Ankilozan Spondilit Haberleri

Ankilozan Spondilit nedir? Ankilozan Spondilit belirtileri ve tedavisi

Ankilozan Spondilit kronik bir inflamatuar hastalık olup genellikle omurga ve pelvik bölgelerdeki eklemleri etkileyen bir tür romatizmal hastalıktır. Ankilozan Spondilit genellikle genç erişkinlerde başlar ve yaşam boyu devam edebilir. Bu hastalık, omurga kemiklerinin arasındaki eklemleri ve eklemleri esnekliğini kaybettirerek zamanla omurga hareketlerini kısıtlar. Bu durum, kişinin hareket kabiliyetini ciddi şekilde etkileyebilir ve yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyebilir.

Haber 25-03-2024 20:11

Göğüs ağrılarından bıkıp intiharı bile düşündü... 'Gerçek' 41 yıl sonra ortaya çıktı: Çok nadiren gördüğümüz bir vaka

Uzun süredir göğüs ağrısı çeken 41 yaşındaki Selim Ay'ın ağrıları iddiaya göre yıllardır mücadele ettiği ankilozan spondilit hastalığına bağlandı. Yine iddiaya göre Ay’ın 41 yıl sonra doğumsal bir kalp rahatsızlığı olduğu ortaya çıkarken, farkında olmadan defalarca kalp krizi geçirdiği belirlendi. Ay'ın ameliyatını gerçekleştiren Doç. Dr. Melike Elif Teker Açıkel, Çok nadiren gördüğümüz bir vaka, bana söylediği şey; ‘Ne olur müdahale edin, yoksa intiharı düşünüyorum’du şu an gayet iyi" dedi.

Haber 04-01-2023 11:16

Ankilozan Spondilit

Ankilozan Spondilit Hakkındaki Haberler Mynet'te. Ankilozan Spondilit Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.