" - "Bilemiyorum. Fotoğrafta güzel çıkıyorum. Sayın Yıldırım da güzel çıkıyor aslında. Keşke burada olsaydı. El ele kol kola mesaj verseydik. Fırsattı bu"

Haber 21-03-2019 17:08

Yahya Kemal Beyatlı Makedonya'da anıldı

Yahya Kemal Beyatlı Makedonya'da anıldı

Haber 19-12-2018 22:39

Kendi Gök Kubbemizin galası yapıldı

Şair Yahya Kemal Beyatlı'nın "Kendi Gök Kubbemiz" şiirinden yola çıkılarak Sönmez Atasoy tarafından kaleme alınan aynı adlı oyunun galası yapıldı - Oyunun yönetmeni ve oyuncusu Okday Korunan: - "Yahya Kemal'in 31 Ekim Cerrahpaşa Hastanesi'ndeki son gecesini, Türk edebiyatına ışık tutan, yön çizen bakışını anlatıyoruz oyunda. Bu anlamda çok kıymetli bir oyun"

Haber 29-11-2018 20:50

İstanbul şairi Yahya Kemal anıldı

Edirne'de "Anadolu Mektebi Yazar Okumaları" projesi kapsamında "Vefatı'nın 60'ıncı Yılında Eve Dönen Adam Yahya Kemal Beyatlı" paneli düzenlendi - Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Haluk Dursun: - "Yahya Kemal benim hayatımı çok değiştiren kişilerden biridir. Beni başka bir yola soktu. Tarih ilminin tek başına tarihçilere bırakılmayacak kadar önemli olduğunu o gösterdi"

Haber 06-11-2018 17:07

İstanbul şairi Yahya Kemal anıldı

Edirne'de "Anadolu Mektebi Yazar Okumaları" projesi kapsamında "Vefatı'nın 60'ıncı Yılında Eve Dönen Adam Yahya Kemal Beyatlı" paneli düzenlendi - Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Haluk Dursun: - "Yahya Kemal benim hayatımı çok değiştiren kişilerden biridir. Beni başka bir yola soktu. Tarih ilminin tek başına tarihçilere bırakılmayacak kadar önemli olduğunu o gösterdi"

Yurthaber 06-11-2018 17:06

Yahya Kemal Beyatlı vefatının 60. yılında anıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen "Evvel Giden Ahbab" başlıklı etkinlikte, akademisyen, tarihçi ve yazarlar liseli gençlere Yahya Kemal'i anlattı - Yazar Beşir Ayvazoğlu: - "Kapağıyla, iç düzeniyle, kağıdıyla insanı cezbeden şiir kitapları elime geçti. Yahya Kemal'in bu kitapları taşrada şiire ve edebiyata meraklı bir genç için hazine niteliğindeydi. Ben o kitapları o kadar okudum ki neredeyse 'Kendi Gök Kubbemiz' ve 'Eski Şiirin Rüzgarıyla' kitaplarının hafızı haline gelmiştim" - İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayati Develi: - "Kimlik tarifle yapılan bir şeydir. Hangi kimliğe sahip olduğumuzu, biri bize bunu öğrettiği için biliyoruz. Yahya Kemal, kendi döneminde bir Türk tarifi ortaya koymuş ve bize Türk'ü nasıl anladığını ifade etmiştir"

Haber 01-11-2018 21:02

Yahya Kemal Beyatlı gerçek bir fenomendir

Yahya Kemal Beyatlı, "Bir Meş'aledir Devredilir Dilden Dil'e, 60 Yıl Sonra Yahya Kemal'in Şiiri" adlı programda anıldı - Prof. Dr. M. Fatih Andı: - "Yahya Kemal Beyatlı, yakın Türk kültür tarihimizin, edebiyat hayatımızın gerçek bir fenomenidir" - "O kadar modern Türk şiirinin su başını tutmuş devlerindendir birisi var karşımızda. Yahya Kemal, kimilerine göre klasik edebiyatımızın son temsilcisi, kimilerine göre de modern edebiyatımızın ilk temsilcisidir" - Prof. Dr. Ali Şükrü Çoruk: - "Yahya Kemal, Avrupa'ya kaçmıştır ama orada örgün eğitim almamıştır. Asıl eğitimini Paris kahvelerinde, yani oranın entelektüel muhitinde şairlerle dostluklar kurarak elde etmiştir. Yahya Kemal, kendi kültürü ve medeniyetiyle alakalı pek çok konuyu Paris'te öğrenmiştir"

Haber 31-10-2018 19:59

Üsküp'te Uluslararası Yahya Kemal Beyatlı Şiir Şöleni

Üsküp'te "Uluslararası Yahya Kemal Beyatlı Şiir Şöleni"

Haber 18-09-2018 22:34

AK Parti İstanbul Gençlik Kolları 5. Olağan İl Kongresi

Genel Başkanvekili ve Başbakan Yıldırım: - "Seçime giriyoruz, gün sayıyoruz ana muhalefet partisinde tık yok. Kardeşim o mu aday olsun, bu mu aday olsun, Ay'dan mı, Mars'tan mı getirelim, uzaydan mı gelsin? Sizin içinizde Cumhurbaşkanı adayı olacak elemanınız yok mu?" - "Kemal Bey, sen parti başkanısın, ana muhalefet partisinin genel başkanısın, sana yakışan aday olmak ve 'Ben de varım.' demektir, 'Türkiye'yi yönetmeye ben de talibim.' demektir" - "Niye kapı kapı geziyorsun, aday arıyorsun, niye kendin çıkmıyorsun, çık karşıya. Eğer parti lideriysen milletin senden beklediği aday olmaktır, aday aramak değildir"

Haber 29-04-2018 12:23

Erdoğan dev tesisin adını değiştirdi

Açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan Küçükçekmece'deki "ArenaMega Kongre Merkezi"nin adı, "Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi" olarak değiştirildi.

Haber 07-05-2014 17:35