Akdeniz Diyeti Haberleri

Akdeniz diyeti nedir, nasıl yapılır? Akdeniz diyeti listesinde neler var?

Sağlıklı ve düzenli beslenme, aktif bir yaşam ve hastalıkların en aza indirilmesi adına uygulanan pek çok diyet programları bulunmaktadır. Bu diyet programları hem uygulama hem de içerik bakımından kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Bundan dolayı günümüzde oldukça çeşitli diyet programları mevcuttur. Bunlardan biri de son zamanlarda sıklıkla tercih edilen Akdeniz diyetidir. Buna göre Akdeniz diyeti nedir, Akdeniz diyeti nasıl yapılır?

Haber 07-04-2023 16:24

Hemen deneyin! Uzun yaşamın sırrı olarak biliniyor...Yapabilenler çok daha uzun yaşıyor

Ölüm, bilinmeyen bir kapalı kutu olarak görülüyor. Ölümün etkilerinin bilinmemesi birçok kişinin bu konuyu en büyük korkusu haline getirmesine sebep oluyor. Dünyada en uzun yaşayan insanların bulunduğu 'mavi bölge' insanları uzun yaşam için uyguladıkları yöntemleri paylaşıyor. Ayrıca evde yapılan basit bir testin uzun yaşamla bağlantılı olduğu belirtiliyor.

Haber 12-01-2023 09:09

Uzmanlar uyarıyor! Omega 3 kaynağı körlüğe neden olabilir

Balık en sağlıklı protein kaynağı olarak görülüyor. Sonbahar ve kış aylarında balıkçı ve pazar tezgahlarından alınan çeşit çeşit balıklar her hafta sofralarda yer buluyor. Uzmanlar zengin Omega 3 kaynağı olan balıkların tehlikeleri hakkında uyarıyor.

Haber 13-11-2022 11:46

Demans riskinizi azaltmak için yapmanız gerekenler çok basit

Demans toplumu riske atan hastalıklar arasında bulunuyor. Genellikle belirli bir yaşın üzerinde görülmeye başlayan demans hastalığına yakalanma riskini azaltmak için yaşam alışkanlıklarının değişmesi gerekiyor. Uzmanlar doğru beslenme ve çeşitli hareketler ile demans olma riskini düşürebileceğinizi belirtiyor.

Haber 28-06-2022 15:42

Ömrünüze ömür katacağı bilimsel olarak kanıtlandı! Yapmanız gereken çok basit

Sağlıklı yaşam, düzenli beslenme ve bağışıklığı güçlü tutmak sağlıklı ve uzun bir ömrün kapısını araladığı uzun yıllardır bilinen bir gerçek. Bilim insanlarının yaptığı yeni bir araştırmaya göre; sebze ve meyve ağırlıklı beslenen kişilerin ömürlerine 13 yıl ekleyebilecekleri belirtildi. Akdeniz tipi beslenen 20 yaşında bir erkeğin yaşamına 13 yıl ekleyebileceği belirtilen çalışmada, aynı yaştaki kadınların da yaşamlarını 10 yıldan fazla artırabilecekleri aktarıldı.

Haber 10-02-2022 07:14

Akdeniz diyeti kalbi koruyor

ABD'de yayımlanan yeni bir araştırmaya göre, 3 ay Akdeniz diyetiyle beslenen kişilerde kalp hastalıkları riski yüzde 15'e kadar azalabiliyor

Haber 26-11-2005 04:53

Akdeniz diyeti kanseri önlüyor

Ege Üniversitesi (EÜ) Tire Kutsan Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Mehmet Bayaz Akdeniz diyetinin faydalarına dikkat çekti.

Haber 30-11-1999 00:00