Anjiyo Haberleri

21 yılda 27 kez anjiyo oldu! Gerçek 74 yaşında ortaya çıktı: 'Geç kalındı'

Ankara'da yaşayan İlyas Durum (74), damar tıkanıklığı nedeniyle 2000'den 2021'e kadar 2 kez baypas ameliyatı geçirdi, 27 kez anjiyo oldu. 2 hafta önce yine kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye başvuran Durum'un, kalbinin delik olduğu belirlendi. Durum, "İlk kalp krizinin üzerinden 30 yıl geçmiş. Çeşitli doktorlara gittim, tedavi oldum. Hiçbirisi bana 'Senin kalbin delik' demedi. Ameliyat için oldukça geç kalındı" dedi.

Haber

21 senede 27 kez anjiyo oldu! 74 yaşında öğrendiği gerçekle neye uğradığını şaşırdı: Hiçbir doktor söylemedi, çok geç kalındı

74 yaşındaki İlyas Durum, 21 yılda 27 kez anjiyo olduktan sonra hastalığıyla ilgili gerçeği öğrendi. Ankara'da yaşayan Durum, son gittiği doktorda kalbinin delik olduğunu duydu. Yaşadığını talihsizlik olarak değerlendiren şanssız adam ameliyat için de çok geç kalındığını belirtti.

Haber

Anjiyo nedir, nasıl ve neden yapılır? Anjiyo ne kadar sürer?

Kalp ve damar hastalıkları günümüzde ciddi sağlık sorunları arasında yer alır. Bu hastalıkların teşhis edilmesi ve tedavi edilmesi kişinin sağlığını koruması açısından hayati öneme sahiptir. Anjiyografi bu hastalıkların tanısında önemli bir rol oynar. Özellikle kalp krizi riskini belirlemek, tıkalı damarları görmek ve tedavi seçeneklerini değerlendirmek için anjiyografi kullanılır.

Haber

Ahmet Mahmut Ünlü hastaneye kaldırıldı! Anjiyo yapılacak

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü yaşadığı kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Programları iptal edilen Ünlü hakkında yapılan ilk açıklamada yaşanan kalp rahatsızlığı nedeniyle anjiyo yapılacağı belirtildi.

Haber

Anjiyo

Anjiyo Hakkındaki Haberler Mynet'te. Anjiyo Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Film gibi 6 gün yaşadı ama hiç hatırlamadı! Başından geçenleri öğrenince kulaklarına inanamadı... 'Yaşamam imkansızdı'

Nefes darlığı, yüksek ateş şikayetiyle başvurduğu devlet hastanesinden bilinci kapalı, entübe edilmiş durumda Acıbadem Kent Hastanesi yoğun bakım servisine sevk edilen Ahmet Kuvvet (50) hiçbir şey hatırlamadığı 6 günün sonunda gözlerini yeniden hayata açtı. Tedaviyi gerçekleştiren Doç. Dr. Cüneyt Narin, “Kendisi için verilmiş hiçbir kararı bilmeyen hastamız uyanıp da süreci öğrenince ‘yaşamam imkansızdı” dedi. Mutlu son ekip çalışmasıyla geldi” dedi.

Kadin

Anjiyoyu reddedip hastane kapısında kriz geçiren hasta, kalp masajıyla hayata döndürüldü

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doktor Gürkan İmre: - "Kalp hastalarına ve tüm vatandaşlarımıza uyarım şudur; doktorlarınız anjiyo olmayı öneriyorsa muhakkak bunu dikkate alalım. Bu hastamız çok şanslıydı. Hastaneden çıktığı gibi kalbi durdu ve kapıdan içeri aldık. Minibüste veya eve giderken de kalbi durabilirdi" - Hasta Abdulmenaf Öner: - "Yeniden dünyaya gelmiş gibiyim, yaşadığım duygular anlatılamaz. Buradan herkese sesleniyorum; lütfen doktorların dediklerini dinleyin"

Yurthaber

Kalp krizine yol açıyor! Tedavi edilmezse ölümle sonuçlanabilir

Damar sertliği, kalp ve damar hastalıkları arasında en yaygın görülen hastalıklardandır. Damar sertliğinin tedavi edilmemesi çok ciddi sonuçlara yol açabilmektedir. Damar sertleşmesinin yol açtığı hastalıklar hayatınızı tehlikeye atabilir. Bu sebeple damar sertliği hakkında bilinçli olmak gerekmektedir.

Haber

Koroner anjiyografi nedir: Kalp krizinde hayat kurtarıyor! Damarlar 5 saniye içinde görüntüleniyor

Kalp krizinde erken tanı için kullanılan anjiyografi, ölümlerin önüne geçiyor. Koroner anjiyografi sayesinde erken tanı ile damarlarda darlık olup olmadığının görülmesi, kalp damar hastalıkları teşhisi konulan kişilerde tedavi yolunu açarak kalp krizi için önlem alınmasını sağlıyor. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Murat Turfan, koroner anjiyografi nedir ve anjiyografiye hangi sorunlar için başvurulur diye merak edenler için bilinmesi gerekenleri anlattı.

Haber

Anjiyo nedir, ne kadar sürer? Hastalar bu işlemde uyutulmak istiyor ama...

Anjiyo nedir sorusunu invaziv bir yolla damarların görüntülenmesi yöntemi olarak yanıtlayan Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Metin Gürsürer, kalp damarlarının görüntülenmesi yöntemine koroner anjiyografi dendiğini söyleyerek anjiyo nasıl yapılır sorusunu yanıtladı. Halk arasında ameliyat olarak anılan anjiyonun bir ameliyat olmadığına dikkat çeken Gürsürer, anjiyo sayesinde beyin, böbrekler ve uç organların da görüntülenebildiğini söyledi. İşte konu ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Haber

10 Saniyede kansız ağrısız kalp anjiyosu

2X64 Kesitli bilgisayarlı tomografi cihazı olan "Çift Kaynaklı BT", görüntüleme teknolojilerinde yaşanan baş döndürücü gelişmenin son ürünü. Bu yeni teknoloji sayesinde kalp ve damar hastalıklarının tanısında daha kesin, daha kısa, daha pratik, daha güvenli sonuçlar elde ediliyor.

Haber

10 Saniyede kansız ağrısız kalp anjiyosu

2X64 Kesitli bilgisayarlı tomografi cihazı olan "Çift Kaynaklı BT", görüntüleme teknolojilerinde yaşanan baş döndürücü gelişmenin son ürünü. Bu yeni teknoloji sayesinde kalp ve damar hastalıklarının tanısında daha kesin, daha kısa, daha pratik, daha güvenli sonuçlar elde ediliyor.

Haber

Doğuştan kalp hastalığına tedavi

Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Doç. Dr. Osman Küçükosmanoğlu, doğuştan kalp hastalıklarının artık ameliyatsız tedavi edilebildiğini söyledi.

Haber