Yasa Haberleri

ABD'den sosyal medya hamlesi! 16 yaş altındakilere yasak getirildi: Tepkiler peş peşe geliyor!

ABD'nin güney eyaletlerinden Florida'da Temsilciler Meclisi çok konuşulacak bir karar imza attı. Meclis 16 yaş altındaki çocukların sosyal medya kullanmasını yasakladı.

Haber 25-01-2024 13:06

Dijital Telif Yasası Meclis'e geliyor! AK Partili Yayman duyurdu: Google temsilcileriyle masaya oturacağız

Google'ın dijital yayıncılar için telif ödenmesine ilişkin Kanada ile anlaşmaya varmasının ardından gözler Türkiye'ye çevrildi. Konuyla ilgili açıklama TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman'dan geldi. AK Partili Yayman, Dijital Telif Yasası hazırlığında olduklarını söyledi. Yayman, "Çok ciddi talepler var. Ortak aklı dikkate alarak dijital telif yasası çıkaracağız" dedi.

Haber 06-12-2023 14:48

Fransa’da emeklilik yaşını 2 yıl daha uzatan karara tepkiler devam ediyor! Milyonlar sokağa döküldü... Göstericiler Paris Havalimanı'nın girişini kapattı

Fransa'da tartışmalı emeklilik reformu karşıtları, Paris Charles De Gaulle (CDG) Havalimanı'nın girişini kapattı. Fransız basınındaki haberlere göre, ülkede emeklilik yaşını 2 yıl uzatmayı içeren tartışmalı reforma karşı kitlesel grev ve protestoların 9'uncusu düzenleniyor. Paris'te reforma tepki için sokaklara inen göstericiler, Roissy'deki Charles De Gaulle Havalimanı'nın girişini bloke etti.

Trend 23-03-2023 15:20

İsveç Parlamentosunda kritik terör yasası onaylandı! 1 Ocak'ta yürürlüğe girecek

İsveç Parlamentosunda "terörle mücadele yasa tasarısı" onaylandı. Parlamentoda yapılan oylamada, 270 milletvekili "evet" oyu verdi. Kritik yasa 1 Ocak 2023'ye yürürlüğe girecek.

Haber 16-11-2022 18:53

Yasa

Yasa Hakkındaki Haberler Mynet'te. Yasa Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Son dakika: AK Parti'den polislerle ilgili yeni yasa teklifi! TBMM Başkanlığı'na sunuldu

Son dakika gelen habere göre AK Parti, İçişleri Bakanlığı bünyesinde polis akademisi yerine fakülte kurulmasını öngören 16 maddelik yasa teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

Haber 18-10-2022 21:13

Son dakika: Milyonları ilgilendiren torba yasa teklifi kabul edildi! Maske cezaları, KYK faizi, icra borçları, çalışanlara yemek parası...

Son dakika haberine göre Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren, ekonomik düzenlemeler içeren 52 maddelik torba yasa teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Teklifle; Kovid-19 salgını sürecinde maske takmayanlara verilen cezalar affedilecek. KYK kredi faizleri ödenmeyecek. 2000 TL ve altındaki icra borçlarının sonlandırılması amaçlanıyor. İşverenler çalışanlarına yemek paralarını nakit ödemeleri halinde vergiden istisna olacak.

Haber 17-10-2022 18:07

Son dakika: 'Dezenformasyonla mücadele düzenlemesi' TBMM'de kabul edilerek yasalaştı... Yanlış bilgi yayana hapis cezası!

Son dakika haberine göre, "Dezenformasyonla mücadele düzenlemesi" olarak bilinen Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Yeni düzenlemeyle gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan kimse, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılacak. İşte madde madde bilinmesi gerekenler...

Haber 13-10-2022 22:58

AB, Siber Dayanıklılık Yasası için harekete geçti! Akıllı cihazlar daha güvenli hale getirilecek

Avrupa Birliği (AB), akıllı cihazların siber güvenlik tedbirlerinin artırılmasına yönelik yasa teklifi hazırladı. "Siber Dayanıklılık Yasası" adlı teklifle akıllı cihazlar ve yazılımlar tüketiciler için daha güvenli hale getirilecek.

Haber 16-09-2022 09:07