Bağırsak Kanseri Haberleri

Uzman isimden kanseri 'sessiz aşamada' tespit etmenin yolu! Hızla ilerleyebilir, on yıllar boyunca hareketsiz kalabilirler

Kanser kendini her zaman bariz belirtilerle ve açık belirtilerle belli etmez. Aslında pek çok kişiye yalnızca rutin tıbbi muayeneler veya diğer sağlık sorunlarına yönelik araştırmalar sırasında tanı konur. Bunun nedeni, hastalığın birçok formunun erken aşamalarda sessizce gizlenmesidir. Kanseri 'sessiz aşamada' tespit etmek iyileşme oranının da yükselmesini sağlıyor.

Haber 05-04-2024 11:17

Tek lokması bile zararlı! Genç yaşta giderek artan kanser vakalarının önemli sebebi

Kanser toplumda en sık görülen hastalıklar arasında üst sırada yer alıyor. Genetik ve sağlıksız beslenmek kansere neden olan riskli etkenler olarak biliniyor. Genç yaşta giderek artan ve ölümcül sonuçlara sebep olabilen kalın bağırsak kanseri hakkında konuşan Prof. Dr. Ayhan Kuzu, alınması gereken önlemleri paylaştı.

Haber 29-03-2023 13:51

Önleminizi erkenden alın! Kanserden ölüm riskini iki kat artırıyor

Kanser nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı giderek artıyor. Her yıl milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine sebep olan kanseri etkileyen birçok faktör bulunuyor. Zararlı yaşam alışkanlıkları ve çeşitli hastalıklar kanserin oluşmasında, ölüm riskini artırmakta önemli rol oynuyor. Uzmanlar sıklıkla görülen bir hastalığın kanserden ölüm riskini iki kat artırdığını açıkladı.

Haber 26-01-2023 09:39

Tuvalet alışkanlıklarınıza dikkat! Kanserin ilk ve en belirgin işareti

Kanser çok çeşitli türleri bulunuyor. Bu türler arasında en tehlikelilerinden olan bağırsak kanserinin belirtilerine dikkat etmek ve bu hastalığı erken teşhis etmek büyük önem taşıyor. Ancak kolokteral kanseri erken evrelerinde fazla belirti göstermeden ilerliyor. Uzmanlar kolokteral kanserinin ilk ve en belirgin belirtisinin tuvalette görüldüğünü belirtiyor.

Haber 17-01-2023 17:22

Bağırsak kanserinin en erken belirtisi: %89'unda görülüyor

Bağırsak kanseri, diğer kanser türlerinde olduğu gibi sinsice ilerler. Bağırsak kanseri vakalarının ilk belirtileri arasında dışkı rengi değişikliği yer alıyor. İngiltere’de yapılan bir çalışmaya göre bağırsak kanseri erken belirtileri arasında yer alan dışkı rengi değişikliği vakaların %89'unda görülüyor. Ortaya çıkan istatistik dışkıda yaşanan olağandışı değişikliklere dikkat etmeniz gerektiğinin altını çiziyor.

Haber 10-12-2022 12:28

Kanserin erken belirtisine dikkat! Her şey tuvalette başlıyor: Hastaların %89'unda görülüyor

Kanser çağımızın en tehlikeli hastalığı olarak görülüyor. Her yıl milyonlarca insanın ölümüne sebep olan kanserin etkilerinden korunmak için belirtileri hakkında bilinçli olmak gerekiyor. Erken teşhis kanserin tedavisi için hayati önem taşıyor. Uzmanlara göre tuvalette yaşanan değişimler kanserin erken belirtisi olabilir.

Haber 06-12-2022 10:34

Herkes normal sanıyor! Bağırsağınızda tümör büyüyor olabilir

Son zamanlarsa sık sık tuvalete gitmeye başladıysanız dikkat etmeniz gereken bazı işaretler var. Özellikle dışkıda renk değişikliği, dışkıda kan gibi durumlarla karşılaşırsanız en kısa zamanda doktorunuza başvurmalısınız. Çünkü bu belirtiler bağırsağınızda bir tümörün büyümeye başladığı anlamına gelebilir. Bağırsak kanseri, kolon veya kolorektal kanser olarak da bilinir. Çünkü tümör rektumu veya kolonu etkileyebilir.

Haber 18-11-2022 14:19

Sakın önemsiz görmeyin! Her şey üşümeyle başladı... Kanser olduğunu öğrendi

Kanserin çok çeşitli belirtileri görülebiliyor. Kanserin türüne göre belirtileri farklılık gösteriyor. Bazı kanser türleri var ki sinsice ilerleyerek tüm vücudu sarıyor. Günlük hayatta görmezden gelinen birçok problem kanser belirtisi olabiliyor. Üşüdüğü için doktora giden bir adam 4.evre kanser olduğunu öğrendi.

Haber 16-11-2022 16:17

Araştırma sonucu şaşırttı: Her gün bir tane yediğinizde kanseri riskini azaltabilirsiniz! Meyvenin rengi çok önemli

Kanser çağımızın en korkulan ve tehlikeli hastalığı olarak görülüyor. Kansere neden olan çok çeşitli faktörler bulunuyor. Bu konuda araştırma yapan bilim insanları kanser riskini azaltacak besinleri tespit ediyor. Son yapılan araştırmaya göre her gün yiyeceğiniz bir meyve kanseri önleyebilir.

Haber 14-11-2022 14:13

Bağırsak kanserinin ilk belirtisi: Hematokezya! Tuvaletten çıkmadan önce mutlaka kontrol edin

Bağırsak kanserinin 'ilk göze çarpan' semptomu hematokezyadır. Hematokezya hastaların %90'ında görülür. Bağırsak kanseri vakası ile bağırsak hareketlerinize dikkat etmek, durumu belirlemede ilk adım olabilir. Kanserin uyarı işaretlerini hemen tespit edebilmek, kanserli hücrelerin vücudunuzun diğer bölgelerine yayılmasını durdurmak için size değerli zaman kazandırabilir. Dahası, durumu ne kadar erken yakalarsanız, başarılı tedavi şansınız o kadar yüksek olur.

Haber 20-10-2022 06:53

Omega-3 deposu ama sağlık için riskli etkiler taşıyor! Kanser riski oluşturabilir

Sonbahar aylarının gelişiyle birlikte balık sezonu renklenmeye başlıyor. Pazarlarda, balıkçılarda satılan taze balıklar farklı farklı çeşitleriyle sofralarda yer buluyor. Balıkların oldukça sağlıklı olduğu biliniyor. Ancak yapılan bazı araştırmalara göre kabuklu deniz hayvanlarının kanser riskini artırma riski bulunuyor.

Haber 17-10-2022 11:52

İçindekileri bir bilseniz... Bağırsak kanserinin bir numaralı nedeni: Zehirden de beter

Dünya çapında en yaygın kanser türlerinden biri olan bağırsak kanseri hakkında uzmanlar önemli uyarılarda bulundu. Yapılan çalışmalar sonucu pizza ve tahıl gevreği gibi çok tercih edilen yiyeceklerin bağırsak kanseri riskini artırdığı ortaya çıktı. Günlük hayatın bir parçası haline gelen bu yiyecekler her ne kadar pratik olsa da sağlık üzerinde düzeltilmesi imkânsız zararlar veriyor.

Haber 10-09-2022 07:05

Ağzınıza bile sürmeyin! Severek yediklerimiz bağırsak kanseri riskini artırıyor

Yediğimiz yiyecekler sağlığımızı doğrudan etkileyen faktörler arasında bulunuyor. Uzmanlar her fırsatta sağlıklı beslenmenin önemini vurguluyor. Marketten alınan zararsız gördüğümüz yiyecekler göründüğü kadar masum değil! Yediğimiz birçok yiyecek bağırsak kanseri riskini artırıyor.

Haber 05-09-2022 11:51

Yemeden önce bir kez daha düşünün! Kansere yol açıyor

Kanser çağımızın en tehlikeli hastalıkları arasında yer alıyor. Sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşam nedeniyle her geçen kansere yakalan insan sayısında artış görülüyor. Tehlikesiz görüp severek yediğiniz besinler kansere yakalanma riskinizi artırıyor. Uzmanlar hazır gıdalar hakkında uyarılarda bulunuyor.

Haber 01-09-2022 11:56

Hayatınızı kurtarın! 8 ölümcül kanserin en yaygın belirtileri

Kanser çağımızın ölümcül hastalıklarından. Kanser korkutucu olsa da önceden teşhis ve yeni tedavi yöntemleri ile tedavi sürecini çok daha iyi geçirmek mümkün olabiliyor. Kanseri erken teşhis etmek hayati önem taşıyor. Uzmanlar 8 ölümcül kanserin en yaygın belirtilerini söyleyerek bilinçli olmanız hakkında uyarılarda bulunuyor.

Haber 22-08-2022 09:10

Bağırsak kanseri: Dışkınızı nasıl kontrol edersiniz?

Kanser tedavilerinde erken teşhis çok önemli. Bu bağırsak kanseri için de geçerli. Bunun içinse dışkıda olabilecek herhangi bir kanama, kanseri teşhis etmede önem arz ediyor.

Haber 01-07-2022 03:00

Kolon kanserine karşı çelik gibi koruyor! Günde 5 tanesi şifa gibi geliyor

Kolon kanseri diğer adıyla bağırsak kanseri en çok rastlanan kanser türlerinin başında gelir. Her yıl dünyada bir milyondan fazla kişiye kolon kanseri teşhisi konulduğu tahmin ediliyor. Tüm kanser türlerinde olduğu gibi kolon kanserinde de en çok dikkat edilmesi gereken unsurların başında beslenme geliyor. Sağlıksız beslenme, sigara, alkol ve stres derken bağışıklık sistemi düşerek hastalıklara davetiye çıkarıyor. Bu hastalıklardan biri de kolon kanseri...

Haber 25-06-2022 14:11

Seveni çok ama zararı büyük! Turşu gibi salamura sebzeler bağırsak kanserini tetikleyebilir! Bağırsak kanseri belirtileri

Bağırsak kanseri, dünya çapında en sık görülen kanser türlerinin başında geliyor. Yeni yapılan çalışmanın sonuçlarına göre, turşu gibi salamura sebzelerin aşırı tüketimi bağırsak kanseri riskini artırabilir. Bağırsak kanseri de diğer kanser türleri gibi erken teşhis edildiğinde etkili bir müdahale edilerek durdurulabilir. Dünyada her yıl yaklaşık bir milyon kişiye kolon ve rektum kanseri tanısı konuyor. Hastalık, en çok yaşam kaybına neden olan kanser türlerinden biri.

Haber 04-06-2022 14:05

Belirti vermeyebiliyor! Tespiti hayati önem taşıyor

Kalın bağırsak kanseri, kolonu veya rektumu kaplayan hücrelerin anormal hale gelmesi ve kontrolden çıkması ile meydana geliyor. Bağırsakta bulunan poliplerin mutasyonu ile kalın bağırsak kanseri gelişebiliyor ve bazı kolorektal kanserler herhangi bir belirti vermeyebiliyor. Bu nedenle düzenli kolorektal kanser taramalarının yapılması sorunların erken dönemde saptanıp tedaviye başlanması açısından hayati önem taşıyor.

Haber 21-04-2022 13:52

Göz ardı etmeden dikkate alın! Farklı belirtiler gösteriyor erken teşhis hayat kurtarıyor

Kolon kanseri en sık görülen kanser türleri arasında yer alıyor. Kolon kanserinin sinsice ilerlemesi teşhis edilmesini zorlaştırıyor. Kolon kanseri kişilere göre farklı belirtiler gösteriyor. Bu belirtiler hakkında bilinçli olunarak ve düzenli olarak kolonoskopi yaptırarak kolon kanserini erken teşhis edebilir tedavide başarıyı arttırabilirsiniz.

Haber 21-04-2022 11:46

Görülme yaşı 25’e kadar düştü! Ölümcül olabilir

Kanser, çağımızda en sık rastlanan hastalıklardan. Kanser vakaları ülkemizde ve dünyada gün geçtikçe artış gösteriyor. Bunun nedenleri arasında sağlıksız beslenmenin ve zararlı alışkanlıkların artması yer alıyor. Sağlıksız hayat koşulları nedeniyle kalın bağırsak kanseri görülme yaşı 25’e kadar düştü. Kalın bağırsak kanserinde erken teşhis hayat kurtarıyor.

Haber 28-03-2022 11:17

Sağlıklı sanıyorsunuz ama bağırsak kanseri riskini…

Her gün düzenli olarak su içmek bütün hastalıklardan korunmak, daha zinde ve sağlıklı olmak adına öneriliyor. Özellikle böbrek hastalıklarında su içmenin önemli bir yeri bulunuyor. Fakat içilen suyun içerisindeki nitrat miktarı fazlaysa kolon kanseri riskini arttırıyor.

Haber 14-03-2022 15:57

Uzun boylular bağırsak kanseri riski altında!

Kanser çağımızın en yaygın hastalıkları arasında yer alıyor. Kansere tam olarak neyin yol açtığı tam olarak bilinmese de birçok etken kanser oluşumuna zemin hazırlıyor. Bağırsak kanseri de en sık rastlanan kanser türleri arasında üst sıralarda bulunuyor. Uzmanlara göre uzun boyluların bağırsak kanserine yakalanma riski normal insanlara göre çok daha fazla.

Haber 07-03-2022 10:47

Kalın bağırsak kanserinde bu 10 faktörü bilmek hayat kurtarıyor

Kanser dünyada ve ülkemizde en sık görülen hastalıklar arasında yer alıyor. Kanserde en sık rastlanan türler arasında üst sıralarda yer alan kalın bağırsak kanserinde ölüm oranı da oldukça yüksek. Kalın bağırsak kanserini erken teşhis edebilmek için bilinçli olunması gerekiyor. Kalın bağırsak kanserini önlemek için risk faktörlerini bilip ona göre önlem almak gerekiyor.

Haber 28-02-2022 11:16

Dünyada en sık görülen 3. kanser türü! Bağırsaklardaki gizli tehlikeye dikkat

Kalın bağırsağın en sonundaki rektum bölümü dışında kalan diğer alanlarda gelişen kanserlere kalın bağırsak, bir başka deyişle, ‘kolon kanseri’ deniyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün 2020 yılı verilerine göre; kolon kanserinin içinde bulunduğu kolorektal kanserler dünyada erkeklerde ve kadınlarda en sık görülen 3. kanser türü olarak yerine koruyor.

Haber 18-01-2022 13:37

Kansere yakalanmamak için mutlaka bunları yapın! Haftada en az 3.5 saat...

Bulunduğumuz çağda gelişen modern tıp anlayışının daha çok tarama, tanı ve tedavi süreçlerine odaklandığı bir gerçek. İlaçlar ve cerrahi operasyonlara daha çok önem verilirken, bu tarz maddelerin yan etki yapabileceği de unutulmamalı. İlaçların etkisinin sınırlı olduğu da bir diğer gerçek. Bu sebeple gerek kanserden korunmak gerek sağlıklı yaşamak için bazı unsurlara mutlaka dikkat edilmeli.

Haber 23-06-2021 10:18

Abdomino-perineal rezeksiyon nedir? Bağırsağın dışarıya alınması ameliyatı hangi durumda yapılır?

Rektum kanseri ameliyatı, makata yakın mesafede olan tümörlerde bağırsağın dışarıya alınmasıyla sonuçlanabilir. Dışkı tutma kaslarını için alan tümörler nedeniyle makat iptal edilmek durumunda kalınabilir. Bu durum abdomino-perineal rezeksiyon olarak adlandırılır. Bu durumda bağırsak dışarı alınarak dışkılamanın devamlılığı sağlanır. Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Korhan Taviloğlu, bağırsak ameliyatında bağırsağın dışarı alınması ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı.

Haber 09-06-2021 10:13

Didem Madak 51 yaşında! | Didem Madak kimdir? Didem Madak neden öldü?

Didem Madak, zor koşullarda büyümüş, annesini ve babasını erken yaşta kaybetmiş ve yaşamı boyunca pek çok sorun ile karşılaşmıştır. Madak, hayat hikayelerini şiirlerine yansıtmış önemli bir yazar ve şairdir. 8 Nisan 1970 doğumlu olan Didem Madak, 41 yaşında hayatını kaybetmiştir. Ancak yazdığı şiirlerle ölümsüz olmuş ve birçok kişinin yüreğine dokunmuştur.

Haber 08-04-2021 14:54

Bağırsak kanseri belirtileri ve sebepleri nelerdir?

Bağırsak kanseri ile kastedilen ağırlıklı olarak kalın bağırsağın kanseridir. Kalın bağırsak kanseri 2 bin kişide bir görülür. En sık görülen kanser tiplerinden bir tanesidir. Yüzde 70 oranında kalın bağırsağın makata çıkışa yakın olan sol bölümde görülür. Yüzde 30 civarında ise kalın bağırsağın orta ve sağ bölümlerinde izlenir. Bağırsak kanserinin neden olduğu herkesin merakını çeken bir konudur. Bağırsak kanseri ağırlıklı olarak diyetteki hatalar sebebiyle olur.

Haber 22-01-2021 17:55

Sinsice ilerliyor! Karın ağrısı ve hızlı kilo kaybıyla ortaya çıkıyor

Prof. Dr. Mustafa Öncel, ''Kalın bağırsak kanseri sinsi ilerliyor. Bu nedenle 50 yaşından itibaren düzenli tarama yapılması çok önemli. Bu kansere karşı en başta beslenme gözden geçirilmeli. Yüksek kalorili, yüksek proteinli, liften fakir, kızarmış ve konserve edilmiş yiyeceklerden kaçınılmalı, bol su tüketilmeli. Tuzlanmış, tütsülenmiş, dumanlanmış yiyeceklerden sakınılmalı” dedi.

Yemek 31-08-2020 07:27

Kolon kanseri kolonoskopi ile önlenebilir mi?

Dünyada ve ülkemizde en sık görülen 3. kanser türü olan kolon (bağırsak) kanseri son 10 yılda 2 kat artış gösterdi. Eskiden 60 yaş üzeri kişilerde görülen kolon kanseri artık 55 yaşın altındaki kişilerde daha çok görülüyor. Kolon kanserinin gençler arasında giderek yaygınlaşmasının nedenininse Akdeniz tipi beslenmeden uzaklaşılarak Batılı tipi beslenmeye yönelinmiş olması gösteriliyor. Ayrıca obezite, hareketsiz yaşamak, strese maruz kalmak ile sigaranın etkili olduğuna da dikkat çekiliyor.

Haber 03-03-2020 16:33

Bağırsaktaki bir bakteri kansere yakalanma riskini artırıyor

Bağırsaktaki bir bakterinin bağırsak kanserine yakalanma riskini artırdığı tespit edildi.

Trend 04-11-2019 18:29

En ilginç ödül: Altın kaka!

Sivil toplum kuruluşu Bowel Cancer Australia bağırsak kanserine dikkat çekmek amacıyla 5 bin dolarlık ödüllü bir test hazırladı.

Trend 04-09-2019 11:17

Bağırsak kanserinde yeni tedavilerle yaşam süresi 3-4 kat arttı

Kırıkkale Üniversitesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Coşkun: - "Daha önceden meme kanserinde veya cilt kanserinde kullandığımız bazı ilaçları, hastanın genetik/moleküler olarak uygunluğu varsa bağırsak kanserinde kullanıyoruz ve kemoterapiden çok daha iyi netice alıyoruz" - "Bağırsak kanserinde aşı tedavilerini genellikle tek başına kullanıyoruz çünkü kemoterapiyle ikisinin mekanizmaları birbirine tezat oluşturabiliyor"

Haber 28-08-2019 09:55

Bağırsak kanserinde yeni tedavilerle yaşam süresi 3-4 kat arttı

Kırıkkale Üniversitesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Coşkun: - "Daha önceden meme kanserinde veya cilt kanserinde kullandığımız bazı ilaçları, hastanın genetik/moleküler olarak uygunluğu varsa bağırsak kanserinde kullanıyoruz ve kemoterapiden çok daha iyi netice alıyoruz" - "Bağırsak kanserinde aşı tedavilerini genellikle tek başına kullanıyoruz çünkü kemoterapiyle ikisinin mekanizmaları birbirine tezat oluşturabiliyor"

Yurthaber 28-08-2019 09:55

Bağırsak kanserinin genç yetişkinlerde görülme oranı artıyor

Avrupa ülkelerinde yapılan araştırmada 20-29 yaş grubunda bağırsak kanserine yakalanma oranlarında artış tespit edildi

Haber 17-05-2019 16:16

İş kazası sonrası kanser olduğunu öğrendi

Zonguldak'ta 3 yıl önce iş kazasında yaralanan ve kaldırıldığı hastanede bağırsak kanseri olduğunu öğrenen Gültekin Topuz, sağlığına kavuşmayı bekliyor - Gültekin Topuz: - "Çevremden başka kimse bana destek çıkmadı. Kendim için değil, çocuklarımın geleceği için bana ve eşime bir iş talep ediyorum"

Haber 20-12-2018 16:06

Kanser hastası sırtına doktorunun dövmesini yaptırdı

Arjantin'de bağırsak kanseri hastası bir kiş, sırtına kendisini ameliyat eden doktorun ve kaldığı hastanenin dövmesini yaptırdı

Haber 23-11-2018 20:39

Bağırsak kanseri belirtileri nelerdir? Bağırsak kanseri yemesi gerekenler

Bağırsak kanseri nedenleri ve bağırsak kanseri belirtileri çok araştırılan konular arasında yer alsa da bağırsak kanseri hastalarının yemesi gerekenler konusunda bilgi edinmek de oldukça önem taşımaktadır. Tüketilen yiyeceklerin sağlık açısından ne kadar önemli olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Bağırsak kanseri hastaları için ne yemeli sorusunun cevabı oldukça önem taşımaktadır. İşte bağırsak kanserinde önemli rol oynayan brokoli, kale yani kıvırcık lahana ile lahana tüketmenin önemi..

Haber 15-08-2018 15:16

Yüksek D vitamini kanser riskini azaltıyor

12 bin kişide yapılan araştırmaya göre, yüksek D vitamini seviyesi özellikle kadınlarda kalın bağırsak kanseri riskini azaltıyor

Haber 17-06-2018 23:53

Bu besinler kalın bağırsak kanserine kalkan oluyor

Sağlıksız beslenme, sigara, alkol ve stres derken bağırsaklarımızdaki iyi bakterilerin sayısı zamanla azalabiliyor. Bunun sonucunda sağlıklı bağırsak floramız bozularak hastalıklara davetiye çıkarıyor.

Haber 02-03-2018 16:23

Basit bir karın ağrısı sandı ama şimdi son anlarını paylaşıyor

Karın ağrısı sonrası agresif bir bağırsak kanseri teşhisi konulan 28 yaşındaki Amy Redhead, son haftalarını olabildiğince sağlıklı geçirmek için kemoterapiyi geri çevirdi. Redhead, korkunç hastalığın farkındalığını artırmak için son günlerinin fotoğraflarını paylaşıyor.

Kadin 08-02-2018 17:37

Bağırsak kanserinde kapalı yöntemler açık cerrahinin yerini alıyor

Halen tüm dünyada en önemli sağlık sorunlarından biri olarak gösterilen kalın bağırsak kanserleri her yıl milyonlarca insanın hayatını tehdit etmeye devam ediyor.

Haber 17-03-2017 17:06

Bağırsak kanserinde yeni tedavi yöntemi

Bilim insanları, farelerde yaptıkları deneylerde sadece bir geni değiştirerek bağırsak kanserine neden olan dokuyu tekrar normale dönüştürmeyi başardı.

Haber 18-06-2015 22:06

Bağırsak kanserine bağlı gelişen sorunlar

Bağırsak kanseriyle birlikte nasıl sorunlarla karşılaşırsınız?

Haber 03-02-2015 09:25

Kalın bağırsak kanseri ne sıklıkta görülür?

Kalın bağırsak veya kolon kanserleri, dünyadaki en yaygın kanserler arasında yer alırlar ve yaklaşık her 2,000 kişide bir görülürler. En sık 50 yaşın üzerindeki kişilerde görülür ve cinsiyet farkı gözetmezler. Bu kanserler bazı hücrelerin uygun olmayan şekilde (anarşik) çoğalması ile gelişirler. Bu tümörler iyi huylu (sıklıkla polip) ve kötü huylu (kanser) şeklinde olabilirler.

Haber 06-12-2012 12:39

Kalın bağırsak kanserinde erken tanı

Sağlıklı bir toplum hedefinin hastalıklar konusunda bilgilenme ve erken tanıyla mümkün olduğunu belirten uzmanlar, özellikle kalın bağırsak kanserinde erken tanının önemine dikkat çekiyor. Türkiye Gastroenteroloji Derneği, halkı kalın barsak hastalıkları konusunda bilgilendirmek amacıyla, Kayseri Park Alışveriş Merkezi'nde, dev bir kalın barsak maketinin gezilebileceği, hastalıkların üç boyutlu olarak anlatıldığı bir sergi düzeneği hazırladı.

Haber 17-10-2007 11:48

Alkol bağırsak kanseri riskini artırıyor

İngiltere'de yapılan bir araştırma, her gün az da olsa şarap ya da bira içmenin bağırsak kanserine yakalanma riskini artırdığını ortaya koydu.

Haber 31-07-2007 19:16

Alkol bağırsak kanseri riskini artırıyor

İngiltere'de yapılan bir araştırma, her gün bira veya şarap içmenin, bağırsak kanserine yakalanma riskini artırdığını ortaya koydu.

Haber 31-07-2007 17:21