Ara Güler Haberleri

Dünyaca ünlü isimlerin portrelerini çekmişti! Ara Güler’in hayatı film oluyor

Kendisini ‘foto muhabiri’ olarak tanımlayan ve 2018 yılında hayatını kaybeden dünyaca ünlü fotoğrafçı Ara Güler’in hayatı beyaz perdeye aktarılacak. Ara Güler’i canlandıracak isim henüz belli değilken biyografi türündeki film şimdiden sinemaseverleri heyecanlandırmayı başardı.

Trend 20-02-2023 15:44

Ara Güler, vefatının 4. yılında sergi ve etkinliklerle anıldı

Foto muhabiri Coşkun Aral: - "Kendisi bu evrensel dili 'fotoğrafçayı' fotoğraf makinesiyle tanıştığı günden itibaren kendi topraklarında, yakın coğrafyalarda, savaşların olduğu yerlerde, insanların gerçek anlamıyla yaşadığı her yerde dillendirdi. İstanbul'un gözüydü çünkü İstanbul'u onun vasıtasıyla tanıdık. Türkiye'nin en önemli araştırmacılarını, bilgi insanlarını, kültür insanlarını, sanatçılarını onun objektifinden gördük"

Yurthaber 17-10-2022 23:39

Deklanşörüyle zamanı durduran foto muhabiri: Ara Güler

Fotoğrafları ile bir ekol olmayı başaran Ara Güler, Ansel Adams, Imogen Cunningham, Salvador Dali, Picasso gibi birçok ünlü kişi ile röportajlar yaptı ve fotoğraflarını çekti - Arşivinde 2 milyonu aşkın fotoğraf bulunan Ara Güler'in ödülleri arasında Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü de bulunuyor

Yurthaber 17-10-2022 13:58

Bodrum'da Ara Güler Arşivinden Halikarnas Balıkçısı Sergisi açıldı

Bodrum'da "Ara Güler Arşivinden Halikarnas Balıkçısı" Sergisi açıldı

Yurthaber 16-04-2022 20:48

Ara Güler

Ara Güler Hakkındaki Haberler Mynet'te. Ara Güler Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Tarkan Ara Güler'i Gerçek mi bu? sözleriyle andı

Tarkan, 'Ahde Vefa' adlı albümünün 6'ncı yıl dönümünü Ara Güler'in çektiği fotoğrafla kutladı. Tarkan, sosyal medya hesabından bulunduğu paylaşımda "Vay be, Ara Güler fotoğraflarımı çekiyor. Gerçek mi bu?" sözleriyle Güler'i andı.

Magazin 12-03-2022 15:43

Ara Güler'in siyah beyaz İstanbul fotoğrafları Galata Kulesi'nde sergilenecek

Sanatçının 93'üncü yaş günü dolayısıyla yarın açılacak sergi, ekim sonuna kadar ziyaret edilebilecek

Yurthaber 15-08-2021 10:38

Ara Güler kimdir? Biyografisi

Türkiye’nin usta fotoğrafçısı olarak bilinen Ara Güler, foto muhabirlik ve yazarlık da yapmıştır. Aslen kimdir, nerelidir, hayatı ve eserleri hakkında tüm detayları sizler için derledik…

Haber 14-12-2020 17:44

Ara Güler ölümünün ikinci yılında anıldı! Ara Güler kimdir? Ara Güler nereli? Ara Güler kaç yaşında, neden öldü?

Dünyaca ünlü usta foto muhabiri Ara Güler ölümünün ikinci yılında, geride kalan birbirinden özel fotoğraf kareleri ve arşiviyle anıldı. Peki, Ara Güler kimdir? Ara Güler nereli? Ara Güler kaç yaşında, neden öldü?

Haber 17-10-2020 17:52

Ara Güler'in ilk röportaj fotoğrafına 20 bin 532 lira!

Duayen foto muhabiri Ara Güler'in ilk röportaj fotoğrafı, 20 bin 532 liraya alıcı buldu.

Haber 12-07-2020 21:29

Ara Güler Fotoğraf Sergisi Roma'da açıldı

Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Murat Salim Esenli: - "Tarihi akışı içinde her daim Roma ile bağlantısı olan İstanbul'u, İstanbul aşığı fotoğraf sanatçısı Ara Güler'in kadrajından Roma'ya getiriyoruz" - Türkiye’nin Vatikan Büyükelçisi Lütfullah Göktaş: - "Ara Güler, bizim uluslararası ün yapmış sanatçılarımızdan birisi. Yaklaşık 1,5 yıl önce aramızdan ayrıldı. Ama bıraktığı eserleriyle gençlere ilham kaynağı olmaya devam ediyor"

Haber 29-01-2020 23:27

Ara Güler Fotoğraf Sergisi Roma'da sanatseverlerle buluşmaya hazır

Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Murat Salim Esenli: - "İstanbul'u Ara Güler'in fotoğraf açısıyla Roma'ya getiriyoruz ve böylelikle zaten mevcut olan İstanbul farkındalığına ayrı bir perspektif getiriyoruz" - Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Fecir Alptekin: - "(Bu sergiyi) Ara Güler'in anısını yaşatmak, eserlerini dünyanın önemli kentlerine taşımak üzere yapıyoruz"

Haber 29-01-2020 17:41

Ara Güler Dijital Fotoğraf Sergisi 23 Aralık'ta Taksim'de açılacak

"2019 Ara Güler Yılı" münasebetiyle düzenlenen sergide ömrünü işine ve fotoğrafa adamış, ulusal ve uluslararası arenada büyük saygı duyulan sanatçı, bilinmeyen yönleriyle yakından tanıtılacak

Haber 21-12-2019 14:58

PhotoMaraton 2019 Ara Güler belgeseliyle başladı

"PhotoMaraton 2019" Ara Güler belgeseliyle başladı

Magazin 08-12-2019 16:12

Usta foto muhabiri Ara Güler mezarı başında anıldı

Güler'in asistanı Fatih Aslan: - "Ara Güler bizlere çok büyük eserler bıraktı. Onun eserlerini tanıtmak ve onun hatırasını yaşatmak için mücadele edeceğim"

Haber 20-10-2019 16:28

Ara Güler ölümünün 1. yılında mezarı başında anıldı

Ünlü gazeteci ve haber fotoğrafçısı Ara Güler, ölümünün birinci yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Trend 20-10-2019 15:55

Ara Güler, vefatının birinci yılında anıldı

Geçen yıl hayatını kaybeden duayen foto muhabiri Ara Güler, Arşiv ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı - Fotoğraf tarihçisi Engin Özendes: - "Türkiye'de gerçekçi fotoğrafçılığın uluslararası alanda ün kazanmış önemli temsilcilerinden biri olduğun için seni seviyoruz" - Fotoğrafçı Merih Akoğul: - "Ara Güler'in en büyük maharetlerinden biri, aradığı her şeyi rahatça bulabileceği inanılmaz bir arşiv yapmasıdır"

Haber 17-10-2019 23:51

Ara Güler için Fotoğraf Çek etkinliği

Duayen foto muhabiri Ara Güler, vefatının birinci yılında Beyoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı

Haber 17-10-2019 14:32

Deklanşörüyle zamanı durduran foto muhabiri: Ara Güler

Dünya çapında ünlü foto muhabiri Ara Güler, vefatının birinci yılında anılıyor - Gazeteci Coşkun Aral: - "Ölümünden bir gün önce benimle görüşmek istiyor. Ben de Londra'dayım. Havaalanında tekerler yere değdiğinde telefon çaldı. 'Kaybettik' dediler. Atladım hastaneye gittim, yaşıyordu. Ve kaybettik. Ama dünya, Türkiye kaybetmedi. Birinci yılında bile bizler ondan bahsediyoruz, dünya ondan bahsediyor. Çünkü bıraktığı değerler çok önemli. Türkiye'nin bugün çok önemli olarak tanımladığı bir sürü coğrafik simgeyi dünyaya tanıtan insan" - "En büyük ideallerinden biri Mekke'ye gitmekti. 'Evladım bir gün gidebilecek miyiz beraber?' diye kaç kere sormuştu. Onun kafasında çünkü bir hac olayını vermek vardı. Dünyanın çok farklı dinsel ritüellerini yapmıştı" - Tarihçi İlber Ortaylı: - "Ara Güler'in nefis fotoğraf çalışmalarıyla Türkiye siyah beyaz, artistik bir şekilde bize gelmiş. Dünya piyasasına çıktı ve orada da çekilemeyecek kişileri çekti. Türk'ün bakışı diye bunlar aranacak. Çok kıymetli bir koleksiyon"

Haber 17-10-2019 11:07

GRAFİKLİ - Ara Güler, toplumsal bellek oluşturdu

Birbirinden renkli kareleriyle fotoğraf dünyasının duayenleri arasına giren foto muhabiri Ara Güler'in vefatının üzerinden bir yıl geçti - Ara Güler Arşiv ve Araştırma Merkezi Müdürü Umut Sülün: - "Ara Bey, sadece o fotoğrafları çekip bunları fiziksel olarak iyi şartlarda saklamanın ötesinde bir toplumsal bellek yaratma hissiyle baştan bunu kurgulayarak bu arşivi oluşturmuş" - "Ara Güler, fotoğraflarını ne kadar fazla insan görür, ne kadar fazla insan yararlanırsa o zaman ölümsüz olacağını keşfetmiş bir insan" - "Görsel dünyasını kafasının içerisinde yaşayarak kaydediyordu. Ara Bey'in en önemli kayıt cihazı bedeni, gözleri, aklı, beyni ve yüreğiydi. Gerçekten son nefesine kadar her şeyi kaydetmeye devam etti"

Haber 17-10-2019 11:04

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ara Güler Sergisi’nin açılışını yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'de Ara Güler Fotoğraf Sergisi'nin açılışını yaptı. Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada "Büyük sanatçılar, vefatlarından sonra da geride bıraktıkları eserleriyle yaşamaya devam ederler. Büyük usta Ara Güler de objektifiyle tarih yazmış, dünyanın önemli müze ve koleksiyonlarında eserleri yer almış, hayata dair fotoğraflarıyla milyonlarca kişiye ulaşmıştır" dedi.

Haber 24-09-2019 06:55

Ara Güler Fotoğraf Sergisi New York'ta

Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen "Ara Güler Fotoğraf Sergisi", 23 Eylül ile 4 Ekim tarihleri arasında New York'ta sanatseverlerle buluşacak

Haber 20-09-2019 11:43

Ara Güler'in objektifinden tarihi şehir Bursa

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'nde açılan sergide, Ara Güler'in 1970'ten 2000'li yıllara kadar kenti ziyaretlerinde çektiği 15 fotoğraf yer alıyor

Yurthaber 21-08-2019 15:56

Ara Güler'in objektifinden tarihi şehir Bursa

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'nde açılan sergide, Ara Güler'in 1970'ten 2000'li yıllara kadar kenti ziyaretlerinde çektiği 15 fotoğraf yer alıyor

Haber 21-08-2019 15:54

Bakan Selçuk'tan Ara Güler'li mesaj

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Twitter hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Trend 21-07-2019 08:56

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ara Güler Sergisi'nin açılışını yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Japonya'nın Kyoto şehrindeki Ara Güler Fotoğraf Sergisi'nin açılışını yaptı.

Haber 30-06-2019 08:29

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kyoto'da Ara Güler Fotoğraf Sergisi'nin açılışını yapacak

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Japonya'nın Kyoto şehrindeki 'Ara Güler Fotoğraf Sergisi'nin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağını belirtti - Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun: - "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı'nca düzenlenen Ara Güler Fotoğraf Sergisi'nin yeni durağı, G20 Liderler Zirvesi dolayısıyla tüm dünyanın dikkatlerinin odaklandığı Japonya olacak"

Haber 30-06-2019 06:05

Erdoğan, Japonya'da Ara Güler Fotoğraf Sergisini açacak

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Haziran'da Japonya'nın Kyoto kentinde, geçen yıl hayatını kaybeden fotoğraf sanatçısı ve foto muhabiri Ara Güler'in eserlerinin yer aldığı serginin açılışını yapacak

Haber 27-06-2019 11:42

İki Arşiv, Bir Seçki: Ara Güler'in İzinde İstanbul

Geçen yıl 17 Ekim'de yaşamını yitiren duayen foto muhabiri Ara Güler'in fotoğraflarından oluşan "İki Arşiv, Bir Seçki: Ara Güler'in İzinde İstanbul" sergisi İstanbul Modern'de açıldı - Küratör Demet Yıldız: - "Böyle bir sergi yapmaya karar verdiğimiz zaman, bizim arşivimizin Ara Güler'in pratiğine bakan birçok yönünün olduğunu keşfettik" - "Ara Güler İstanbul'u gezerken çektiği fotoğraflarla bir tarih yazıyor ama objektif bir tarihten söz edemeyiz. Bu tarihte aynı zamanda kendi kişisel tarihine ve öznelliğine vurgu yapıyor"

Haber 28-05-2019 19:56

Paris'te Ara Güler anlatıldı

Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman: - "Ara Güler, kendisini sanatçı ve fotoğrafçı değil, foto muhabiri olarak tanımlardı" - "Ara Güler, hayatının her anında fotoğraftan bahsederdi" - "Türkiye'deki entelektüel ve sanatçılar, Güler'in (fotoğraf alanında) yeni bir dönem başlattığını kabul ederdi"

Haber 25-05-2019 18:49

Paris'te Ara Güler sergisi

Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen Ara Güler sergisi Fransa'nın başkenti Paris'te açıldı - Ana eksenini Ara Güler'in İstanbul fotoğraflarının oluşturduğu sergide, Anadolu coğrafyasından kareler ile Jean Renoir'dan Nazım Hikmet'e, Aşık Veysel'den Salvador Dali'ye, Henri Cartier-Bresson'dan Brigitte Bardot'ya uzanan tarihi portreler seçkisi de yer aldı

Haber 23-05-2019 22:32

Ara Güler'le Göz Göze: Türkiye'den Sanatçı Portreleri sergisi

Küratörlüğünü Prof. Balkan Naci İslimyeli'nin üstlendiği sergi ziyarete açıldı

Haber 21-05-2019 21:49

Altun'dan Ara Güler Sergisi paylaşımı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, geçen yıl hayatını kaybeden fotoğraf sanatçısı ve foto muhabiri Ara Güler'in eserlerinin yer aldığı sergiyle ilgili paylaşımda bulundu

Haber 21-05-2019 20:50

Ara Güler Sergisi Paris'te sanatseverlerle buluşacak

Cumhurbaşkanlığınca düzenlenen, geçen yıl hayatını kaybeden fotoğraf sanatçısı ve foto muhabiri Ara Güler'in eserlerinin yer aldığı sergi, 23 Mayıs'ta Fransa'nın başkenti Paris'te sanatseverlerle buluşacak

Haber 21-05-2019 15:38

Ara Güler, fotoğrafın Messisi gibi

Mesleğine olan tutkusuyla çok sayıda foto muhabiri ve fotoğrafçıya yön veren Ara Güler'in hayatına dokunduğu insanlar arasında, Hürriyet Gazetesi Fotoğraf Editörü Sebati Karakurt da yer alıyor - Hürriyet Gazetesi Fotoğraf Editörü Sebati Karakurt: - "Öyle bir yetenek ki fotoğrafın Messisi gibi bir adamdır. Bunlar az gelir dünyaya. Bunlar gibi olunmaz, bunlar gibi doğulur. Bir insan ben 'Ara Güler gibi olmak istiyorum' derse olunmaz. Bu bir şanstır. Bir zar atıldı ve bu adam İstanbul'a geldi. Başka bir yere de gidebilirdi. Bu, Türkiye'nin büyük bir şansı" - "Bizde çok büyük fotoğrafçılar var fakat bir tane golcü vardır, bu adam Ara Güler'dir. Ara Güler'in fotoğrafları hep goldür" - "Yaşadığı dönemde zamanı durdurdu. Çok büyük rüyalar gören insanlar için zamanı durdurdu. Sıradan insanlar o donan zamandan bir şey anlamayabilirler. O günkü teknolojiyle İstanbul'un o anlarını yansıtabildi. Onun anlattığı İstanbul'u kitaplarda görmemiz mümkün değil. O zamanı durdurdu ve ileride kendisini bekleyen insanlara dondurulmuş zamanı verdi"

Haber 13-05-2019 11:11

Öğrencisinin gözünden usta foto muhabiri Ara Güler

Dünyanın en iyi yedi fotoğrafçısından biri kabul edilen Ara Güler'in öğrencisi olarak gördüğü foto muhabiri Ercan Arslan, ustasının fotoğraf tutkusunu, oyuncak araba merakını, yenmeden oynamayı bırakmadığı tavlaya olan ilgisini ve çekemediği için içinde ukde kalan portreyi AA'ya anlattı - Milliyet gazetesi foto muhabiri Ercan Arslan: - "Ara Güler'in yaptıklarını Türk foto muhabirliğinde kavşaktan çok istasyona benzetebiliriz. O, merkezi bir istasyondu aslında ve çoğu insan Ara Güler'i referans alarak yoluna devam eder. Dolayısıyla bütün foto muhabirleri onun istasyonuna uğramak zorundaydı ve onun yaptıklarından bir şekilde feyiz almak zorundaydı. Benim avantajım, o istasyonda sürekli bir yolculuğum vardı. Benim her gün hayatım bir şekilde onun o istasyonundan geçip gidiyordu. Çünkü ben de onun gibi hayatı belgelemeye çalışıyorum" - "Ben, Ara Güler'in çektiği fotoğrafları değil, onun bugünkü yansımalarını çekmeye çalışıyorum. Ara Güler'in bütün fotoğraflarına, bütün projelerine denk gelecek, ona gönderme olacak, ona cevap niteliği taşıyacak dönemsel fotoğraf çekmeye çalışıyorum. Hiçbir zaman Ara Güler'in aynısını yapmak değil, Ara Güler gibi kendi dönemimde neler gördüysem onu yapmak istiyorum"

Haber 09-05-2019 11:07

İzzet Keribar İstanbul'un gözünü anlattı

Fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar: - "Ara Güler'in mesleğinde en akıllıca yaptığı şey, Salvador Dali, Winston Churchill, Picasso, Alfred Hitchcock ve Indira Gandhi gibi dünyaca ünlü ve önemli kişilerin portrelerini çekmek. Onlardan randevu almak, yanına yaklaşmak, fotoğraf çekmek hiç kolay değil. Bunu inatla sürdürdü. Her fotoğrafçının yapması gereken çok akıllıca bir şey. İnatçı bir adamdı ve bu kişiliğinin bir parçasıydı" - "O bir Magnum fotoğrafçısı. Magnum fotoğrafçısı olmak herkesin harcı değil. Dünyaca ünlü fotoğraf makinesi markası Leica, Ara Güler imzalı 50 adet fotoğraf makinesi hazırladı. Bu herkese nasip olan bir şey değil" - "Biz, bir dönemin fotoğrafçısıydık, ben bunun farkındayım. Ara Güler de bir dönemin fotoğrafçısı. Çünkü sanat anlayışı hep değişiyor"

Haber 06-05-2019 11:03

Kütahya’da yakalanan 4 DAEŞ zanlısı serbest bırakıldı

Kütahya’da polis ekiplerince yakalan 4 terör örgütü DAEŞ zanlısı çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Kütahya Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonda 4 yabancı uyruklu DAEŞ terör örgütü zanlısı yakalandı.

Haber 04-05-2019 11:06

Usta ve çırağın yollarını kesiştiren 1 Mayıs

Foto muhabiri ve belgesel yapımcısı Coşkun Aral, Taksim'de 34 kişinin hayatını kaybettiği 1 Mayıs 1977'deki olaylara ilişkin çektiği fotoğrafları kendisinden istemesi üzerine tanıştığı duayen foto muhabiri Ara Güler'i anlattı - Mesleğe başladığı yıllarda tanışmayı çok istediği Ara Güler'in bir dönem asistanlığını yapma şansını elde eden Aral, evrensel bir ustayla ortak sergi açmış tek foto muhabiri olmanın da gururunu yaşıyor - Ara Güler gibi değerleri, Türkiye açısından evrensel köprüler olarak tanımlayan Aral, insanların, usta foto muhabirinin salt fotoğraflarına değil, yaşam öykülerine ulaşması gerektiğini belirtiyor - Foto muhabiri ve belgesel yapımcısı Coşkun Aral: - "Nasıl Mimar Sinan'a sahip çıkıyorsak Ara Güler'e de öyle sahip çıkmamız lazım. İyi fotoğrafçıydı, kötü fotoğrafçıydı, sanatçıydı tartışmaları değil, yerelden ulusala, ulusaldan evrensele giden ender değerlerimizden biri. Türkiye fotoğraflarını 1940'lardan itibaren çeken onlarca fotoğrafçı var ama Ara, tarih yazmış" - "'Ben foto muhabiriyim' dediği zaman bir göz tanıklığından, tarihi sorumluluğu olan insandan bahsediyor. Özellikle bizim mesleğin adam yerine konmadığı, hiçbir zaman önemsenmediği bir ortamda, kendi meslektaşlarının önderliğine soyunması müthiş bir olay"

Haber 01-05-2019 11:17

Ara Güler'in külliyatı, memleketin görsel külliyatıdır

Türkiye'de yaratıcı fotoğrafçılığın uluslararası alanda ün kazanmış en önemli temsilcisi olan Ara Güler, ardında paha biçilmez eserler bıraktığı gibi, renkli kişiliğiyle, mesleğine olan aşkıyla, her biri farklı birer hikaye tadında anılarıyla ve kimi zaman düşündüren kimi zaman kulaklara küpe olan sözleriyle sevenlerinin gönlünde ve zihninde de unutulmaz izler bıraktı - Belgesel ve haber fotoğrafçısı Haluk Çobanoğlu: - "Ara Güler'in külliyatı, Türkiye fotoğrafının külliyatıdır, memleketin görsel külliyatıdır" - "Çok az bilinen ve önemle konuşulması gereken dünya fotoğrafına katkısı, portre fotoğrafı geleneğine geniş açı ile bakışıdır. Güler'den önce dünyada ve memlekette çekilen portreler, daha çok vesikalık kadraja yakın çekilirdi. Ara Güler, geniş açı kullanarak öznenin ifadesini, etrafını da dahil ederek anlatmak isterdi" - "Aphrodisias'ın keşfiyle dünya için çok önemli bir eser kazandırılmış oldu. Buna bir fotoğrafçının vesile olması, benim için hem çok fantastik bir hikaye hem de gurur kaynağı. Birinci elden hikayesini dinlemiş olmak, benim için çok önemli"

Haber 30-04-2019 12:28

Ara Güler Londra'da anlatıldı

Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılan "Ara Güler'in Büyüsü" adlı panelde usta fotoğrafçının çalışmalarını anlattı: - "Ara Güler'in fotoğraf hakkında düşünmediği, sanat ya da kültür hakkında konuşmadığı tek bir an hatırlamıyorum" - "Ara Güler'in bir foto muhabiri olarak olayların nesnel tarafını, tarihin nesnel tarafını yakalamaya çalıştığını söyleyebilirim. Belli bir zaman diliminde belli bir yerde meydana gelen bir olayın görgü tanığını olmamızı sağlamaya çalışıyordu"

Haber 24-04-2019 20:47

Londra'da Ara Güler sergisi

Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen Ara Güler sergisi İngiltere’nin başkenti Londra'da açıldı - Ana eksenini Ara Güler'in İstanbul fotoğraflarının oluşturduğu sergide, İngiltere tarihine ve sanatına damga vurmuş Winston Churchill, Alfred Hitchcock ve Bertrand Russell gibi isimlerin portrelerine de yer verildi

Haber 23-04-2019 22:41

Ara Güler'in Aphrodisias sergisi açıldı

Ara Güler'in "Aphrodisias" sergisi açıldı

Haber 01-03-2019 10:32

Ara Güler kendini anlatıyor: Bu Dünya Böyle Dünya

"Bu Dünya Böyle Dünya" belgeselinde, Ara Güler'in tüm çalışmaları ve yaşadıkları kendi ağzından aktarılıyor - Gazeteci foto muhabiri Coşkun Aral: "Ben dünyanın karanlık yüzü olan savaşları anlattım, Güler de dünyanın aydınlık yüzü olan ışığın farklı coğrafyalarda insan yüzündeki yansımalarını anlattı" "Video kamera ilk çıktığında ve ben makineyi aldığımda ustama selam dedim ve aynı gün İstanbul'da "Bu Dünya Böyle Dünya" diye bir sergi açtık. Belgeselimizin ismi de oradan geliyor. Belgeselin başlangıcı Ara Güler'i tanımamdan aşağı yukarı 10 yıl sonradır" "Cep telefonu çıktıktan sonra her fırsat bulduğumda sorular soruyordum ve onu kaydediyorduk. Belgeseli şimdilik 54 dakika olarak hazırladık ancak elimizde yaklaşık 60-70 saatlik görüntü var. Belgesel 1986'dan onu kaybettiğimiz zamana kadar devam eden bir çalışma"

Haber 06-02-2019 13:07

Ara Güler belgeselinin prömiyeri İran'da yapıldı

Duayen foto muhabiri Ara Güler ile 40 yılı aşkın dostluklarının anısına gazeteci ve foto muhabiri Coşkun Aral tarafından hazırlanan "Bu Dünya Böyle Dünya" belgeselinin ilk gösterimi Tahran'da gerçekleştirildi

Haber 03-02-2019 21:17

Ara Güler'in fotoğrafları İranlı sanatseverlerle buluştu

Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Prof. Dr. Sayın Derya Örs: - "Ülkelerin ve insanların birbirlerini tanımasında sanatsal faaliyetlerin çok önemli bir yeri vardır. Bu sergiyle birlikte Türkiyeli bir sanatçıyı İran'da tanıtmak bizim açımızdan oldukça önemlidir" - Gazeteci ve foto muhabiri Coşkun Aral: - "Ara Güler, Türkiye ve İstanbul'umuzun adeta gözüdür. Onun tarihe kazandırdığı olağanüstü arkeolojik alanlar ve yine onun sayesinde keşfedilen ve keşfedilmeye hazırlanan bölgeler var"

Haber 01-02-2019 21:52

Ara Güler'in fotoğrafları İranlı sanatseverlerle buluşacak

"Ara Güler Universal" projesi kapsamında gerçekleştirilecek "Kayıp Tarihin Anısı" sergisi, yarın Tahran Nabshi Kültür Merkezi'nde açılacak

Haber 31-01-2019 10:42

2018'de sanat dünyasının çok sayıda önemli ismi hayatını kaybetti

Münir Özkul, Nuray Hafiftaş, Prof. Dr. Semavi Eyice, Prof. Dr. Fuat Sezgin, Cemal Safi, Ara Güler, Aram Gülyüz, Burt Reynolds ile Aretha Franklin, 2018'de hayatını kaybeden ünlüler arasındaydı

Haber 24-12-2018 11:33

Ara Güler'i anlatan Islık Çalan Adam kitabı n11.com'da satışta

Ara Güler’in külliyatının izlerini taşıyan kitap, n11.com'da yüzde 20 indirimle satışa sunuluyor

Yurthaber 06-12-2018 10:36

Ara Güler'i anlatan Islık Çalan Adam kitabı n11.com'da satışta

Ara Güler’in külliyatının izlerini taşıyan kitap, n11.com'da yüzde 20 indirimle satışa sunuluyor

Finans 06-12-2018 10:35