Herkese merhaba! Şu anda dinlenebilir haber bültenleriyle gündemi hızlıca yakalayabileceğiniz Mynet’in Sesi’ndesiniz.
Bu akşam haber masamızda öne çıkan başlıkları sizin için derledik.
Hazırsanız, Mynet'in Sesi'nde akşam bülteni başlıyor.
- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan fon krizine yönelik önemli bir açıklama yaptı. Erdoğan, "Şunu herkes bilsin ki milletin hakkına girenler haksız kazanç sağlayanlar bunun hesabını hem bu dünyada Türk mahkemelerine hem de mahkeme-i Kübra'da yaradana verecektir" dedi.
- Sermaye piyasası işlemlerine ilişkin yürütülen soruşturmada, Fatma Betül Sayan Kaya ile eşi İlyas Kaya şüpheli sıfatıyla ifadeye çağırıldı. Ayrıca Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK) Sermaye Piyasası Kanunu kapsamında ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunmasının beklendiği öğrenildi.
- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Olağan tasfiyesi yapılacak üç şirketin 17 fonunda 43 bin 643 yatırımcısına perşembe günü ödeme yapılacaktır" dedi. Yılmaz, "Bu süreçte oluşan özel zararlar için Hazine kaynağı kullanılmayacak" ifadelerini kullandı.
- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, AK Parti'ye katıldı. Tugay'a parti rozetini bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan taktı. Tugay ise yaptığı ilk açıklamada "AK Parti kimsesizlerin kimsesidir" dedi.
- İzmir'de Çeşme Belediyesine yönelik "suç örgütü kurma, yönetme ve üye olma", "rüşvet", "irtikap" ve "resmî belgede sahtecilik" iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında jandarma ekipleri, hakkında gözaltı kararı verilen 12 şüpheliden 9'unu yakaladı.
- Esenyurt'ta bir lisede öğrenciler arasında çıkan kavgada 2 öğrenci bıçakla yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edilirken, 16 yaşındaki bir öğrenci gözaltına alındı. Yaralı öğrenciler ise hastaneye kaldırıldı.
- Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Genel Sekreteri Abdullah Ayaz, görevinden istifa etti.
Evet sevgili Mynet’in Sesi dinleyicileri, bültenimiz burada sona erdi. Yarın sabah tekrar buluşuncaya dek, iyi akşamlar!