akut farenjit Haberleri

Farenjit bulaşıcı mıdır? Farenjit neden olur, nasıl bulaşır?
Boğaz hastalıkları genellikle rahatsızlık ve ağrıya neden olan, solunum ve yutma fonksiyonlarını etkileyebilen bir dizi durumu içerir. Bu durumlar arasında öne çıkanlardan biri de farenjittir. Farenjit boğazın arka tarafındaki farenj dokusunun iltihaplanmasıyla karakterize edilen bir durumdur. Boğaz hastalıkları ve özellikle farenjit yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyebilen yaygın sağlık sorunlarıdır. Erken tanı ve uygun tedavi ile boğaz sağlığını korumak mümkündür.
Yayın Tarihi: 29-11-2023 12:20
Covid-19'u bahar hastalıkları ile karıştırmayın! İşte baharı sağlıklı geçirmenin püf noktaları
Covid-19 pandemisinin devam ettiği bahar aylarında yeni hastalıklar kapıyı çalmaya hazırlanıyor. Ani ısı değişimlerine yağmur, rüzgar, polen gibi faktörlerin de eklenmesiyle vücut direncinin azaldığı bahar aylarında bağışıklık sistemi zayıflıyor. Bu da özellikle çocuklarda üst solunum yolu enfeksiyonlarından alerjik astıma kadar pek çok hastalığı tetikliyor.
Yayın Tarihi: 22-03-2021 12:30
PFAPA sendromu nedir? PFAPA sendromu nedeni D vitamini eksikliği mi?
D vitamini eksikliğiyle PFAPA sendromu arasındaki ilişkiye dikkat çeken Dr. Öğr. Üyesi Öznur Yılmaz Gondal, son zamanlarda sıkça çocuklarda görülen ve halk arasında pafa ya da periyodik ateş gibi isimlerle tanınan PFAPA sendromu ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı.
Yayın Tarihi: 17-02-2021 14:20
Farenjit nedir? Farenjit nedenleri arasında yedikleriniz de var! Bu belirtiler varsa...
Farenjit bir yutak enfeksiyonudur. Küçük dil ve bademciklerin gerisindeki farinks arka duvarında oluşan inflamasyona farenjit adı vermekteyiz. Farenjit, akut ve kronik olmak üzere ikiye ayrılır. Akut farenjit, viral ya da bakteriyel nedenlerle oluşabilir. En sık görülen üst solunum yolu enfeksiyonlarından biridir.
Yayın Tarihi: 01-02-2021 10:32
Uzmanlardan farenjit uyarısı! Covid-19 belirtileri ile karıştırmayın
Koronavirüs belirtileri ile benzerlik gösteren farenjit belirtileri kişilerde endişeye neden oluyor. Konu ile ilgili bilgi veren uzmanlarsa boğazda yanma, batma, ağrı ve ateş hisseden farenjit hastalarının, belirtileri covid-19 sanarak yanlış bölümlere başvurduklarını söylüyor. Uzman hekimden yardım almanın önemine vurgu yapan Prof. Dr. Yavuz Selim Pata, farenjit ve Covid-19 enfeksiyonunun belirtileri arasındaki benzerlikler ve farklar hakkında bilgi verdi.
Yayın Tarihi: 04-01-2021 11:09
Boğaz ağrısı neden olur? Farenjit tedavisinde mutlaka uzmana başvurun
Farenjit boğazda ağrı, boğazda kuruluk, yutma güçlüğü ve yüksek ateş nedenleri ile ilgili araştırma yapılması ile ortaya çıkıyor. Farenjit belirtileri arasında yer alan bu tepkilere dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen uzmanlar, farenjit tedavisi için evde iyileşmesinin beklenmemesi gerektiğinin altını çiziyor. İşte farenjit ile ilgili merak edilenler...
Yayın Tarihi: 17-02-2020 11:57
Faranjit nedir, belirtileri nelerdir?
Faranjit nedir ve nasıl tedavi edilir sorularının cevabı genelde halk arasında yaygın olarak bilinse de geçmeyen ya da kronikleşen durumlarda altında başka sebepler yatabilir. Özellikle bakteriyel kaynaklı faranjitlerde hastanın durumu dikkatle gözlemlenmelidir.
Yayın Tarihi: 21-07-2018 12:15