Yılmaz Tunç Haberleri

Türkiye'nin gururları olan otizmli Bingül kardeşler rekor kırıp 10 madalya kazanmışlardı... Bakan Tunç makamında ağırladı!

2004 doğumlu olan otizmli Bingül kardeşler Polonya'da düzenlenen Virtüs zihinsel engelliler Dünya ve Avrupa Kayak Şampiyonası’nda 10 madalya birden kazanmıştı. Dört ay boyunca her gün 5 saat aralıksız şampiyonaya hazırlandıklarını ifade eden ve Türkiye'nin gurur kaynağı olan Aliye Zeynep Bingül ve Muhsin Murat Bingül, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından ağırlandı.

Haber 24-04-2024 14:15

SON DAKİKA | Bakan Tunç'tan DEM Parti açıklaması: Devam ederse kapatılabilir

Son dakika haberi: Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan DEM Parti'yle ilgili dikkat çeken açıklamalar geldi. Bakan Tunç, yaptığı açıklamada "DEM Parti teröre desteğe devam ederse kapatılabilir." diye konuştu.

Haber 24-04-2024 11:54

Adalet Bakanı Tunç’tan ‘DEM Parti kapatılsın’ çağrısı ile ilgili flaş çıkış: ‘Kaçınılmaz olur!’

TBMM'de düzenlenen 23 Nisan Resepsiyonu'na katılan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bahçeli’nin ‘DEM Parti Kapatılsın’ çağrısı sorulan Tunç, "DEM Parti terör örgütü ile arasına mesafe koyamadı, böyle giderse bu kaçınılmaz olur" ifadelerini kullandı.

Haber 23-04-2024 20:20

Atatürk ve Erdoğan'a hakaret etmişlerdi! 'Mazbata' skandalında yeni gelişme

Diyarbakır Sur Belediyesi'nin mazbata töreninde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret ederek hakaret eden şahıs için tutuklama kararı verildi.

Haber 21-04-2024 16:23

Bakan Tunç, görevde yükselme sınav sorularıyla ilgili iddiaları yalanladı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Adalet Bakanlığının görevde yükselme sınavında "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaç çocuğu vardır?" ve "Hz. Muhammed'in çocuklarının isimleri nelerdir?" sorularının sorulduğu iddialarının gerçek dışı olduğunu bildirdi.

Haber 17-04-2024 17:54

Son dakika | Maçtaki skandallara karışanların kim oldukları tek tek belirlendi! Futbolculara soruşturma yok

Son dakika haberi: Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, pazar günkü Fenerbahçe-Trabzonspor maçında olayla karışan 38 kişinin kimliğinin belirlendiğini duyurdu.

Spor 19-03-2024 16:45

Fenerbahçe'den Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un açıklamalarına cevap! Üzüntü ile takip ettik

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasında yaşananlara dair bir açıklamada bulunurken, Sarı-Lacivertliler'den Tunç'un açıklamalarına cevap niteliğinde bir açıklama geldi. İşte detaylar...

Spor 19-03-2024 16:22

Son dakika | Olaylı maç sonrası yeni yasa yolda! Bakan Tunç Kulüplerin sorumluluğu var deyip görüntüleri işaret etti

Son dakika haberi: Maç sonu sahanın karıştığı Fenerbahçe-Trabzonspor maçının ardından başlatılan soruşturmayla ilgili son durumu Adalet Bakanı Yılmaz Tunç duyurdu. "Kulüplerin sorumluluğu var" diyen Bakan Tunç, "Görüntüler incelendiğinde iki tarafın da sporcuları tarafından karşılıklı arbedeler söz konusu" diye ekledi. Bakan Tunç 'sporda şiddet yasası'yla ilgili gelişmeyi de paylaşırken ayrıca Eylem Tok ve oğlu ile CHP'deki 'para sayma' soruşturmasına da değindi.

Haber 19-03-2024 12:11

Yazar Eylem Tok ve oğlu için Bakan Tunç'tan açıklama geldi: Tutuklama kararı çıkarıldı

Kemerburgaz'da bir çocuk babası Oğuz Murat Acı'nın ölümüne neden 16 yaşındaki ehliyetsiz sürücü T.C ve annesi yazar Eylem Tok'un Mısır'a kaçtığı ortaya çıkmıştı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da "Şahısların Mısır'dan ABD istikametine çıkış yaptıklarının bildirilmesi üzerine geçici tutuklama talebi ABD yetkili makamlarına iletilmiştir." dedi.

Haber 07-03-2024 22:11

Eylem Tok ve oğlu yurt dışına kaçmıştı! Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yeni gelişmeyi canlı yayında duyurdu

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Eyüpsultan'da lüks ciple, arızalanan ATV motorunu emniyet şeridinde kontrol eden gruba çarpan ve 1 kişinin ölümüne neden olan 17 yaşındaki sürücü ile annesi Eylem Tok hakkında açıklamalar yaptı. Bakan Tunç, Mısır makamlarıyla irtibata geçtiklerini ve şüphelilerin iadesine talep ettiklerini açıkladı.

Haber 06-03-2024 21:26

Bakan Tunç canlı yayında 'Hepimiz bu konuda hassasız' diyerek açıkladı: Cumhurbaşkanımız beni arayarak ‘Nasıl olur böyle bir şey?’ dedi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul'da Eros isimli kediyi öldüren İbrahim Keloğlan hakkında verilen kararla ilgili olarak açıklama yaptı. "Hepimiz bu konuda hassasız" diyen Bakan Tunç, "Hatta bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımız ‘Nasıl olur böyle bir şey?’ diyerek beni aradı" diye konuştu.

Haber 24-02-2024 23:33

Kiralardaki 'yüzde 25' sınırlaması uzatılacak mı? Bakan Tunç'tan açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kiralarda fahiş artışın önüne geçmek için uygulanan yüzde 25 sınırlamasıyla ilgili açıklama yaptı. Temmuz'da dolacak uygulamayla ilgili Bakan Tunç "1 Eylül’den itibaren kira davalarında arabuluculuk dönemini başlattık. Yüzde 25 kira artışı durumunun sürmesine gerek kalmayacak" dedi.

Finans 24-02-2024 23:12

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç duyurdu: 'Başakşehir'de canice öldürülen Eros isimli kedinin kamu davası yeniden görülecek'

İstanbul Başakşehir'de İbrahim Keloğlan isimli kişi, sitede bulunan Eros isimli kediyi dakikalarca tekmeleyerek öldürmüştü. Tepkilere yol açan olayda Keloğlan'a 1 yıl 3 ay ceza verilip hükmün açıklanması geri bırakılmıştı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sanık hakkında hapis cezası hükmünün açıklanmasının geriye bırakılması kararına karşı yapılan itirazın Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildiğini, davanın yeniden görüleceğini bildirdi.

Haber 21-02-2024 01:15

Adalet Bakanı Tunç'tan 387 hakim ve savcıyla ilgili açıklama: İnceleme başlattık

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, mesleklerine geri dönen 387 hakim ve savcıyla alakalı olarak inceleme başlatıldığını açıkladı.

Haber 17-02-2024 12:38

Adalet Bakanı Tunç’tan 'yargı paketi' mesajı! ‘Taslak hazır’ diyerek tarih verdi…

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç katıldığı bir canlı yayında 8. Yargı Paketi'nin taslağının hazır olduğunu, yerel seçimlerden önce yasalaşmasını ümit ettiğini bildirdi. Bakan Tunç açıklamasında “Milletvekillerimiz çalışıyorlar ve teklif aşamasına gelmek üzere. Yaklaşık 70 maddeyi buluyor” ifadelerini kullandı.

Haber 10-02-2024 13:48

Bakan Tunç'un Türkiye'nin dünyadaki yargı sıralamasıyla ilgili sözleri gündem oldu! Bu bilgi hatalı dedi, Angola örneği ses getirdi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç katıldığı canlı yayında yargıyla ilgili tartışmalara değindi. "Türkiye'nin yargıya gücünde dünyada 116. sırada olduğunu söylüyorlar. Bu bilgi hatalı." diyen Bakan Tunç, "Türkiye'nin üstündeki ülkelerde Angola var. Türkiye'nin bu ülkelerin altında olması mümkün mü?" diyerek tepki gösterdi. Yeni yargı paketiyle ilgili de konuşan Tunç, "2 yıl ceza alan biri en az 5 ay cezaevinde kalsın istiyoruz. Ceza ile oranlı denetimli serbestlik getirilsin istiyoruz." dedi.

Haber 20-01-2024 12:29

Adalet Bakanı Tunç'tan provokatif paylaşım yapanlar hakkında açıklama: 3 kişi tutuklandı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya üzerinden provokatif amaçlı bölücü terör örgütünü öven, propaganda yapan ve yanıltıcı bilgi yayan hesaplar hakkında yapılan soruşturma kapsamında 59 şüphelinin tespit edildiğini duyurdu.

Haber 13-01-2024 15:27

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan 'torpil' iddialarına yanıt! Ramazan Can'ın telefonuna gelen mesajın görüntüsü olay olmuştu

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan kamudaki torpil iddialarına yanıt geldi. Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can’ın görevde yükselme mülakatına girecek bazı personelin torpil taleplerine ‘takipteyiz’ diyerek özel kalemine yönlendirdiği iddiaları gündem yaratmıştı. Can'ın cep telefonuna yansıyan görüntü dikkat çekmişti.

Haber 04-01-2024 12:36

SON DAKİKA | HÜDA PAR lideri Yapıcıoğlu'nun 'Özerklik' çıkışına Adalet Bakanı Tunç'tan tepki: Mümkün değil

Son dakika haberi: HÜDA PAR'ın Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun Genel Kurul'da yaptığı konuşmada gündeme getirdiği 'özerklik' çıkışına, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan tepki geldi. Bakan Tunç, yaptığı açıklamada "Bunların tartışılması mümkün değil" diye konuştu.

Haber 26-12-2023 11:44

DEM Parti'nin Diyarbakır'daki toplantısı hakkında soruşturma başlatıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, DEM Parti'nin Diyarbakır'daki toplantısına ilişkin "suçu ve suçluyu övme" ve "terör örgütü propagandası yapma" suçlarından soruşturma açıldığını duyurdu. Soruşturma kapsamında 42 şüpheli gözaltına alındı.

Haber 24-12-2023 16:57

Adalet Bakanı Tunç, Can Atalay kararını değerlendirdi!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay kararıyla ilgili, “Anayasanın 83., 14., 148., 148. Madde 4. Fıkrası tüm bunları değerlendirecek olan, olay mahkemenin önüne geldiğinde o mahkemeler değerlendirecektir. Bu maddelerin yorumlanması bakımından Anayasa Mahkememiz ve Yargıtayımız görüş farkı ortaya çıkmıştı. Bu yeni bir karar. Bu kararın değerlendirmesinin yine ilgili mahkemeler yapacaktır” dedi.

Haber 21-12-2023 22:32

Emekli Tümgeneral Ethem Büyükışık'ın oğlunun ölümüyle ilgili davada son durumu açıkladı! Bakan Tunç: 'Deliller ortaya kondu'

Emekli Tümgeneral Ethem Büyükışık'ın 5 yıl önce ölü bulunan oğlu Dorukhan Büyükışık hakkındaki davayla ilgili Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan açıklama geldi. Tunç, Ethem Büyükışık'ın ziyarette bulunup deliller ortaya koyduğunu ifade etti. Bakan Tunç'a ayrıca yanıtı merakla beklenen 'Genel af çıkacak mı?' sorusu da yöneltildi.

Haber 19-12-2023 12:17

Fatih Portakal, Adalet Bakanı’nın o sözleri sonrası demediğini bırakmadı: “Sizin karşınızda çocuk mu var ya!”

Motokurye Yunus Emre Göçer'e çarpıp canından eden, sonra da Türkiye'den kaçan Somali Cumhurbaşkanının oğlunun Türkiye'ye dönmesine ilişkin Bakan Tunç'un sözleri yeni bir gündem yarattı. Gazeteci Fatih Portakal ise o sözler sonrası canlı yayında esti gürledi. "Kiminle dalga geçiyorsunuz, çocuk mu var sizin karşınızda" diyerek sert çıkan Portakal, Cemal Kaşıkçı davasını anımsattı.

Haber 15-12-2023 10:21

Türkiye’nin gündemine oturan avukat Buket Nurşah Tekışık hakkında önemli gelişme! Hem savcıyı hem de kendisini yaktı, Adalet Bakanı'ndan açıklama geldi

Avukat Buket Nurşah Tekışık'ın Çağlayan Adliyesi'ndeki fotoğrafları bir anda Türkiye'nin gündemine oturdu. Bir savcının odasında paylaştığı fotoğraflarla tepki çeken avukat Tekışık'la ilgili Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan açıklama geldi. Tunç, savcı hakkında soruşturma başlatıldığını, avukat hakkında ise suç duyurusunda bulunulduğunu söyledi. Öte yandan, İstanbul Adalet Sarayı'nda avukat Buket Nurşah Tekışık'ın çektirdiği odanın sahibi olan savcının görev yerinin değiştirildiği öğrenildi.

Haber 14-12-2023 15:36

Halil Umut Meler'e yumruklu saldırıyla ilgili yeni gelişme! Bakan Tunç duyurdu: Soruşturma tamamlandı, dava açıldı

Son dakika: Gündeme dair açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, hakem Halil Umut Meler'e yönelik yumruklu saldırıyla ilgili soruşturmanın tamamlandığını duyurdu. Bakan Tunç, "İddianame hazırlandı, dava açıldı" dedi.

Haber 14-12-2023 15:10

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan saldırıya uğrayan Halil Umut Meler için açıklama: Çalışma başlattık!

'7. Yılında İstinaf Kanun Yolu Değerlendirme Toplantısı'nın açılışında değerlendirmelerde bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırıya uğrayan hakem Halil Umut Meler olayına da değinirken, "Çalışma başlattık, cezalarda caydırıcılık sağlanacak." ifadelerini kullandı.

Spor 14-12-2023 11:21

Adalet Bakanı Tunç, ‘Gündem Filistin’ ifadesine açıklık getirdi: 'Sözlerim çarpıtıldı'

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından “Adalet Bakanı Tunç, ‘Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu’ sorusuna ‘Gündem Filistin’ dedi” haberleri hakkında açıklama yaptı. "Bu tam anlamıyla bir dezenformasyondur" diyen Bakan Tunç, sözlerinin çarpıtıldığını ifade etti.

Haber 11-12-2023 07:43

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun çarptığı kuryenin eşinin söyledikleri gündem olmuştu! Adalet Bakanı Tunç polisler hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu

Son dakika: Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Hassan Sheikh Mohamud'in karıştığı kazada hayatını kaybeden motokurye Yunus Emre Göçer'in eşi Öznur Göçer'in anlattıkları gündem olmuştu. Göçer'in "Görüntüler ortaya çıkana kadar polis bize eşimin intihar ettiğini söyledi" açıklamasının ardından yeni gelişme yaşandı. Adelet Bakanı Tunç, trafik kazası sonrası olay yeri incelemesi ve ilk kusur değerlendirmesi yapan polisler hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Haber 10-12-2023 17:22

Adalet Bakanlığının bütçesi TBMM'de! Bakan Tunç'tan 'yeni anayasa' mesajı

Adalet Bakanlığının 2024 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmeye başladı. Bütçe görüşmelerinde sunum yapan Bakan Tunç, "Gerek kanunlarımızın yenilenmesi gerekse Anayasa'da gerçekleştirdiğimiz reformlarla önemli mesafeler kaydetmiş olsak da halen yeni bir Anayasaya ihtiyaç duyduğumuz açıktır" mesajını verdi.

Haber 21-11-2023 12:26

SON DAKİKA | Cumhurbaşkanı Erdoğan gündeme getirmişti! Yüzde 50+1 şartı değişecek mi? Adalet Bakanı Tunç yanıtladı

Son dakika haberi: Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gündemdeki konulara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ogün Samast'ın tahliyesine ilişkin konuşan Bakan Tunç, "Son iddianame süreciyle ilgili kamuoyunun bilmediği bazı hususlar var" dedi. Meral Akşener’in polis müdürlerinin oteli olduğu iddiasına da değinen Bakan Tunç, "Eğer böyle bir iddia varsa üzerine üzerine gidilmesi gerekir" dedi. Bakan Tunç, "Yüzde 50+1 şartı değişecek mi?" sorusuna da yanıt verdi. İşte dikkat çeken o açıklamalar...

Haber 20-11-2023 12:46

Adalet Bakanı Tunç'tan bireysel başvuru açıklaması: ‘Söz konusu olamaz’

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruya ilişkin açıklama yaptı. AYM’ye bireysel başvurunun kaldırılmasının söz konusu olmadığını söyleyen Bakan Tunç, “Bireysel başvuru hakkını biz getirdik. Geriye dönmek diye bir durum söz konusu olamaz” ifadelerini kullandı.

Haber 15-11-2023 12:39

Bakan Tunç'tan 'yeni anayasa' mesajı: Bu konuda herkes hemfikir

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AYM-Yargıtay gerginliğine değinerek 'yeni anayasa' mesajı verdi. Tunç, "Bu konuda herkes hemfikir" dedi.

Haber 14-11-2023 11:33

Son dakika | CHP lideri Özel'in 'darbe' çıkışına Bakan Tunç'tan sert tepki geldi: Sorumsuzca, yakışıksız ifadeler

Son dakika haberi: Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AYM ile Yargıtay arasında yaşanan gerginliğe ve CHP lideri Özgür Özel'in çıkışına ilişkin yorum yaptı. Özel'in konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çıkışına değinen Bakan Tunç, "Cumhurbaşkanımızın sanki bir darbe yaptığı şeklindeki yorumuna kesinlikle katılmıyorum" dedi.

Haber 13-11-2023 10:27

Yargıtay kararı sonrası Özgür Özel çağrı yapmıştı, Adalet Bakanı Tunç'tan tepki: Çözüm yeri sokak değil!

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Can Atalay hakkında hak ihlal kararı veren Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunurken, muhalefet ayağa kalktı. CHP lideri Özgür Özel, "Bu bir darbe girişimidir" yorumunda bulunurken "Halkı bu kalkışmayı bastırmaya davet ediyoruz" dedi. Özel'in bu çağrısına Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan tepki geldi.

Haber 09-11-2023 08:35

Adliyede rüşvet iddiası, Engin - Dilan Polat çifti davası! Hangi suçlar işlendi? Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un sözleri dikkat çekti

Türkiye'nin adli gündemi oldukça yoğun! Yargıdaki rüşvet iddiaları dikkat çekerken gazeteci Tolga Şardan'ın tutuklanması da gündem olmuştu. Sosyal medyadan lüks hayatlarını paylaşan ve günden güne herkesin dikkatini çeken Dilan - Engin Polat çifti de gözaltına alındı. Polat ailesinin mal varlıklarına en konuldu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, tüm bu konular hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Haber 03-11-2023 09:56

SON DAKİKA | AYM kararına rağmen tahliye edilmemişti! Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan 'Can Atalay' açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan, Anayasa Mahkemesi'nin kararına rağmen tahliye edilmeyen TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'la ilgili açıklama geldi. Bakan Tunç, "Yargı sürecini bekleyeceğiz, karara saygı duyacağız" diye konuştu.

Haber 01-11-2023 12:00

Adalet Bakanı Tunç’tan HSK'ye gönderilen dilekçeye ilişkin açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, Hakimler ve Savcılar Kuruluna (HSK) gönderilen ihbar dilekçesindeki iddialarla ilgili kurul tarafından müfettiş görevlendirildiğini bildirdi.

Haber 16-10-2023 20:17

Bakan Tunç tek tek açıkladı! İsveç'e rest, AYM'ye başvuru ve AİHM kararları...

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, basın kuruluşlarının temsilcileriyle yaptığı görüşmede gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Bakan Tunç İsveç hakkında, "28 terör suçlusunun iadesini istedik, 22'si reddedildi. Teröristleri iade etmezseniz NATO üyeliğinde olumlu ilerleme söz konusu olmaz." dedi. Bakan Tunç ayrıca AİHM'e bireysel başvuru, anayasanın ilk 4 maddesi ve Can Atalay kararı hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

Haber 06-10-2023 15:31

Bombalı saldırıdan sonra Türkiye hava harekatı düzenlemişti! Operasyon terör eylemiyle bağlantılı mı? Adalet Bakanı Tunç'tan yanıt geldi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, dün Ankara'da İçişleri Bakanlığı'na yönelik terör saldırısı hakkında yeni açıklama yaptı. Teröristlerin eylem öncesi Kayseri'de bir veterineri öldürdüğüne değinen Bakan Tunç, "Diğer teröristin kimlik tespit çalışmaları devam ediyor" dedi. Tunç, devamında Türkiye tarafından gerçekleştirilen operasyonların terör saldırısıyla bağlantılı olup olmadığına da yanıt verdi. Öte yandan Bakan Tunç arabuluculuk davalarıyla ilgili son durumu da aktardı.

Haber 02-10-2023 13:01

Adalet Bakanı Tunç’tan AİHM’in Yalçıkaya kararına sert tepki: Kabul edilemez

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Yüksel Yalçıkaya kararına ilişkin “AİHM’in yetkisini aşarak delil incelemesi yapıp ihlal kararı vermesi kabul edilemez.” dedi.

Haber 26-09-2023 20:52

Adalet Bakanı Tunç'tan, Kılıçdaroğlu'nun Veysel Şahin hakkındaki iddialarına ilişkin açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, çeşitli suçlardan 13 yıl 10 ay hapse mahkum edilen Veysel Şahin hakkındaki iddialarına ilişkin, "Bağımsız ve tarafsız yargıyı yıpratmak, adalete güveni sarsmak isteyen kötü niyetlilere asla geçit vermeyeceğiz." ifadesini kullandı.

Haber 21-09-2023 13:51

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'dan adli yıl mesajı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, adli yıl mesajında, "İnsan haklarına dayanan, hukukun üstünlüğünü temel alan, demokratik, özgürlükçü, çoğulcu ve kuşatıcı bir sivil Anayasa yapmak en büyük önceliğimiz olacaktır." dedi. Öte yandan Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca da yeni adli yıl dolayısıyla mesaj yayımladı.

Haber 01-09-2023 09:35

Bakan Tunç duyurdu! Uygulama bugün itibarıyla başladı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, tarımsal üretim sözleşmesinden doğan hukuk uyuşmazlıklarında zorunlu arabuluculuk uygulamasının bugün itibarıyla başladığını bildirdi. Bakan Tunç açıklamasında "Arabulucu, yapılan başvuruyu görevlendirildiği tarihten itibaren iki hafta içinde sonuçlandıracak. Bu süre, zorunlu hallerde arabulucu tarafından en fazla bir hafta uzatılabilecek" dedi.

Haber 01-09-2023 01:13

'Yüzde 25 sınırı aşılabilir' dedi, şartı açıkladı! Kira zammıyla ilgili dikkat çeken açıklama: Zorunlu arabuluculuk dönemi yarın başlıyor

Kira anlaşmazlığında yeni dönem yarın başlıyor. 1 Eylül itibarıyla başlayacak olan zorunlu arabuluculuk dönemiyle ilgili açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 1 ay içinde uzlaşma sağlanırsa mahkemeye gidilmeyeceğini, tarafların anlaştığı takdirde yüzde 25 sınırının aşılabileceğini söyledi. Süresiz nafaka tartışmalarına ilişkin de konuşan Adalet Bakanı, aile hukukunu sil baştan ele alacaklarını ifade ederek ''Boşanma, tazminat, nafaka sorunları ile ilgili arabuluculuk olabilir'' dedi.

Finans 31-08-2023 12:28

Müstemir yetki kararnamesi HSK tarafından duyuruldu! Bakan Tunç'tan açıklama

Adli yargı ilk derece, bölge adliye mahkemeleri ile idari yargı ilk derece ve bölge idare mahkemeleri başkan, üye ve hakimlerine ilişkin müstemir yetki kararnamesi, Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından açıklandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Yargı camiamıza hayırlı olsun" dedi.

Haber 24-08-2023 23:56

Bakan Tunç canlı yayında açıkladı! Kira zammında yüzde 25 sınırı, süresiz nafaka...

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, canlı yayında kira zammı, kira davalarında arabuluculuk sistemi ve süresiz nafaka konusuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki, kira artışında yüzde 25 sınırlaması devam edecek mi? Süresiz nafaka kalkacak mı?

Finans 16-08-2023 12:07

Denetimli serbestlik düzenlemesinin detaylarını paylaştı! Bakan Tunç: Tedbire 5 yıl ve daha az süresi kalanlar cezaevine dönmeyecek

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, cezaevlerinde denetimli serbestlik uygulamasıyla ilgili yeni açıklama yaptı. Tunç, TBMM'de yapılan düzenlemeye değinerek "denetimli serbestlik için cezası 5 yıldan fazla olanlar, cezası daha yüksek olanlar, cezaevlerine geri dönmüş olacak. Ayrıca bu düzenlemede kapalı cezaevlerinde barındırılan hükümlüler de açık cezaevine 3 yıl erken çıkmış olacak. Denetimli serbestlik olarak da açık cezaevinden 3 yıl erken denetimli serbestliğe çıkmış olacaklar" dedi.

Haber 01-08-2023 14:11

Evini kiraya verene teşvik! Bakan Tunç'tan boş evlerle ilgili dikkat çeken açıklama: Vergisel anlamda...

Yüksek kira fiyatları ve vatandaşların ev bulma konusunda yaşadığı sıkıntılarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 'teşvik' mesajı verdi. Bakan Tunç yaptığı açıklamada "Buna bir çözüm bulmak gerekir. Tabii bu konuda cezai yaptırım en son düşünülecek şey olabilir. Burada öncelikle bu boş evlerin kiraya verilmesiyle ilgili gerek vergisel anlamda gerek diğer anlamlarda bir teşvik sistemi getirilebilir" diye konuştu.

Finans 27-07-2023 13:02

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan adli tatil açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan adli tatil açıklaması geldi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Tunç, "Yarın başlayacak adli tatil dönemi süresince adliyelerde nöbetçi mahkemelerce, Yargıtay ve Danıştay'da da nöbetçi heyetler tarafından kanunla belirtilen yargılamalara devam edilecek." dedi.

Haber 19-07-2023 22:52