Seta Egitim Ve Sosyal Politikalar Arastirmalari Direktoru Atilla Haberleri

Vali Çakacak, gaziler onuruna yemek verdi

Eskişehir Valiliği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından ‘19 Eylül Gaziler Günü’ münasebetiyle gaziler onuruna yemek programı düzenlendi.Kentteki bir otelde düzenlenen yemeğe; Vali Özdemir Çakacak, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Hava Orgeneral Atilla Gülan, Eskişehir Milletvekilleri Prof.

Yurthaber 2019-09-20 14:59:05

Gençlerin Bilim ve Mühendislik Alanlarına Yönlendirilmesi Alt Komisyonu

Alt Komisyon Başkanı Derya Bakbak: - "Bilgiyi, teknolojiyi üreten, teknolojiyi kullanan ve pazarlayan bir nesil yetiştirme amacındayız. Bunun için de STEM eğitimini çok önemsiyoruz" - SETA Eğitim ve Sosyal Politikalar Araştırma Asistanı Mustafa Altunel: - "STEM eğitimi iyi tasarlanırsa okul öncesinden yükseköğretime kadar bir eğitim yaklaşımı olarak tasarlanabilir" - Women in Technology Grubu'ndan Tuğba Fırat: - "Ülkemizin milli teknoloji hamlesi son yıllarda çok ciddi seviyelerde gündeme gelen bir konu. Milli teknoloji hamlesinde kadınlarımızın aktifliğinin artırılması gerektiğine inanıyoruz"

Haber 2019-07-17 18:21:09

Genç seçmenlerin oyları kimlikleri gibi esnek

SETA Eğitim ve Sosyal Politikalar Direktörü Prof. Dr. Atilla Arkan: - "2023'te seçmen sayısına yaklaşık 5 milyon kişi daha eklenecek. 2002 ile 2023 yılı kıyaslandığında oy kullanacak yeni seçmen sayısı yaklaşık 22 milyon civarında olacak" - "Yeni genç seçmen kitlesi kendisinden önceki kuşaklara göre oy kullanma davranışlarında çok daha esnek bir siyasal bakış açısına sahip. Oyları da kimlikleri gibi esnektir" - "Yeni kuşağın temel özelliklerini 'çok parçalı akışkan kimlikler' olarak kavramsallaştırabiliriz. Bir genç aynı anda muhafazakar, milliyetçi, liberal ve sosyal demokrat olabilmektedir" - "Kararlara katılımı ve süreçlerin içerisinde olabilmeyi önemseyen bir gençlikle karşı karşıyayız. Bu değişimlere uyum sağlayabilmek siyasi partilerin en çok zorlanacakları alan olacaktır" - "Yeni süreçte eski siyasal dil ile gençlerin ikna edilmesi imkansız gibi görünüyor. Yukarıdan aşağı doğru akan siyasi hareket, yeni dönemde aşağıdan yukarıya doğru hareket edeceğe benziyor"

Haber 2019-07-13 11:06:12

Türkiye'de Koruyucu Ailelik paneli

SETA Eğitim ve Sosyal Politikalar Araştırmaları Direktörü Atilla Arkan: - "Felaketlerin, savaşların, yoksulluğun en çok etkileneni çocuklar"

Haber 2018-12-26 14:02:42

Diğer Haber Etiketleri

Gaziler onuruna yemek

Eskişehir Valiliği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından, ’19 Eylül Gaziler Günü’ münasebetiyle, gaziler onuruna yemek programı düzenlendi.Bir otelde düzenlenen yemeğe; Vali Özdemir Çakacak ve eşi Kevser Çakacak, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Hava Orgeneral Atilla Gülan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Emre Genç, Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, Vali Yardımcıları Bekir Şahin Tütüncü, Aslan Avşarbey, İsmail Soykan, Akın Ağca, İl Jandarma Komutanı J.

Yurthaber 20-09-18 11:55

Üniversitelerin bölünmesinin nedeni aşırı büyüme

SETA Eğitim ve Sosyal Politikalar Araştırmaları Direktörü Arkan: - "Büyüklüğün ortaya çıkardığı temel sorunlar, etkili bir üniversite yönetimini imkansız kılması, mali verimliliği zorlaştırması ve üniversitelerin araştırma alanlarına odaklanmasına engel olması" - Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: - "Yüksek kapasiteli üniversitelerin bölünmesi doğru. Dünyada ilk 500 üniversitenin içerisindeki öğrenci sayıları dikkate alındığında 100 bin öğrencisi bulunan üniversite yok" - "Bu konuda 'bölünme planının aceleyle yapıldığı' yönünde eleştiri getiriliyor. Örneğin bir üniversitede 'mühendislik ayrılıyor ama teknokent kalıyor' deniyor. Oysa teknokent ağırlıkla mühendisliğin alanı. Bu tip durumlar, çok ince elenip sık dokunmalı, daha sonra tekrar 'yanlış oldu' denmemesi için bu işin aceleye getirilmemesi gerektiğini düşünüyorum"

Haber 01-05-18 11:16

Hollanda'ya Kangal Köpekli Protesto

Atilla ATMACA/EREĞLİ, Hollanda'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik yapılan davranışların

Yurthaber 15-03-17 23:09

CHP Konya Milletvekili Kart:

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına ilişkin, "Sevdiğim, saydığım bir mevkidaşımdır.

Yurthaber 01-12-13 14:51