Otoimmun Haberleri

Lupus hastalığı nedir? Lupus hastalığı tedavisi nasıldır?

Lupus hastalığı birçok semptomla görülebilen kronik bir otoimmun hastalıktır. Bu rahatsızlık, Sistemik Lupus Eritematozus yani SLE ismiyle de anılmaktadır. Lupus ne demek, belirtileri nelerdir ve tedavisi nasıldır? İşte lupus hakkında tüm merak ettikleriniz...

Haber 2020-12-21 17:30:20

D vitamini ve çinko eksikliği bağışıklık sistemini etkiliyor

Medicana Avcılar Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kemal Yıldız: - "D vitamini eksikliği ve yetersizliği, enfeksiyöz ve otoimmun hastalıklar, yaygın kanserler, kardiyovasküler hastalıklar, metabolik sendrom gibi bir çok kronik hastalıkla bağlantılı" - "Çinko eksikliğinde saç dökülmesi, büyümede gecikme, kilo kaybı, yaraların iyileşmesinde gecikme, bağışıklık sisteminde zayıflama gelişir"

Yurthaber 2020-08-14 16:45:36

Ozon sauna nedir? Ozon sauna tedavisi hangi hastalıklarda etkilidir?

Ozon sauna tedavisi cilt sorunlarından geriatri hastalıklara; otoimmun hastalıklardan depresyona kadar pek çok hastalık için kullanılabiliyor. Peki ozon sauna terapisi uygulaması nasıl yapılıyor? İşte ozon sauna nedir sorusunun yanıtı ve ozon sauna terapisi ile ilgili merak edilenler...

Haber 2020-01-03 17:20:20

Hashimoto hastaları için özel diyet programları

Hashimoto kronik otoimmun bir hastalık olup, hastaların büyük bölümünün en belirgin şikâyeti kilo alma veya kilo verememektir. Standart kalori kısıtlayıcı diyetlerle kilo vermenin çok zor olduğu bu hastalıkla farklı diyet programları tanımlanmıştır.

Haber 2017-10-01 12:32:09

Diğer Haber Etiketleri

En sık görülen zehirli guatr türü: Graves

Otoimmun bir tiroid hastalığıdır, hipertiroidinin yani zehirli guatrın en sık nedenidir. Hastaların yüzde 10’unda göz bulguları vardır. Gözler dışarı doğru çıkabilir veya hafif durumlarda gözlerde parlaklık görülür.

Haber 21-08-17 09:40

Hipotiroidi olan hastalarda diyet planı

Hashimoto hastalığı kronik otoimmun enflamatuar bir hastalıktır ve büyük çoğunlukla hipotiroidi yani tiroid yetmezliği ile sonuçlanır. Kilo alımı veya kilo verememe yakınmaları hipotiroidili hastalarda çok yaygındır.

Haber 24-07-17 08:34

Hashimoto hastalığında göz bulgusu olabilir

Hashimoto otoimmun tiroid hastalığı olup, hastaların bir bölümünde tiroid yetmezliği gelişir.

Haber 29-11-16 11:03

Hastalıklara karşı ev yapımı probiyotiklerle savaşın

Bağışıklık sistemimizin büyük bölümünü bağırsak florasının oluşturduğunu kaydeden Dr. Sinan Akkurt, "Biz buradaki yararlı bakterileri korursak, onlar da bizi kronik rahatsızlıklardan, otoimmun hastalıklardan, enfeksiyonlardan korur.

Kadin 14-10-16 12:45

Hastalığını Yendi Ve Anne Oldu

İzmir’de çocuk yaşlardan itibaren otoimmun hepatit ve portal hipertansiyon hastalığıyla mücadele eden Esra Arık, Ege...

Yurthaber 12-07-13 18:39

Ege Üniversitesi'nde Hepatit Ve Hipertansiyon Hastası Doğum Yaptı

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ilginç bir doğum meydana geldi. Çocuk yaşlardan itibaren otoimmun...

Yurthaber 12-07-13 15:49