Alveol Haberleri

Alveol ne demek? Alveol kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Dil, insanoğlunun hem ürünü hem de üreticisi olduğu tek alandır ve insanlar arasındaki ortak noktalardan biri olarak bilinir. Bir dili bilmek, aynı zamanda belirli ses dizilerinin belirli kavram ya da anlamları gösterdiğini bilmek anlamına gelir. Bu nedenle Türkçe öğrenmek veya dilbilgisi anlamında farkındalıklarını artırmak isteyen kişilerin merak ettikleri ilk şeylerden biri dilde bulunan sözcüklerin anlamlarıdır. Anlamı merak edilen sözcüklerden bir tanesi olan Alveol ne demek, TDK sözlükteki anlamı nedir? Alveol TDK sözlük anlamı ve kökeni…

Egitim 2022-05-17 20:59:54

Kanayan diş uyarısı: Tehlikenin belirtisi olabilir

Ağız bakımının doğru yapılmaması, sigara kullanımı, diş eti ve diş köklerini saran alveol kemiklerde oluşan hastalıklara neden oluyor. Bu hastalıkların tedavi edilmemesi durumunda geri dönüşü olmayan kayıpların yaşanabileceğini söyleyen Uzm. Dt. Emin Adil, bu durumu önlemek için günlük diş bakımı ve düzenli kontrollerin önemli olduğunu söyledi.

Haber 2020-12-11 16:50:37

Yardımcı doçentten yapay akciğer üzerine kumaşlı çalışma

PAÜ Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kaplan, "Yapay Alveol Modülü" projesi kapsamında seyrek dokulardan oluşan kumaş geliştirdi - Yrd. Doç. Dr. Kaplan: "Geliştirdiğimiz kumaşın akciğer hastalıklarının tedavisinde kullanılacağını ve tıp alanında çığır açacak bir teknoloji olabileceğini düşünüyoruz. Akciğer hastaları için gelişmiş teknolojilerle sırt çantası şeklinde yapay akciğer üretilebilir"

Haber 2018-02-08 17:55:02

Diğer Haber Etiketleri