Akromegali Haberleri

En erken belirtisi, el ve ayak büyümesi… Yüzüğünüz dar geliyor, saatiniz bileğinizi sıkıyorsa… Akromegali hastası olabilirsiniz

Yıllardır taktığınız yüzüğün giderek parmağınızı sıkmasına, ayakkabı numaranızın giderek büyümesine, saatinizin bileğinize dar gelmesine şaşırıyorsanız, dikkat! Bu tabloya eklem ağrıları, aşırı terleme, yüz hatlarında kabalaşma, ellerde uyuşma ve güçsüzlük eşlik ediyorsa tedavi başarısı oldukça yüksek ve Akromegali olarak bilinen nadir bir hastalıkla karşı karşıya olabilirsiniz.

Haber 26-08-2022 10:51

Çocuklarını açlıktan kurtarmak için hayatını değiştiren cesur bir anne: Mary Ann Webster

Annelik, çocuklarının mutluluğu için her şeyi yapmayı göze alan en kutsal varlıktır. Ancak Mary Ann Webster’ın hüzünlü hikayesi gözlerinizin dolmasına neden olacak. Çünkü Webster, çocukları için aşağılanmalara ve alaylara göğüs gererek zorlu bir mücadele örneği sergiledi.

Trend 09-07-2021 14:58

Yanlışlıkla istenen tahlil hayatını değiştirdi!

Antalya'da 6 yıl önce kontrol amaçlı hastaneye giden 36 yaşındaki Sema Doğan, tıbbi sekreterin bilgisayarda yanlış bir tahlil istemesi sonucu akromegali (büyüme hormonu fazlalığı) hastası olduğunu öğrendi. 'Bu hastalık erken öldürür' diyen doktorun sözleri üzerine hayallerinin peşinden gitmeye karar veren Doğan, kendini doğa sporlarına adadı. Dağcılık eğitimi alan Doğan'ın hayalleri arasında artık Everest'e tırmanmak var.

Haber 18-04-2021 14:43

Doktorunun 'bu hastalık erken öldürür' sözü hayatını değiştirdi

Antalya'da akromegali (büyüme hormonu fazlalığı) teşhisi konulmasının ardından doktorunun, 'Bu hastalık erken öldürür' sözüyle hayatını değiştirme kararı alan Sema Doğan (32), 6 yıldır dağcılık, kaya tırmanışı, doğa yürüyüşü etkinliklerinin yanı sıra, Türkiye'yi il il gezerek hayallerinin peşinden gidiyor.

Haber 03-04-2021 11:05

Akromegali

Akromegali Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Akromegali Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Akromegali nedir? Akromegali tedavisi mümkün mü?

Genellikle 40-50 yaşlarında nadir görülen ve büyüme hormonu salgılayan akromegali hastalığı tedavi edilmezse ciddi sonuçlar doğurabiliyor. Konuya dikkat çeken Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Karakaş, akromegali hastalığı ve tedavisi hakkında bilinmeyenleri anlattı.

Haber 18-02-2020 16:23

Akromegali hastası Duran artık büyümeyecek

Halk arasında "büyüme hastalığı" olarak bilinen akromegali hastalığının pençesindeki Duran, Hacettepe Üniversitesinde gerçekleştirilecek tedavi sonrasında sağlığına kavuşacağı günleri bekliyor - Akromegali hastası 43 yaşındaki Duran: - "Yaklaşık on yıldır fiziksel değişim oluyordu. Parmaklarım, ellerim gelişti, ayakkabım 2 numara arttı, alnımda çıkıntı oldu, dilim ve burnumda belirgin büyüme oldu" - "Keşke, 5-6 yıl önce tanı konulsaydı erken tanı alırdım ve tedaviye daha erken başlanırdı" - HÜ Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dağdelen: - "Büyümeyi durduruyoruz, onda bir sorun yok. Genellikle yumuşak dokudaki değişiklikler aylar içinde geri dönüyor ama tanı ve tedavinin gecikmesine bağlı kemikte ortaya çıkan büyüme kalıcı oluyor"

Haber 15-04-2018 11:26

Akromegalide geç tanı kalıcı hasar riskini artırıyor

Ünlü çizgi film kahramanı Shrek'in hastalığı olan ve halk arasında "büyüme hastalığı" olarak bilinen akromegalide, tanı konulmasına kadar geçen 6 yıllık süre kalıcı hasar riskini artırıyor - HÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erbaş: - "Akromegalik hastalar uygun ve erken şekilde tedavi edilmedikleri zaman şeker hastalığı, kalp yetmezliği, yüksek tansiyon, solunum hastalıkları ve çeşitli kanserler nedeni ile yaşam süreleri kısalmaktadır" - "Hastaların yaklaşık yüzde 60'ı kardiyovasküler hastalıklardan, yüzde 25'i solunum sistemi hastalıklardan ve yüzde 15'i ise kanser nedeniyle kaybedilmektedir" - HÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dağdelen: - "Büyüme hormonu fazlalığının ve eksikliğinin kişinin mizacı üzerine etkilerini yeni keşfediyoruz. Büyüme hormonu eksikliği kişiyi huysuz, şikayetçi, aşırı talepkar, her tür bağımlılığa açık hale getirirken, büyüme hormonu fazlalığında da kişiler tam tersine Shrek gibi pozitif mizaçlı oluyor. Hallerinden memnun, kanaatkar oldukları için bu beden değişimlerini pek dert etmeyebiliyor. Bu nedenle kendilerini olduğu gibi kabul eden hastalar, hekime gitmekte geç kalabiliyor"

Haber 14-04-2018 11:09