Bahar Dönemi Haberleri

Hıdırellez duası oku: Hıdırellez duası Türkçe meali (anlamı), Arapça okunuşu, fazileti ve faydaları

Hıdırellez duası ne zaman okunur, nasıl yapılır? Doğanın canlanmasını, bolluk ve bereketi temsil eden Hıdırellez duası vatandaşlar tarafından merak edildi. Bu gün UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi’nde de yer almaktadır. Hıdırellez duası okunuşu nasıldır? Hıdırellez duası Türkçe anlamı ile tefsiri ile ilgili tüm detayları sizler için bir araya getirdik.

Haber 02-06-2022 20:22

Etik Günü nedir? Etik Günü ve Haftası ne zaman, neden kutlanır?

Etik Günü ve Haftası 26 Mayıs 2022 Perşembe günü en çok araştırılan konuları arasında yer alıyor. Bu gün, 2008 yılından bu yana kutlanıyor. Konuya ilişkin bilgileri sizler için derledik. Etik Günü nedir? Etik Günü ve Haftası ne zaman, neden kutlanır? sorularının yanıtına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Haber 26-05-2022 14:35

HIDIRELLEZ NEDİR, NE ZAMAN 2022? Hıdırellezde ne yapılır, ritüelleri nelerdir?

Hıdırellez nedir? sorusunun yanıtı doğanın canlanmasını, bolluk ve bereketi temsil eden günün gelmesi nedeniyle vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. İnanışa göre bu gün, ev temizliği yapılmaz. Çamaşır yıkamak ve dikiş dikmek gibi günlük işlerin yapılmayacağı birçok kaynakta yer almaktadır. Öte yandan türbe ve mezar ziyaretinin yapılması önerilir. Vatandaşlar internette Hıdırellez nedir, ne zaman? Hıdırellezde ne yapılır, ritüelleri nelerdir? İşte detaylar...

Haber 05-05-2022 10:33

Hıdırellez duası nasıl? Hıdırellez gül ağacı dilek duası ne zaman yapılır?

Hıdırellez duası nasıl, ne zaman yapılır? sorusunun yanıtı doğanın canlanmasını, bolluk ve bereketi temsil eden günün gelmesi sebebiyle vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Bu gün UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi’nde de yer almaktadır. Vatandaşlar internette Hıdırellez duası nasıl? sorusunun yanıtını öğrenmek için araştırma yapmaya başladı. Bu gün birçok kişi gül ağacına dilek duası yapacak. İşte Hıdırellez gül ağacı dilek duası ve ritüelleri...

Haber 05-05-2022 10:33

Hıdırellez dileği ne zaman yapılır? Hıdırellez gül ağacı dileği nasıl yapılır? Dilek duası ve ritüelleri!

Hıdırellez dileği ne zaman yapılır? sorusunun yanıtı vatandaşlar tarafından merak edildi. Bu gün, UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi’nde de yer almaktadır. Vatandaşlar internette; Hıdırellez dileği ne zaman yapılır? Hıdırellez gül ağacı dileği nasıl yapılır? sorusunun cevabını öğrenmek için araştırma yapmaya başladı. İşte dilek duası ve ritüelleri...

Haber 05-05-2022 10:32

HIDIRELLEZ NE ZAMAN 2022, bugün mü? Hıdırellez nedir, nasıl ortaya çıktı? Ritüelleri nelerdir?

Hıdırellez ne zaman? sorusunun yanıtı doğanın canlanmasını, bolluk ve bereketi temsil eden günün gelmesi sebebiyle vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Bu gün UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi’nde de yer almaktadır. İnanışa göre bu gün, ev temizliği yapılmaz. Çamaşır yıkamak ve dikiş dikmek gibi günlük işlerin yapılmayacağı birçok kaynakta yer almaktadır. Peki bugün mü? Hıdırellez nedir, nasıl ortaya çıktı? Ritüelleri nelerdir? İşte konuya ilişkin ayrıntılar...

Haber 05-05-2022 10:30

Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez nedir? O gün ne yapılır?

Hıdırellez ne zaman? sorusunun yanıtı doğanın canlanmasını, bolluk ve bereketi temsil eden bu günün yaklaşması sebebiyle merak konusu oldu. Bu gün UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi’nde de yer almaktadır. İşte Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez nedir? O gün ne yapılır? sorularının yanıtı ve konuya ilişkin bilgiler...

Haber 08-04-2022 12:44

Baharın habercisi Nevruz Geldi! Nevruz nedir? Nevruz neden kutlanır? Nevruzu kim kutlar?

Nevruz, 21 Mart 2022 Pazartesi günü en çok araştırılan konuların başında geliyor. 3000 bin yıldan fazladır kutlanan Nevruz Bayramının ne olduğu ve neden kutlandığı merak ediliyor. Nevruz her yıl 21 Mart'ta kutlanmaktadır. Nevruzun 21 Mart tarihinde kutlanmasının ayrı bir nedeni var. Nevruz kutlamaları kültürden kültüre farklılık göstermektedir. İşte Nevruza dair detaylar!

Haber 21-03-2022 14:42

Baharın müjdecisi! Son cemre toprağa düştü

Bahar mevsiminin habercisi olan cemrenin sonuncusu toprağa düştü. İlk cemre 20 Şubat'ta havaya, ikincisi ise 27 Şubat'ta suya düşmüştü.

Haber 06-03-2022 11:36

Hikayesiyle insanı saran Marteniçka nedir? Marteniçka ne işe yarıyor? Dileklerinizle aranızda köprü olan Marteniçka hikayesi neye dayanır?

Hikayeleri severiz çünkü her hikaye başka başka şeyler anlatır. Hikayesi olan simgelerin örneğin marteniçkanın ne olduğuna dair çoğu insanın bir fikri olmayabilir. Marteniçka, 1 Mart ile beraber gündeme gelen bir simgedir. Yeni bir aya farklı kültürlerin simgelerinden bahsederek giriş yapalım. Marteniçka, baharın gelişini müjdeler. Marteniçka bir tür bilekliktir. Ancak marteniçkayı öyle pazarlarda yada avmlerde bulamazsınız. İşte ismiyle de merak kabartan marteniçkaya dair detaylı bilgiler!

Haber 01-03-2022 15:29

Cemre ne zaman, nereye düşecek? 2022 Cemre düştü mü? 2022 ilk cemre ne zaman düşecek?

Cemre düşmesi, baharın gelişini ve soğuk havaların yavaş yavaş gidecek olmasını simgeler. Sıcak havaların müjdesi olan cemre düşmesi, ilk önce havaya, sonra suya ve en sonda toprağa düştüğüne inanılır. Vatandaşlar, şubat ayına girilmesiyle birlikte cemre düşme tarihlerini merak edip araştırmaya başladı. İşte 2022 cemre düşme tarihleri!

Haber 15-02-2022 09:51

AÖF yaz okulu ne zaman? 2021 AÖF yaz okulu online mi olacak? Yaz okulu kayıtları başladı mı?

İş ya da başka sebeplerle lisans diplomasını örgün şekilde alamayan kişiler, Açık öğretim fakültelerine kayıt olarak lisans ya da ön lisans diplomasına sahip olabiliyorlar. Açıköğretim Fakülteleri’nde (AÖF) Bahar döneminin son bulması ile beraber, fakülte öğrencileri yaz okulu tarihlerini de araştırıyor. Bahar döneminde başarısız oldukları dersleri yaz okulunda tamamlamak isteyen kişiler, yaz okuluna başvuruyor. Peki AÖF yaz okulu ne zaman?

Haber 14-06-2021 10:02

AÖF Bahar dönemi sınav tarihleri | AÖF sınavları ne zaman? AÖF sınavları online mı olacak?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) için sınav tarihleri öğrenciler tarafından araştırılmaya başlandı. Belirli sebepler yüzünden örgün olarak eğitimine devam edemeyen kişiler tarafından tercih edilen açıköğretim fakültelerinin Güz dönemi sınavlarının bitmesinin ardından Bahar dönemi sınavları için geri sayım başladı.

Haber 20-05-2021 12:06

ATA AÖF sınavları ne zaman yapılacak? İşte 2021 ATA AÖF bahar dönemi sınav tarihleri

Güz dönemini geride bırakan ATA AÖF öğrencileri bahar yılı sınav tarihlerini araştırıyor. AÖF vize sınavı ve final sınavı tarihleri Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi'nde eğitim gören öğrenciler tarafından arama motorları üzerinden yoğun bir şekilde araştırılıyor. Peki, ATA AÖF vize sınavları ne zaman? İşte, ATA AÖF bahar yılı sınav takvimi 2021!

Haber 20-03-2021 02:03

AÖF bahar dönemi sınav takvimi açıklandı!

AÖF bahar dönemi sınav takvimi belli oldu. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi 2021 Bahar yılı sınav takvimi üniversite tarafından duyuruldu. Binlerce öğrencinin eğitim gördüğü AÖF bölümlerinin sınav tarihleri üniversiteliler tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. İşte, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi bahar dönemi sınav takvimi!

Haber 04-03-2021 22:42

Lise sınavları ne zaman yapılacak? Ziya Selçuk açıkladı!

Korona virüsün yayılım hızını yavaşlatmak adına sınavların internet üzerinden çevrimiçi yapılması kararı bir süredir devam ediyordu. 1 Mart Pazartesi günü yapılan Kabine Toplantısının ardından, okulların açılması kararı ile gözler Ziya Selçuk’un liseler ile ilgili yapacağı açıklamaya çevrildi. Lise sınavları ne zaman yapılacak? Ziya Selçuk açıkladı! İşte sınav tarihleri…

Haber 04-03-2021 12:17

2021 AÖF Bahar Dönemi sınavları online/çevrimiçi mi yapılacak? AÖF 2. Dönem sınavları sınav merkezlerinde yüz yüze mi, nasıl yapılacak?

Koronavirüs önlemleri kapsamında AÖF 2021 Bahar Dönemi sınavları sınav merkezlerinde mi yoksa online/çevrimiçi mi yapılacak araştıran adaylar, konuyla ilgili yetkililerden net cevap bekliyor. Geçtiğimiz yıl Açıköğretim sınavları Bahar Dönemi itibari ile online yapılmaya başlanmıştı. Peki AÖF sınavları online mi yapılacak yoksa sınav merkezlerinde mi yapılacak? İşte 2021 AÖF sınav takvimi...

Haber 23-02-2021 15:53

AUZEF 2. dönem kayıt yenileme tarihi 2021: AUZEF kayıt yenileme ücreti ne kadar? AUZEF kayıt yenileme ne zaman yapılacak?

İstanbul Üniversitesi 2021 AUZEF Bahar Dönemi kayıt yenileme ne zaman yapılacak sorusu Güz Dönemi sınavlarının bitmesiyle gündem oldu. 18 Ocak tarihi itibari ile öğrencilerin notları Aksis sistemine eklendi. AUZEF 2021 Bahar Dönemi kayıt yenileme ücreti ne kadar? AUZEF'de eğitimine devam etmek isteyenler için İstanbul Üniversitesi AUZEF kılavuzu ve güncel kayıt bilgilerini derledik. İşte 2021 AUZEF kayıt yenileme tarihleri...

Haber 11-02-2021 13:51