Günaydın! 24 Şubat günün ilk haber özetine hoş geldiniz!
Mynet'in Sesi olarak günün öne çıkan başlıklarını sizler için derledik.
İşte başlıyoruz...
- Meksika Savunma Bakanı Ricardo Trevilla Trejo, öldürülen Jalisco Yeni Nesil Karteli (CJNG) lideri "El Mencho" lakaplı Nemesio Oseguera'nın saklandığı yere sevgilisini takip ederek ulaştıklarını açıkladı.
- Rusya'nın başkenti Moskova'da, Savelovskiy Tren İstasyonu yakınında meydana gelen patlamada 1 polis öldü, 2 polis yaralandı. Yapılan ilk incelemede, bombalı saldırıyı yapan kişinin de olay yerinde öldüğü ifade edildi.
- ABD'nin kuzey doğusunda etkili olan kar fırtınası milyonlarca insanı evlerine hapsetti. Son yılların en büyük fırtınalarından birini yaşayan bölgede seferler durdu, seyahatler yasaklandı. 10 binden fazla uçuş iptal edildi. Yüzbinlerce insan elektriksiz kaldı. New York’ta olağanüstü hal ilan edildi.
- Gümüş fiyatlarındaki yükseliş, vatandaşların evindeki eskiden kalma gümüş tepsileri yeniden gündeme getirdi. Gümüş fiyatı artınca, önceden çeyiz sandıklarında saklanan gümüş takımlar, salon vitrinlerinde duran tepsiler, misafir ağırlarken kullanılan servis setleri ve kişisel takılar da değerlenmiş oldu. Bugün 1 kilogramlık gümüş tepsilerin 80-85 bin TL'ye kadar bozdurulabildiği öğrenildi.
- Fenerbahçe, Kadıköy’de Kasımpaşa karşısında uzatmalarda yıkıldı. 90+5’te gelen golle öne geçen sarı-lacivertliler, 90+11’de yediği golle galibiyeti kaçırdı. Karşılaşmanın ardından ise oldukça ilginç bir olay yaşandı. Kaleci Ederson'un eşi yapılan yorumlar sonrası bir taraftarla tartışırken çok sinirlendi.
- Eyüpsultan'da 2024'de 17 yaşında olan Timur Cihantimur'un karıştığı kaza sonucu hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci'nin ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede anne Eylem Tok ve baba Bülent Cihantimur'un 10'ar yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.
Sabah haber özetimizin sonuna geldik. Gelişmelerle yeniden buluşmak üzere!