Alkol Bağımlılığı Haberleri

Sahibi öldükten sonra devamlı olarak alkol içen köpek alkolik oldu! Yoksunluk belirtileri yaşıyordu... Tedavi altına alındı

İngiltere’nin Woodside bölgesinde 2 yaşındaki Labrador kırması ‘Coco’ adındaki bir köpek alkol bağımlılığı nedeniyle tedavi altına alındı. Şişelerce alkol tüketen ve içmediğinde yoksunluk belirtileri yaşayarak öfkelenen köpeğin alkol alışkanlığını sahibinin ölümünün ardından kazandığı ifade edildi.

Trend 11-04-2023 10:37

Yaptığı hata hayatının en iyi tercihini yapmasını sağladı! Herkese ilham verdi

Alkol bağımlılığı psikolojik zararlarının yanı sıra geri dönüşü olmayan hastalıklara da davetiye çıkarır. Yapılan araştırmalar pandemi süreci boyunca alkollü içki tüketenlerin sayısında ciddi bir yükseliş yaşandığını ortaya koydu. Addictive Behavior dergisinde yayınlanan araştırmaya göre kadınların pandeminin stresiyle başa çıkmak için erkeklerden daha fazla içki içtiğini kaydetti.

Haber 26-02-2022 14:42

3 milyon kişinin ölüm nedeni: Alkol bağımlılığından kurtulmak mümkün!

Alkolün zararları hakkında bilgi veren Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, alkolün dünya çapında 3 milyon ölüme neden olduğunu söyleyerek alkol bağımlılığına karşı vatandaşlara destek için hazır olduklarını söyledi. Trafik kazalarında alkollü araç kullanım verilerine de değinen Öztürk, alkol aldıktan sonra direksiyona geçmeye son verilmesi çağrısında bulundu.

Haber 17-11-2021 15:56

Jessica Simpson alkolü bırakmasını eski fotoğrafıyla kutladı

Ünlü şarkıcı Jessica Simpson, dört yıl önce alkol alışkanlığı nedeniyle bambaşka bir durumda olduğunu gösteren fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşarak, geçen zamanda nasıl değiştiğini anlattı.

Magazin 02-11-2021 17:38

Michelle Heaton itiraf etti: Harap olmuştum!

Şarkıcı ve oyuncu Michelle Heaton, alkol bağımlılığı sebebiyle geçirdiği zorlu dönemi ve yeniden hayata dönüşünü anlattı. 20 haftada geçirdiği değişimi gözler önüne seren Heaton, "Harap olmuştum!" dedi.

Magazin 17-09-2021 15:08

Alkol bağımlılığı tedavisinde nereye başvurulur sorusu akupunktur ile son buluyor! Klinik ortamda gerçekleştirilirse...

Bağımlılık tedavisi denince ilk sıralarda akla gelen alkol bağımlılığı, akupunktur tedavisi ile kontrol altına alınabilir. Kişinin kendi rızasıyla başlamasının önem taşıdığı bağımlılık tedavisinde akupunktur yöntemi alkol bağımlılarının kimyasal almadan süreci atlatmasını sağlıyor. Akupunktur tedavisi ile alkol bağımlılığından kurtulanlar gündelik hayattan kopmadan tedavi sürecini tamamlayabiliyor. Peki süreç nasıl işliyor? Anatomi Uzmanı ve Akupunkturist Prof. Dr. Kaya Özkuş'un anlattı.

Haber 01-06-2021 08:08

Alkol bağımlılığı belirtileri nelerdir? Nasıl kurtulunur?

Standart içki, bir tek içkiye denk gelen herhangi bir içkidir. Örneğin 33'lük küçük bir bira ve bir kadeh şaraptır. Erkekler için 7 gün boyunca alınacak normal sayılan ölçü, 15 birimdir. Kadınlar içinse bu ölçü 10 olarak belirlenmiştir. Üstüne çıkıldığında sorunlu olarak nitelenebilir. Bazı kişilerin fiziksel olarak kapasiteleri yüksek olduğu için bunu daha fazla tüketebilir. Ama ortalama ölçü değerleri bunlardır.

Haber 28-01-2021 10:06

İzmir'de bir kişinin yanmış cesedi bulundu

İzmir'de bir kişinin yanmış cesedi bulundu

Haber 11-01-2020 10:11

Alkol ve madde bağımlılığından kurtulan insanların inanılmaz değişimi!

Bağımlılığın her türlüsü insan hayatını olumsuz etkiliyor, alkol ve madde bağımlılığından kurtulan insanların yaşadığı değişimler bunun en büyük kanıtı.

Trend 09-09-2019 11:16

Ramazan ekranla olan ilişkinin değerlendirilmesi adına fırsat

Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk: - "Ramazanın manevi yoğunluğu nedeniyle insanların ekrandan ve farklı oyunlardan uzak durmaları mümkün olabiliyor. Ekranla olan ilişkinin tekrar değerlendirilmesi adına iftar sofraları, iftar sonrası muhabbetler, gidilen teravihlerle aslında ramazan aile ilişkilerinin organize edilmesinde bir fırsat" - "Bağımlılık yapan bir madde ya da olayla iç içeysek öncelikli olarak bilinçli bir şekilde 'Ben artık bırakmalıyım.' düşüncesini zihnimize yerleştirmemiz gerekiyor. Kararlı olacağız ve bize yardım edecek eller bulacağız. Bu yardım edecek elleri bulursak ki bunlar var ülkemizde, çok rahatlıkla bu süreci geçirebiliriz" - "Mesajımız çok net; 'Bağımlılıktan kurtulmak istiyorsanız bize başvurun.' 444 79 75. Bu numaraya başvurduğunuzda siz adeta kendinizi bize emanet etmiş oluyorsunuz. Biz de sizi profesyonel bir ekiple karşılıyoruz"

Haber 25-05-2019 11:22

Yeşilay, 'Şişenin Dibi Sergisi'yle alkolün zararlarına dikkat çekiyor

"Alkol Farkındalık Haftası" kapsamında İstanbul Karaköy Vapur İskelesi'nde "Şişenin Dibi" sergisini açan Türkiye Yeşilay Cemiyeti, duvara gömülü şişelerin içindeki görsellerle alkolün yol açtığı tahribat anlatmaya çalıştı.

Trend 26-11-2018 10:08

Ahmet Kural suskunluğunu bozdu! Sıla kendisini Ziynet Sali ile aldattı mı?

Ahmet Kural, sevgilisi Sıla Gençoğlu'nu dövmesiyle ilgili yaşananlardan gerekli dersi aldığını belirtip, "Psikolojik tedavi göreceğini" açıkladı. Sıla'nın ayrı oldukları dönemde Ziynet Sali ile kendisini aldattığı iddialarını da yalanladı...

Magazin 09-11-2018 09:17

Fransız doktorlardan Sağlık Bakanı'na 'alkole daha fazla vergi uygulansın' çağrısı

Fransa'da, aralarında alkol ve bağımlılıkla mücadele derneklerinin yöneticilerinin de bulunduğu doktorlar, Sağlık Bakanı Agnes Buzyn'e açık bir mektup yazarak alkol ürünlerine daha çok vergi konulması çağrısı yaptı. Doktorlar, Bakan Buzyn'e "Sayın Bakan, Fransız halkını alkole karşı koruyun" başlıklı açık mektup yazdı.

Haber 12-10-2018 10:03

Alkolizm genetik olabilir

Meyve sineklerinde, alkole dayanıklı olmalarına yardımcı olan bir gen saptandı. Amerikalı ve Alman araştırmacılar, genleriyle oynanmış meyve sineklerine, bir defadan fazla alkol verildiğinde, hayvanların buna dayanıklılık geliştirdiklerini ve daha sonra aynı zehirlenme seviyesine ulaşılması için sineklere daha fazla alkol verilmesi gerektiğini söylediler.

Haber 12-08-2005 14:04

Az miktarda alkol zihni açıyor iddiası

Avustralya'da yapılan bir araştırma, az miktarda alkol alan kişilerin, hiç almayanlara nazaran daha berrak fikirli olduklarını ortaya koydu.

Haber 03-08-2005 13:59

Alkol kullananlar hakkında merak edilen sorular

Karaciğer hastalığına yakalananların çoğu alkolik değildir. Sosyal olarak orta derece de alkol alanlar bile karaciğer hasarı için risk oluştururlar. Alkollü içecekleri hiç tüketmeyen kişilerde ciddi karaciğer problemlerine sahip olabilirler. Tüm 3 ifade de doğrudur. Siz kaç tanesini doğru bildiniz?

Haber 06-07-2005 02:25

Kadın beyni alkole daha hassas

Alkolün kadınların beynine erkeklerinkinden daha fazla zarar verdiği bildirildi.

Haber 19-05-2005 06:33

Kadın beyni alkole daha hassas

Alkolün kadınların beynine erkeklerinkinden daha fazla zarar verdiği bildirildi.

Haber 16-05-2005 17:08

Alkol, aileye ilgiyi azaltıyor

Aydın İl Sağlık Müdürü Mehmet Çobanoğlu, alkol ve uyuşturucu kullanan kişilerin sağlıklı bir yaşamı olmadığı gibi, sosyal yaşamını da kaybettiğini belirtti. Alkol kullanan anne ve babaların ailesini ihmal ettiğini ve çocukları ile yeterince ilgilenemediğini belirten Çobanoğlu, "Alkol kullanan aileler zamanla toplumdan uzaklaşıyor" dedi.

Haber 21-03-2005 12:04

Alkolle ilgili sorunlar artıyor

Türkiye'de, alkol kullanım bozukluğu ve kullanımla ilgili sorunların giderek artma eğilimi gösterdiğini açıklayan Ege Üniversitesi (E.Ü.) Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Çoşkunol, alkol bağımlılığının madde kullanımıyla ilgili bozukluklardan en sık görüleni olduğunu söyledi.

Haber 04-02-2005 17:00

Alkol ve bilinmesi gerekenler

Ne kadar alkol almak 'normal'dir? Alkol kullanımının bir kişide problem haline geldiğini ne zaman söyleyebiliriz? Alkol bağımlılığı nedir? Alkolizm bir hastalık mıdır? Alkolizmden kurtulmak mümkün mü? Bir kişi alkolik olduğumu nasıl itiraf edebilir?

Haber 01-01-2005 07:11

Alkol bağımlılığının aşılması

Alkol bağımlılığının fiziksel bir hastalık olduğu, kesinlikle utanılacak bir durum ya da ahlak sorunu değil, bir sağlık problemi olduğu ifade ediliyor. Uzmanlar, alkolizmin utanılacak bir durum olmadığını vurgulayarak, bu sağlık problemine sahip insanlara nasıl yardım edilebileceği konusunda uyarılarda bulunuyor.

Haber 30-11-1999 00:00