Günaydın! 17 Nisan günün ilk haber özetine hoş geldiniz!
Mynet'in Sesi olarak günün öne çıkan başlıklarını sizler için derledik.
İşte başlıyoruz...
- Kahramanmaraş'ta okula saldırı düzenleyip 8 öğrenci bir öğretmeni katleden 14 yaşındaki cani İsa Aras Mersinli'nin yeni görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde şarjör doldurduğu ve polis babasına ait kıyafetleri giydiği görüldü.
- Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’daki iki saldırganın profilinin bire bir örtüşmesi dikkat çekti. İki saldırganın da; şiddet içerikli oyunlar, dijital radikalleşme ve yalnızlık dikkat çekici ortak noktaları olarak öne çıktı.
- 1 Temmuz itibarıyla gayrimenkul alım satım süreçlerinde Güvenli Ödeme Sistemi hayata geçirilmiş olacak. Yeni ve zorunlu olacak düzenleme ile elden para verme veya havale etme dönemi son bulacak.
- Önce Şanlıurfa ve ardından Kahramanmaraş'ta yaşanan okullara silahlı saldırılar sonrası geniş güvenlik tedbirleri gündeme alındı. Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, okullarda alınan yeni güvenlik önlemleri ile ilgili olarak, “Okullara ziyareti genel emir olarak yayınlayacağız. Randevu saatleri dışında okula ebeveynler de dahil olmak üzere ilgisiz şahısların girmesini yasaklıyoruz. Okul bahçesi de dahil olmak üzere, randevusuz kimse okula alınmayacak, bahçeye sokulmayacak” dedi.
- Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaylada Osman Zont’un başından vurulduğu, annesi Zekiye Zont'un cesedinin ise yakın bölgede toprağa yarı gömülü halde bulunduğu olayla ilgili Hatay Valiliğinden açıklama yapıldı. Gözaltına alınan 2 zanlının cinayetleri Zekiye Zont'un altınları için işledikleri ortaya çıktı.
- ABD Başkanı Donald Trump, İsrail ile Lübnan arasında varılan 10 günlük ateşkesle ilgili yaptığı açıklamada, "Hizbullah, umarım bu önemli dönemde iyi ve düzgün davranır. Eğer öyle yaparlarsa bu onlar için harika olur" dedi.
- İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Pakistan Genelkurmay Başkanı Mareşal Asim Munir ile gerçekleştirdiği görüşmede, "Bu savaş hiçbir tarafın yararına olmayacaktır. ABD bu çatışmada galip gelmeyecek, aksine bölge ülkeleri ve dünya ağır bedeller ödeyecektir. Bu süreçten çıkar sağlamaya çalışan tek taraf ise Siyonist rejimdir" dedi.
Sabah haber özetimizin sonuna geldik. Gelişmelerle yeniden buluşmak üzere!