Günaydın! 19 Aralık günün ilk haber özetine hoş geldiniz!
Mynet'in Sesi olarak günün öne çıkan başlıklarını sizler için derledik.
İşte başlıyoruz...
- İstanbul merkezli 5 ilde 26 şirkete mali müşavir operasyonu düzenlendi. Operasyon kapsamında çok sayıda kişi gözaltına alındı.
- Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni vergi paketiyle birlikte araç satış ve devir işlemlerinden harç alınması kararlaştırıldı. Düzenleme kapsamında emlak vergisindeki artış oranı yüzde 100 ile sınırlandırıldı.
- Ünlülere yapılan uyuşturucu operasyonunda hakkında yakalama kararı çıkarılan Şeyma Subaşı herkes gözaltındayken reklam paylaşımlarına devam etti. Tepkilerden sonra ise kısa bir açıklama yapan ünlü fenomen, Kur'an-ı Kerim paylaşımı yapıp "Ülkeme döneceğim" mesajı verdi.
- ABD Temsilciler Meclisi'nin Denetim Komitesi mensubu Demokrat Partili siyasetçiler, aralarında Microsoft'un kurucusu milyarder iş insanı Bill Gates'in yer aldığı bir dizi tanınmış isminde bulunduğu, cinsel istismar suçlusu Jeffrey Epstein dosyasındaki 68 yeni fotoğrafı yayınlandı.
- Gazeteci Levent Gültekin, İstanbul Bebek'te bir kafede oturduğu sırada polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.
- AK Parti’nin, komisyon çalışmaları kapsamında hazırladığı 55 sayfadan oluşan rapor, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunuldu ve ‘Terörsüz Türkiye’ süreci için çıkarılacak yasal düzenlemelerin çerçevesi de belli olmaya başladı. PKK’lılar “Suça karışan” ve “Suça karışmayan” olarak iki kategoride ele alınacak. Türkiye’ye dönmek isteyen suça karışmamış teröristler için bir yıl süre tanınması bekleniyor.
Sabah haber özetimizin sonuna geldik. Gelişmelerle yeniden buluşmak üzere!