İyi akşamlar! 20 Şubat günün haber özetine hoş geldiniz!
Mynet'in Sesi ile başlıyoruz...
- İran ile ABD arasındaki artan tansiyon yeni bir savaş doğurmaya çok yakın. Nükleer müzakereler devam ederken henüz somut bir adım atılmaması üzerine iki taraf da askeri olarak bölgede yoğunlaşmayı sürdürüyor. ABD ordusunun yakın zamanda 'uzun sürecek' bir savaş başlatacağı yönündeki iddialar ise gündeme bomba gibi düştü. Ayrıca USS Gerald R. Ford uçak gemisinin Cebelitarık'ı geçerek bölgeye ilerlemesi ABD'nin 'uzun sürecek' savaşının bir habercisi olarak yorumlanıyor!
- 6 Şubat 2023 depremleri hakkında bilim dünyasına damga vuracak bir keşfe imza atıldı. Kahramanmaraş merkezli sarsıntıların ardından Hatay’daki bazı su kaynaklarında radon gazı seviyelerinde dikkat çekici değişimler tespit edildi. Bilim insanları, bu anomalilerin deprem öncesi erken uyarı sinyali olabileceğini belirtti.
- Polonya, kara mayınlarının kullanımını yasaklayan Ottawa Sözleşmesi'nden çekildi. Varşova yönetimi 'Artan Rus tehdidi' nedeniyle doğu sınırına anti-personel ve anti-tank mayınları döşeyecek.
- Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK), çocukların dijital ortamda karşılaşabilecekleri potansiyel risklerden korunması amacıyla TikTok, Instagram, Facebook, YouTube, X ve Discord platformları hakkında resen inceleme başlattı.
- Trendyol Süper Lig'in kritik haftasında zorlu Konyaspor deplasmanına çıkacak olan Galatasaray'da Victor Osimhen şoku yaşanıyor! Sarı-Kırmızılı kulübün az önce açıkladığı kamp kadrosunda Nijeryalı dünya yıldızı yer almadı. Kulüpten yapılan resmi açıklamada, golcü oyuncunun sağ dizindeki ağrılar nedeniyle İstanbul'da bırakıldığı duyuruldu.
- ABD'de Darian DeCruise isimli bir üniversite öğrencisi, ChatGPT'nin GPT-4o modelinin kendisini kahin olarak görmesine neden olup psikoza sürüklediği iddiasıyla OpenAI'a dava açtı.
Haber özetimizin sonuna geldik. Gelişmelerle yeniden buluşmak üzere!