Kuzu Göbeği Mantarı Haberleri

Kuzu göbeği mantarı altın ile yarışıyor! Kilosu 900 liraya çıktı

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, bahar yağışları ile birlikte Madra Dağında çıkmaya başlayan Kuzu Göbeği mantarının kilosu 900 liraya kadar çıktı. Köylere alıcıların geldiğini anlatan Hatice Karakaya, pek çok insanın kuzu göbeği topladığını söyledi.

Haber 26-03-2024 11:59

Kilosunu 400 TL'den satıyor 'Boş zamanlarımda dolaşıyorum ve...' Bölge insan kaynıyor! Toplamak için oraya koşuyorlar

Halk arasında 'kuzu göbeği' olarak bilinen mantar türü, Denizli'nin Buldan ilçesinde, bahar aylarının yağışlı geçmesinden dolayı çoğalması, ormanlık bölgelerde yaşayanların yüzünü güldürdü. Kilosunu 400 TL'den sattığını söyleyen bir vatandaş, boş zamanlarında bu mantarı toplamak için dolaştığını ve nerelerde bol olduğunu iyi bildiğini belirtti. Ayrıca kuzugöbeğinin bu tarz havaları sevdiğini anlatan vatandaş "Dağ taş kuzugöbeği toplamak için dolaşan kişilerle dolu" dedi.

Finans 19-04-2023 10:47

Kuzu göbeği mantarı nedir, faydaları nelerdir? Kuzu göbeği nasıl pişirilir, besin değeri nedir?

Elbistan yöresine özgü bir yemek olan kuzu göbeği hem Türk mutfağının zengin lezzetlerinden biridir hem de sağlıklı beslenme açısından oldukça faydalıdır. Kuzu göbeği kuzu etinin özel bir şekilde hazırlanmasıyla ortaya çıkan bir yemektir. Kuzu etinin özel baharatlarla harmanlanarak hazırlanan göbeği lezzetiyle dikkat çekerken aynı zamanda protein ve vitamin açısından da zengindir. Kuzu göbeği mantarı nedir, ne işe yarar?

Haber 31-03-2023 17:14

Kuzu Göbeği Mantarı

Kuzu Göbeği Mantarı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kuzu Göbeği Mantarı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.