İyi akşamlar! 12 Haziran günün haber özetine hoş geldiniz!
Mynet'in Sesi ile başlıyoruz...
- CHP MYK, Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Daha önce 9 isimin ihracı istenmişti. Bu isimlere iki isim daha eklendi.
- ABD ile İran arasındaki yüksek tansiyon artık sona ermek üzere. Taraflar anlaşmanın eşiğine geldi. ABD medyasında çıkan 'anlaşma' haberlerinin ardından Washington-Tahran hattında imzalanacak 14 maddelik anlaşmanın maddeleri de kamuoyuyla paylaşıldı. Öte yandan İran ve Trump'tan açıklama geldi.
- Dünyaca ünlü Portekizli teknik direktör Jose Mourinho'nun, milli yıldızımız Arda Güler'i takımının orta sahasında kilit isim olarak kullanmayı planladığı iddia edildi.
- Antalya'nın Kepez ilçesinde psikolojik sorunları olduğu iddia edilen Ç.A. isimli kadın, yalnız yaşadığı bodrum kattaki daireyi ateşe vererek kendisini eve kilitledi. Ekipler, uzun süre ikna etmeye çalıştıkları Ç.A.’yı, kapıyı kırarak çıkardı. Yanan halı ve perdeler itfaiye tarafından söndürülürken, Ç.A. ifadesi için polis merkezine götürüldü.
- Hollandalı bir çift, İspanya'da 60 taş ev ve 6 hektardan fazla araziye sahip terk edilmiş köyü 350 bin euro karşılığında satın aldı.
- ABD’de yaşayan bir adam, şarjda kullandığı telefonuyla uyurken yaşadığı elektrik çarpması sonucu ağır yaralandı. Boynundaki metal kolyenin priz ve şarj cihazı arasında iletken görevi görmesi sonucu vücudunda ikinci ve üçüncü derece yanıklar oluştu.
- CHP'de yaşanan krize değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu aziz milletin, ana muhalefetin koltuk kavgalarıyla boşa harcayacak tek bir günü yok. Etrafımızda olan bitenler muhalefetin gündeminde değil" diyerek tepkisini dile getirdi. Erdoğan, CHP'ye "Siyasi parti değil, sanki dövüş kulübü. Herkes bir başkasına yumruk atmanın, çelme takmanın, tuzak kurmanın derdinde" sözleriyle yüklenmeye devam etti.
Haber özetimizin sonuna geldik. Gelişmelerle yeniden buluşmak üzere!