İyi akşamlar! 9 Mart günün haber özetine hoş geldiniz!
Bugün yine dolu dolu bir gündemi geride bıraktık.
Mynet'in Sesi ile başlıyoruz...
- İran'dan fırlatılan bir balistik füze Türkiye'ye yönelirken; NATO savunma sistemleri tarafından etkisi hale getirildi. Füzenin parçaları ise Gaziantep'e düştü. Hatay'ın ardından Gaziantep'te de benzer bir durumun yaşanmasının ardından alarm seviyesi daha da artırılırken, Müstafi Tümamiral Prof. Dr. Cihat Yaycı'dan Mynet'e özel değerlendirmeler geldi. Türkiye'nin konumuna dikkat çeken Yaycı, "Eğer Türkiye hedef alındığı algısına kapılırsa, savaşın niteliği değişebilir" dedi.
- ABD-İsrail'in saldırılarında öldürülen Ali Hamaney'in oğlu Mücteba Hamaney, İran'ın yeni dini lideri seçilir seçilmez suikast tehdidiyle karşı karşıya kaldı. İsrailli üst düzey yetkililerden art arda ölüm tehditleri yağdı.
- İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanan Ekrem İmamoğlu'nun da aralarında olduğu 402 sanık bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşma gergin başladı. Ekrem İmamoğlu, konuşma yapmak istedi fakat mahkeme başkanı "Böyle bir usül yok" diyerek talebi reddetti. Yaşanan gelişmelerin ardından mahkeme başkanı salonun boşaltılmasına karar verdi. Heyet daha sonra salonu terk etti. Duruşma, verilen aranın ardından devam etti.
- Sakarya’nın Karasu ilçesinde halk plajında insansız hava aracı (İHA) paniği yaşandı. Plajda parçalanmış halde İHA bulunurken durum ekiplere bildirildi. Ekipler, İHA'nın üzerinde bomba ihtimali olabileceğini değerlendirerek geniş bir alanı emniyete aldı.
- Şanlıurfa'da kamuoyunda "APP" olarak bilinen standart dışı plaka kullanan araç sahipleri, plaka değişimi için şoförler ve otomobilciler esnaf odası önünde uzun kuyruk oluşturdu. Vatandaşlar, odada sadece bir kişinin evrak işlemleri yaptığını belirterek duruma tepki gösterdi.
- UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu rövanş maçında yarın akşam Galatasaray'ın konuğu olacak İngiliz devi Liverpool'da beklenen kadro açıklandı! Çeyrek final bileti arayan temsilcimiz için turun kapısını aralayacak o müthiş haberler Ada'dan peş peşe geldi. İlk maçta da sakatlanan Brezilyalı 1 numara Alisson Becker başta olmak üzere, Chiesa ve Isak gibi tam 5 süperstar İstanbul kafilesinde yer almadı.
- Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) eski başkanı Hafize Gaye Erkan’ın yeni görevi belli oldu. 2 Şubat 2024 tarihinde görevinden ayrılan Erkan’ın yeni durağı ortaya çıktı. Erkan, Kanada merkezli uluslararası yatırım ve sigorta devlerinden Fairfax Financial Holdings bünyesinde üst düzey bir göreve getirildi.
Haber özetimizin sonuna geldik. Gelişmelerle yeniden buluşmak üzere!