Aft Haberleri

Aft nasıl geçer? Aft yarasına ne iyi gelir?

Ağız sağlığı genel sağlığımızı etkileyen önemli bir unsurdur. Bu alanda karşılaşılan sorunlardan biri de aft ve aft yaralarıdır. Aftlar ağız içinde oluşan küçük, yuvarlak yaralardır ve çoğu zaman ağrılı bir şekilde belirirler. Aftlar genellikle dil, dudaklar, yanaklar veya diş etlerinde görülürler ve yeme, içme veya konuşma gibi günlük aktiviteleri etkileyebilirler. Peki, ağızda aft neden olur ve aft yarası nasıl geçer?

Haber 15-06-2023 11:01

Google'da aratılan 10 utanç verici soru! Uzmanlar teker teker açıkladı

Sağlık ve cinsellik hakkında yaşanan problemlerden utanç duyulması bu problemlerin daha fazla artmasına sebep olabiliyor. Doktorlara sormaya utanılan birçok sağlık sorunu Google üzerinden aratılıyor. Ancak internette aratılan sağlık problemleri kaygıya düşmenize sebep olabiliyor. İşte Google'da en çok aratılan 10 utanç verici sorunun uzmanlar tarafından verilen yanıtları...

Haber 02-01-2023 15:08

Ağız yarasına ne iyi gelir? Ağız yarası (Aft) doğal tedavi yöntemleri ile iyileşir mi?

Pek çok kişi hayatında bir kez de olsa aft geçirmiştir. Ağız yarası olarak da adlandırılan aft, günlük yaşamı bir hayli olumsuz etkiler. Ancak doğru uygulamalar sayesinde ağrı kontrol edilebilir. Ağrının azalmasını sağlamak için aft yani ağız yarasına ne iyi gelir? Ağız yarası (Aft) doğal tedavi yöntemleri ile iyileşir mi?

Haber 13-05-2022 18:19
aft

Dil yarasına ne iyi gelir, neden olur? Dil yarası tedavisi evde doğal yöntemlerle de mümkün

Dil üzerinde oluşan yaralar hayatınızı olumsuz etkileyebilir ve bu durum özellikle yemek yerken canınızı sıkabilir. Dilde oluşan yaraların nedenlerini öğrenmek dil yarasını tedavi etmeyi de kolaylaştırır. Dil yarasına ne iyi gelir? Dil yarası evde doğal bitkisle yöntemlerle tedavi edilebilir mi?

Haber 13-05-2022 16:53

Aft

Aft Hakkındaki Haberler Mynet'te. Aft Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

O kadar yaygın ki... Bu ağrıyı önlemeniz mümkün!

Ağız yaraları bağışıklık düştüğünde, strese girildiğinde çıkarak ağrıya neden olmaktadır. Günlük yaşam kalitesini düşüren ağız yaralarının tedavisi genellikle kısa sürse de ağrısı dayanılmaz olabilmektedir. Yemek yerken ve uyurken rahatsızlık veren bu yaraların tedavisinin daha kısa ağrının daha az olması için bu yöntemleri uygulayabilirsiniz.

Haber 16-02-2022 15:41

Ağız yaraları neden olur? Ciddiye almadığınız yaralar hayati öneme sahip olabilir

Ciddiye alınmayan ağız yaralarının hayati öneme sahip olabileceğine dikkat çeken Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ayşe Kavak, ağız yaralarının önemli nedenlerini anlattı. 7 sebebe dikkat çeken Kavak, ağız yaralarının ne kadar süre devam ettiğine dikkat edilmesini söyledi.

Haber 08-12-2021 13:54

Aft: Neden olur, nasıl geçer?

Bilinen diğer isimleri "pamukçuk" ve "aftöz ülser" olan aft, ağız içinde çıkan yaralardır. Mukozanın bir kısmının yok olması ya da aşınmasıyla başlar. Yanak içleri, yumuşak damak ve dilde görülür. Yuvarlak sarı veya beyaz renkte bir yaradır. Genelde yanlışlıkla yanağımızı ısırdığımız zaman olur. Ancak, bazı vitamin ve mineral eksiklikleri, çeşitli gıdalara karşı hassasiyet ve gargara veya ağız suyu gibi güçlü mikrop öldürücüler de buna neden olabilir.

Haber 24-06-2020 11:33
aft

Aftlardan kurtulmanızı sağlayacak 10 doğal tarif

Ağız aftları çoğu zaman zararsızdır ancak yemeyi hatta konuşmayı imkansız kılacak acılara sebebiyet verir. Bu belalı düşmandan, birkaç dakika içinde hazırlanan ev yapımı tariflerle kurtulmak mümkün.

Kadin 13-08-2019 09:43
aft

Aft ve uçukları geçiştirmeyin! Aft ve uçuk neden çıkar? Aft ve uçuk nasıl geçer?

Aft ve uçukların en büyük etkisinin bağışıklık sistemi üzerinde gerçekleştiğine dikkat çeken İç Hastalıkları ve İmmünoterapi Uzmanı Dr. Ülkü Görmez konu ile alakalı önemli bilgiler aktardı.

Trend 22-03-2019 11:57
aft

Aft deyip geçmeyin!

Kendi minicik ama acısı büyük! Ağızda çıkmayagörsün; ne konuşturuyor ne yemek yediriyor hatta ne de uyutuyor.

Haber 08-04-2014 16:46
aft

Aft ile uçuk arasındaki farklar nelerdir? Uçuk ve aft nedenleri

Aft ile uçuk genellikle aynı belirtileri gösterdikleri için birbirleri ile karıştırılabilmektedir. Ancak aralarında birçok temel farklılık vardır:

Haber 13-08-2005 01:24

Aft neden oluşur? Tedavisi nedir?

Aft ağız içerisinde sıklıkla yanak ve dudak mukozasında, dil üzerinde, yumuşak damakta, farenkste, diş eti üzerinde görülen solgun sarı-kırmızı hale ile çevrili oldukça ağrılı ülserleşmiş lezyonlardır.

Haber 19-03-2005 05:56
aft