Yemek Kartı Haberleri

Yemek kartları ve yol ücretleri için karar: Milyonları ilgilendiren düzenleme! Çalışanlara 4200 TL olarak ödenecek

2024 yemek ücreti ne kadar olacak? sorusu Resmi Gazete kararı ile yanıt buldu. Milyonlarca çalışan için düzenlemenin detayları netleşti. Buna göre günlük 110 lira olan yemek parası istisna tutarı 2024 yılı için 170 liraya, 56 lira olan yol parası istisna tutarı da 88 liraya çıktı. İşte detaylar...

Finans

Yemek kartları ile marketten alışveriş yapanlar dikkat! ‘İş dünyasına duyurmuş olalım’ diyerek seslendiler: Düzenleme geliyor

Asgari ücret zammı için geri sayım başladı. Yapılan araştırmalar doğrultusunda şirketlerin bu yüzde 59'unun 2024 için tek zam planladığı belirtildi. Asgari ücret zammı sonrasında değişmesi beklenen yemek kartı ücretleri için dikkat çeken bir uyarı geldi. “Bunu tüm iş dünyasına duyurmuş olalım” diyen sektör temsilcileri, “İnsanların marketten yiyecek alabilmesi mümkün ama yemek harici kalemlerde alışveriş yapılamayacağı bir düzenleme bekleniyor” dedi.

Finans

'Yemek kartları marketlerde geçmeyecek' iddialarına ilişkin açıklama! Değişen bir husus yok

Yemek Kartı Hizmetleri Derneği'nden "yemek kartlarının kullanım yerlerine" ilişkin açıklama geldi. 'Yemek kartlarının artık marketlerde geçmeyeceği' yönündeki haberlere ilişkin yapılan açıklamada, 1 Aralık 2022 tarihi itibarıyla çalışanlara verilen yemek ücretinin kullanım yerlerine ilişkin yeni mevzuatta, yürürlükteki mevzuattan farklı bir düzenleme getirilmediği bildirildi. Dernek Başkanı Öner Piyade, yemek kartlarının geçerlilik yerlerinde değişen bir hususun olmadığını söyledi.

Finans

Milyonlarca çalışan kullanıyor! Yemek kartı marketlerde kullanılamayacak mı? Açıklama geldi

Yemek ödemeleri 2023 yılı itibarıyla yeniden değerleme oranı artışı ile 51 liradan 110 liraya yükselecek. Ancak milyonlarca çalışan tarafından kullanılan yemek kartları için yeni bir düzenlemeye gidildiği iddia edildi. Bu kapsamda market alışverişlerinde yemek kartları kullanılmayacak denilmişti. Yemek Kartları Derneği Başkanı Öner Piyade'den konuyla ilgili açıklama geldi.

Finans

Yemek Kartı

Yemek Kartı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Yemek Kartı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'yemek kartı' açıklaması sonrası harekete geçtiler! Restoran ve lokantalarda indirim hazırlığı başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, çalışanlara yemek parasının nakit olarak ödenebilmesinin yolunu açan açıklamaları sonrası gözler restoranlara ve yemek kartı şirketlerine çevrildi. Söz konusu açıklamaların ardından lokanta ve restoranlarda müşteri kaybetme endişesi arttı. Bazı işletmelerin yemek kartı yerine nakit ödemeyi tercih edecek müşteriler için yüzde 7 indirim yapacağı öne sürüldü.

Finans

Sodexo, her çalışan için yılda 15 bin liraya varan tasarruf imkanı sağlıyor

Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri Finans Genel Müdür Yardımcısı Altay Kadir Yüksel: - "Sodexo olarak çalışan ve işverenlerin ihtiyaçlarına tek bir adresten cevap vererek işverenlerin verimliliğini artıran önemli fırsatlar sunuyoruz"

Yurthaber

Restoranlarda menülere zam yolda! Asgari ücret, elektrik ve doğalgaz…

Asgari ücrete, elektriğe ve doğalgaza gelen zamlar sonrası restoran menülerinde de müşteriye yansıtılacak fiyat artışlarının yaşanacağı öne sürüldü. TURYİD Başkanı Kaya Demirer, asgari ücret, elektrik ve doğalgazdaki artışlar nedeniyle zor bir dönem yaşayacaklarına işaret ederek ‘Zam yapamazsa bazı mekânlar kapanır’ dedi. İşte son dakika restoran fiyatlarındaki artışın detayı…

Finans

MultiNet'i tercih eden firmaların çalışan başına tasarrufu 9 bin TL'ye varıyor

Multinet Up Satış Genel Müdür Yardımcısı Didem Kuş: - "(Günlük yemek bedelinde) Yüzde 36'lık bir artış söz konusu. Bu artış oranını, firmaların çalışanlarının yemek kartı bakiyelerine yansıtacağını düşünüyoruz"

Yurthaber