Arz Haberleri

SPK'dan bir şirketin daha halka arzına onay

Sermaye Piyasası Kurulu, IC Enterra Yenilenebilir Enerji'nin halka arz başvurusunu onayladı. Birim pay fiyatı 10 lira olarak belirlenen IC Enterra Yenilenebilir halka arz büyüklüğünün yaklaşık 3,7 milyar lira, halka açıklık oranının ise yüzde 20,03 olacağı öngörülüyor.

Finans 22-03-2024 11:41

ASCE GYO halka arz oluyor

ASCE GYO Kurucusu ve Hakim Ortağı Abdulkadir Konukoğlu, aile olarak felsefelerinin bir işi yaparken önce Türkiye’yi, sonra kendilerini düşünmek olduğunu söyledi.

Finans 26-07-2023 18:41

Arz ederiz nasıl yazılır, arz ederiz yazımı nasıl olmalıdır? Arz ederiz ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Her bir birleşik sözcük TDK tarafından kullanıcılara sunulan belli başlı kurallar çerçevesinde ayrı veya bitişik olarak yazılır. Doğru yazılışını pek çok kişinin merak ettiği arz ederiz sözcük öbeği de birleşik kelimeler arasındadır. Bu nedenle arz ederiz kelimesinin ayrı veya bitişik olarak yazılan birleşik sözcükler kategorilerinden hangisine dahil olduğu öğrenilmelidir. Arz ederiz doğru yazımı nasıl olmalıdır?

Egitim 20-04-2023 09:57

En eş anlamlısı nedir? En kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Eş anlamlı (anlamdaş) sözcükler, yazılışları ve okunuşları farklı olan fakat aynı anlama gelen kelimelerdir. Bir kelimenin eş anlamlısı kimi zaman yabancı kökenli olabilir. En kelimesi de bu duruma örnektir. Eski Türkçe döneminden bu yana kullanılan en kelimesinin eş anlamlısı olan sözcükler vardır.

Egitim 07-10-2022 17:38

Arz

Arz Hakkındaki Haberler Mynet'te. Arz Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Dolaşımdaki para nedir? Para arzı nasıl ölçülür?

Mevcut durumda dolaşımda olan banknotlar ile madeni paraların toplamından, bankalardaki madeni paralar ile banknotların toplamının çıkarılması sonucunda dolaşımdaki para değerine ulaşılmaktadır. 2021 yılında dünyada dolaşımda olan para miktarı hesaplandığında, bu değerin kripto para gibi kıymetlerle birlikte 1,2 katrilyon doları aştığı görülmüştür. Dolaşımdaki para ne demek?

Finans 22-08-2022 14:30
arz

Para arzı nedir, nasıl ölçülür? Para arzı artarsa ne olur?

Bir ekonomide para arzı; belli bir dönemde piyasada yer bulan para stoğu olarak tanımlanmaktadır. M harfi ile gösterilen para arzı farklı araçlar ile ölçülmekte iken bu değerin artması ya da azalması da bazı durumlara işaret etmektedir. Para arzı ne demek, para arzı artarsa ne olur?

Finans 05-08-2022 21:26
arz