Ahşap Oymacılığı Haberleri

'Onlara ilginç geldi' Yurt dışından yoğun ilgi... Talep yağıyor! Hobi olarak başladı, şimdi Avrupa'ya satıyor

İzmir’de emekli olduktan sonra aldığı eğitimlerin neticesinde 35 metrekarelik atölyede hobi olarak başladığı ahşap oymacılığı işinde ürettiği eserleri yoğun talep gören Arif Uçar(55), ürünlerinin birçoğunu Avrupa’ya satıyor. Uçar, “Yaptığım eserlerin ilgi çekmesi üzerine ben de bunları ticari faaliyete dönüştürdüm. Hatta bu ilgi yurt dışına da taştı. Özellikle yaptığım miğferler ilginç geldi” dedi.

Finans 15-01-2024 09:41

Burdur'da 90 yaşındaki Ahmet dede, eski köy hayatını ahşaba işliyor

Ahşap oymacılığına 80 yaşından sonra ilgi duymaya başlayan Ahmet Zülem, genelde kağnı, öküz, senit ve sepet gibi köy yaşamını hatırlatan minyatür objeler yapıyor.

Yurthaber 19-01-2023 11:56

Ahşap ustasının kızı babasının izinde

Eserleri yurt dışında da ilgi gören ahşap ustası Aşir Güler, sanatının inceliklerini usta çırak ilişkisiyle 27 yaşındaki kızı Ebrar Güler'e öğretiyor - Ebrar Güler: - "İleride gerçekten farklı ve güzel işler yapan bir ahşap oyma ustası olarak bilinmek isterim"

Yurthaber 31-08-2022 14:28

Hobi olarak başladı! Şimdi siparişlere yetişemiyor

Hakkari’nin Derecik ilçesinde yaşayan ahşap ustası Rauf Şirin, hobi olarak başladığı ahşaptan hediyelik ürünler için şimdi siparişlere yetişemiyor. Evinin bir bölümünü atölye olarak kullanan Şirin, hobi olarak başladığı ahşaptan masa, sehpa, kalemlik ve hediyelik eşyaları satarak geçimini sağlıyor.

Finans 28-03-2022 17:39

Diğer Haber Etiketleri

Ahşap Oymacılığı

Ahşap Oymacılığı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Ahşap Oymacılığı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.