Ali Mahir Başarır Haberleri

Meclis'te tansiyon yükseldi! AK Parti ve CHP milletvekilleri arasında 'bez parçası' tartışması

TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti ve CHP grup başkanvekillerini karşı karşıya getiren polemikte sesler yükseldi. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ile AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta arasında Türk bayrağına "bez parçası" deme tartışması yaşandı.

Haber 17-01-2024 19:35

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun TBMM'deki sözleri tartışma yarattı! 'Eyalet, özerklik ve federasyon gibi...'

HÜDA PAR Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Zekeriya Yapıcıoğlu, dün TBMM Genel Kurulu'nda kullandığı ifadeler tartışmaya yol açtı. Yapıcıoğlu konuşmasında "Olumlu ve olumsuz yönleriyle eyalet, özerklik ve federasyon gibi yönetim modelleri üzerine serbestçe tartışılabilmelidir" dedi. Bu sözlere üzerine CHP'li vekil Ali Mahir Başarır, "Bunu konuşan insanlar bu ülkede ne ilan ediliyor" diyerek yanıt verdi.

Haber 26-12-2023 09:22

'Bu koltukta oturabilir miyim?' CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'dan dikkat çeken sözler! 'Bir arkadaşımız bana saldırıyorsa...'

CHP Kurultay'ın birbirinden önemli konuşmalar gerçekleşirken CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır da çok çarpıcı açıklamalar yaptı. Özgür Özel'e desteğini belirten ve Özel'in salondan kazanarak çıkacağını söyleyen Başarır, herhangi bir kararda kendi pozisyonunun değişip değişmeyeceğiyle ilgili soruya "Pazartesi gereğini yaparım" diyerek yanıt verdi. Başarır, bunun sadece Özel'in kaybetmesiyle alakalı da olmadığını söyleyerek yaşadığı saldırıyı işaret etti.

Haber 04-11-2023 14:54

Ali Mahir Başarır'dan ‘yeni parti’ sorusuna çok konuşulacak yanıt: ‘Tabanımız kızsa da yine CHP'ye oy verir’

Akbelen'de vatandaşa parmak salladığı görüntüleri eleştirilen CHP'li Ali Mahir Başarır'dan tartışılacak bir açıklama daha geldi. Başarır katıldığı bir canlı yayında yeni parti kurulması ile ilgili bir soru üzerine, "Bizim tabanımız küsse de kızsa da gelir yine CHP'ye oy verir" ifadelerini kullandı. Başarır’ın bu ifadelerinin sosyal medyada da tepki çektiği görüldü.

Haber 01-08-2023 10:23

Kılıçdaroğlu'na yakın isimden ses getirecek çıkış: Genel Başkanlık için o isme destek verdi

Seçimlerin ardından 2 hafta geçmesine rağmen CHP'de yaşanan hareketlilik devam ediyor. Tüm MYK üyelerinin istifa ettiği partide gündem kimlerin genel başkan adayı olacağına çevrildi. Grup Başkanı Özgür Özel 'sorumluluktan kaçmam' diyerek genel başkanlığa yeşil ışık yaktı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın bir isimden Özel'e destek geldi. İşte detaylar...

Haber 12-06-2023 16:52

Bakan Nebati ile CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır arasında Togg polemiği! 'Kavga gürültü için gelmedik'

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, sosyal medya hesabından Bakan Nebati'nin Mersin'e Togg ile geldiği görüntüyü paylaşarak "Devletin makam araçlarıyla seçim çalışması yapmaktan utanmıyor musunuz?" ifadelerini kullandı. Bakan Nebati, Başarır'ın tweet'ine "Biz Mersin’imize çalışmaya, hizmet vermeye geldik. Kavga gürültü için gelmedik." yanıtını verdi.

Haber 14-04-2023 23:30

SON DAKİKA | Lütfü Türkkan ve Ali Mahir Başarır hakkında 'dokunulmazlık' kararı

Son dakika haberi: TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, Lütfü Türkkan ve Ali Mahir Başarır'ın dokunulmazlıklarının kaldırılması yönünde karar aldı. Karma Komisyon Başkanı AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt, yaptığı açıklamada "CHP'li Mahir Başarır karma komisyona savunma yapmadı. İYİ Partili Türkkan ise yazılı savunmasını sunmuştu sözlü savunma yapmadı" diye konuştu.

Haber 02-03-2023 12:07

SON DAKİKA | Lütfü Türkkan ve Ali Mahir Başarır'ın dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili önemli karar!

Son dakika haberi: TBMM Hazırlık Komisyonu, CHP Milletvekili Mahir Başarır ve İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlıklarının kaldırılmasına karar verdi.

Haber 31-01-2023 16:39

Dokunulmazlıkları düşecek mi? TBMM'de CHP'li Başarır ve İYİ Partili Türkkan hakkında karar kılındı: Bu tarihlere kadar süre tanındı

CHP'li Ali Mahir Başarır ve İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlık dosyalarının incelenmesi için TBMM Hazırlık Komisyonu bir araya geldi. AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya başkanlığındaki toplantı yaklaşık 30 dakika sürdü. Özkaya'nın toplantı sonrası yaptığı açıklamaya göre, Başarır ve Türkkan'a 24 Ocak'a kadar yazılı, 25 Ocak'a kadar sözlü savunma yapabilmesi konusunda karar kılındı.

Haber 17-01-2023 16:30

Levent Türkkan ve Ali Mahir Başarır hakkında hazırlık komisyonu kararı

Meclis Anayasa Adalet Karma Komisyonu, İYİ Partili Lütfü Türkkan ve CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır hakkında dokunulmazlıklarının kaldırılması istemiyle hazırlık komisyonu kurulmasına karar verdi. CHP komisyona katılmama kararı aldı.

Haber 11-01-2023 15:40

CHP'li milletvekilleri çıkarken mahkeme salonunda tansiyon yükselmişti! Tartışma yaratan görüntülerden sonra fezlekeler Adalet Bakanlığında

Geçtiğimiz günlerde CHP'li milletvekillerin de katıldığı, Yalova Belediyesi hakkında Yalova 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada gerginlik çıkmış, o anlara ilişkin görüntüler görüntüler tartışmalara konu olmuştu. Hakimlere hakaretle suçlanan CHP'li milletvekilleri Ali Mahir Başarır, Seyit Torun ve Turan Akdoğan hakkında yeni bir gelişme yaşandı.

Haber 10-11-2022 14:49

Erdoğan ve Soylu hakkındaki sözleri sosyal medyayı ayağa kaldırmıştı! Savcılık hareket geçti

Balıkesir'in Edremit ilçesinde 5'incisi düzenlenen kitap fuarında CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ile bazı konuşmacılar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu hedef aldı. Fuardaki konuşmalarından dolayı CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, eski CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm ile eski CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Murat Akbaş hakkında soruşturma başlatıldı. İşte tepki çeken o sözler ve olayın detayları...

Haber 25-08-2022 17:59

CHP'den dikkat çeken 'İstanbul Havalimanı' iddiası! Belgeye ulaştık diyerek açıkladı: Lanetliyorum!

CHP'den İstanbul Havalimanı ile ilgili dikkat çeken bir iddia geldi. İddiayı CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ortaya attı. Başarır, devlete ödenmesi gereken İstanbul Havalimanı kira bedellerinin toplamının 1 milyar 195 milyon avro olduğunu söyledi. Ödemenin 2043'e dek ertelendiğini ileri süren Başarır, belgeye ulaştıklarını ifade etti. "Vatan soyuluyor ve bunu gözümüzün içine baka baka yapıyorlar" diyen Başarır, "Bu borcu 25 yıl erteleyenleri lanetliyorum" ifadelerini kullandı.

Haber 15-06-2022 11:58

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan, CHP'li Başarır'ın iddialarına cevap

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın Bakanlığın araç kiralama ihalelerinde yolsuzluk olduğu iddialarına tepki gösterdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada söz konusu iddiayla ilgili olarak, "Kamu hizmetlerine dokunan işlerinin aksamaması için zaruri haller nedeniyle yapılmış olup, bu işlemlerin hepsi kanuna uygundur." denildi.

Haber 25-08-2021 21:39

Mersin Valiliğinden Milletvekili Yılmaz'ın aracının durdurulmasına ilişkin açıklama:

"Ön tahkikattan anlaşılmıştır ki görevli memurlar yasal mevzuatın dışına çıkmışlardır. Bunun üzerine haklarında gerekli yasal işlem başlatılmıştır"

Yurthaber 22-08-2021 22:35

AK Parti Milletvekili Yılmaz'ın aracını durduran polisler hakkında soruşturma başlatıldı

Mersin Valiliğinden, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın sosyal medya paylaşımına ilişkin yapılan açıklamada, AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın aracını durduran polis memurları hakkında, yasal mevzuatın dışına çıktıkları gerekçesiyle soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Haber 22-08-2021 22:32

CHP'li vekiller 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne ‘128 milyar dolar nerede?’ pankartı astı

CHP'li 3 vekil, İstanbul'da bulunan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne "128 milyar dolar nerede?" pankartı astı.

Haber 16-05-2021 12:46

Mersin Valiliği'nden 'Akkuyu NGS'de planlı patlatma' açıklaması

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Akkuyu Nükleer Santrali inşaatında patlama meydana geldiğini iddia ederek, “18.20 sıralarında yaşanan patlamadan ötürü, Gülnar bölgesinde kırılmayan cam ve kapı kalmadı” dedi. Mersin Valiliği, Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) inşaat çalışmaları sırasında planlı patlatma sonucunda bölgedeki bazı ev ve seralarda hasar oluştuğunu, konuyla ilgili inceleme başlatıldığını bildirdi.

Haber 19-01-2021 22:31

Bahçeli'den sert tepki: Orduya 'satılmış' demek bir defa vatana ihanettir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Orduya 'satılmış' demek bir defa vatana ihanettir. Hiç kimse bu katıksız ihanete demokrasi maskesi takmasın. Zehirli mızrak çuvala sığmıyor. Orduya 'satılmış' diyen sapkınlığın faili, satılmışlığın figüranıdır" dedi.

Haber 04-12-2020 17:04

RTÜK'ten Habertürk'e ceza

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca (RTÜK), CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın konuk olduğu programda, Türk ordusuna yönelik ifadelerini yayınlayan Habertürk televizyonuna 5 kez program durdurma ve en üst sınırdan idari para cezası müeyyidesi uygulandı.

Haber 02-12-2020 14:52

Bakan Akar'dan Ali Mahir Başarır'a sert tepki: Akla ziyan bir husus

Son dakika haberine göre Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, CHP milletvekili Ali Mahir Başarır'ın TSK'ya yönelik ifadesiyle ilgili olarak "Hangi sebeple olursa olsun, birilerinin çıkıp da silahlı kuvvetleri, orduyu özne olarak kullanıp onu 'satılmış' kelimesi ile yan yana koymaları gerçekten akla ziyan bir husus." açıklamasını yaptı.

Haber 02-12-2020 11:42

CHP'li Ali Mahir Başarır: 'Ordumla ilgili söylemlerim çok net'

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, "Benim ordumla ilgili, Mehmetçikle ilgili söylemlerim televizyonda çok net. Sadece bu iftirayı atanları önce halka sonra Allah'a havale ediyorum" dedi.

Haber 01-12-2020 17:05

Faik Öztrak'tan Ali Mahir Başarır açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilgili sözlerine ilişkin, "Sayın Başarır, neyi kastettiğini katıldığı programda defalarca açıkladı. Bizim kimseden ne milliyetçilik ne de ordumuza sahip çıkma dersi almaya ihtiyacımız yoktur" dedi.

Haber 30-11-2020 17:35

CHP'li Öztrak: Ordumuza sahip çıkma dersi almaya ihtiyacımız yok

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilgili sözlerine ilişkin, "Sayın Başarır, neyi kastettiğini katıldığı programda defalarca açıkladı. Bizim kimseden ne milliyetçilik ne de ordumuza sahip çıkma dersi almaya ihtiyacımız yoktur" dedi.

Haber 30-11-2020 17:29

TSK'ya yönelik sözleri sonrası Ali Mahir Başarır hakkında soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır hakkında, katıldığı bir televizyon programında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile ilgili sözleri nedeniyle soruşturma başlattı.

Haber 29-11-2020 16:22

RTÜK'ten Ali Mahir Başarır'ın tepki çeken sözleri için inceleme

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) yönelik kullandığı ifadeler nedeniyle inceleme başlatıldığını açıkladı.

Haber 29-11-2020 15:29

CHP'li Ali Mahir Başarır'ın sözleri olay oldu! Peş peşe tepkiler

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'a tepki gösterdi. Çelik, "Türk Ordusu satılmış' diyen CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır şuursuz ve zehirli bir dil kullanıyor" dedi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da "Bu çirkin dili reddediyor ve şiddetle kınıyoruz" derken, İletişim Başkanı Fahrettin Altun "Lanetliyorum" ifadesini kullandı. Milli Savunma Bakanlığı ise "Bunun hesabı hukuk çerçevesinde sonuna kadar sorulacak" açıklamasını yaptı.

Haber 29-11-2020 11:40

Mersin'de imamın çocuğu dövdüğü iddiası TBMM gündeminde!

Mersin'in CHP'li Milletvekili Ali Mahir Başarır, Kuran Kursu'nda dayak iddiasını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a verdiği soru önergesi ile TBMM gündemine taşıdı.

Trend 19-07-2019 21:30

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır: Erdoğan'ın Tarsus'taki kazıdan sonra Vatikan'a davet edilmesi tesadüf mü?

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Tarsus'da yapılan 'gizemli kazı'yı Meclis gündemine taşıdı. Başarır, 'Recep Tayyip Erdoğan’ın Vatikan ziyareti esnasında Aziz Paul’un kayıp İncil’ini Papa Franciscus'a teslim ettiği iddiaları doğru mudur? Doğru ise kendi topraklarımızda çıkan bir değer, neden ve neyin karşılığında Vatikan’a teslim edilmiştir?' diye sordu.

Haber 14-01-2019 10:49

AK Partili vekilden çok konuşulacak sözler: Ben de kendisine top desem...

TBMM'de CHP'li Ali Mahir Başarır ile AK Parti milletvekili Alpay Özalan arasında gerginlik yaşandı. Başarır, kürsüde konuştuğu sırada kendisine laf atan AK Partili Özalan'a "Alpay kardeşim, sen sürekli kale arkasında ısınıyorsun, çık buradan konuş, çık. Ama ekonomiyi konuşuyoruz. Şimdi sana mikro desem aklına fırın gelir, makro desem aklına market gelir." diye seslendi. Özalan ise CHP'li isme, "Ben de kendisine 'top' desem, o da gider 'bomba' diye karakola verir. " diye cevap verdi.

Haber 12-12-2018 09:30

CHP'li isimden gündem yaratacak iddia: Af tasarısının mimarı Çakıcı'nın avukatı mı?

CHP Mersin Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Av. Ali Mahir Başarır'ın af tasarısı ile ilgili iddiası gündeme bomba gibi düştü. Başarır, af tasarısını hazırlayan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız'la ilgili ses getirecek bir iddiada bulundu ve Yıldız'a 'uzun süre Çakıcı'nın avukatlığını yapıp yapmadığını' sordu.

Haber 03-10-2018 15:47