Herkese merhaba! 2026 FIFA Dünya Kupası’nın nabzını tutacağımız kupa günlüğüne hoş geldiniz. Amerika, Meksika, Kanada ev sahipliğindeki dev turnuvada futbol ateşi tüm hızıyla yanmaya devam ediyor. Gelin lafı hiç uzatmadan, kupada neler yaşandı ve bu akşam bizi hangi maçlar bekliyor, birlikte göz atalım.
Kupada dün akşam I Grubu açılış maçında Fransa, Senegal’i 3-1 mağlup etti. Senegal karşısında attığı 2 golle Fransa Milli Takımı kariyerindeki gol sayısını 58'e yükselten Kylian Mbappe, 57 gollü Olivier Giroud'u geride bırakarak ülke tarihinin en golcü futbolcusu oldu. 27 yaşındaki yıldız, Dünya Kupası’ndaki gol sayısını da 14’e çıkararak Brezilyalı efsane Pele’yi geride bırakırken, Alman golcü Gerd Müller’i yakaladı. Mbappe, 2 gol daha atması halinde Dünya Kupası tarihinin en golcü ismi Miroslav Klose’nin 16 gollük rekorunu yakalayacak.
Yine I Grubu'nda Norveç, ilk maçında Irak'ı 4-1 mağlup ederek turnuvaya galibiyetle başladı. Karşılaşmada yıldız futbolcu Erling Haaland 2 gol attı.
J Grubu'ndaki ilk maçta ise Arjantin, Cezayir'i yıldız futbolcu Lionel Messi’nin golleriyle 3-0 yendi. 2026 FIFA Dünya Kupası’ndaki ilk maçına hattrick ile başlayan Messi, böylece Klose'yle birlikte Dünya Kupası tarihinin en çok gol atan iki oyuncusundan biri oldu. Messi 1 gol daha atması halinde bu alanda ilk sırayı ele geçirecek.
Bu sabah saat 07:00'de oynanan bir diğer J grubu karşılaşmasında ise Avusturya, Ürdün'ü 3-1 yendi.
Kupa heyecanı bu akşam oynanacak maçlarla devam edecek. K Grubu’nda Saat 20:00’de başlayacak mücadelede Portekiz ile Demokratik Kongo Cumhuriyeti karşı karşıya gelecek. Saat 23:00’te ise L Grubu’nda İngiltere ile Hırvatistan mücadelesi oynanacak.
Kupa günlüğünden bugünlük bu kadar. Bizler turnuvanın nabzını tutmaya devam ederken, tüm futbolseverlere keyifli günler dileriz. Şimdilik hoşça kalın.