Biontech Haberleri

Biontech aşısıyla ilgili çarpıcı iddia! İnsan kullanımına uygun değil

Corona virüsü salgınıyla mücadele için geliştirilen, Pfizer'ın Türk bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin'in kurucu ortakları arasında olduğu BioNTech aşısı hakkında çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Florida'nın sağlıktan sorumlu bakanı Dr. Joseph Ladapo, Biontech aşılarıyla ilgili "Bu aşılar insanlarda kullanım için uygun değildir" ifadelerini kullandı.

Trend 04-01-2024 14:31

Biontech kanser aşısı geliştirdi! Beyindeki tümörleri yüzde 30 küçülttü

Biyoteknoloji firması Biontech’in geliştirdiği kanser aşısı CARVac, deneklerin yüzde 59’unda tümörleri en az yüzde 30 oranında küçülttü.

Haber 23-10-2023 19:32

BioNTech'in bugün görülmesi beklenen davasının ilk duruşması iptal edildi

Almanya'da Kovid-19 aşısının yan etkileri nedeniyle bir sağlık çalışanı Alman biyoteknoloji firması BioNTech aleyhine dava açmıştı. Davada BioNTech, Kovid-19 salgınından bu yana dünya çapında en büyük tazminat riskiyle karşı karşıya kalmıştı. Davanın ilk duruşması bugün Hamburg Bölge Mahkemesi'nde başlayacaktı fakat duruşma reddihakim talebi nedeniyle iptal edildi.

Haber 12-06-2023 12:38

BioNTech'e şok! Milyonlarca Euro ödemek zorunda kalabilir... Dünya çapında en büyük tazminat talebi...

Almanya'da Kovid-19 aşısının yan etkileri nedeniyle bir sağlık çalışanı Alman biyoteknoloji firması BioNTech aleyhine dava açtı. Davada BioNTech, Kovid-19 salgınından bu yana dünya çapında en büyük tazminat riskiyle karşı karşıya... Dava yarın Hamburg Bölge Mahkemesi'nde başlayacak.

Haber 11-06-2023 17:58

Uğur Şahin ve Özlem Türeci kanser aşısıyla ilgili müjdeli haberi duyurdu! Kovid aşılarındaki teknoloji kullanılacak: Tarih verdiler

Geliştirdikleri mRNA teknolojili Pfizer/BioNTech koronavirüs aşısı ile dünya gündemine damgasını vuran Uğur Şahin ve Özlem Türeci'den bu kez kanser aşısıyla ilgili müjdeli haber geldi. Kovid aşılarında kullanılan mRNA teknolojisinin kanser hücrelerini yok etmeye yardımcı olmak için kullanılabileceğini söyleyen BioNTech kurucuları Uğur Şahin ve Özlem Türeci, kanser aşısıyla alakalı bir tarih de verdi.

Haber 17-10-2022 11:33

Biontech ve Pfizer aşılarında yeni gelişme! Biontech aşısında son gelişmeler nelerdir? BA.4 ve BA.5 belirtileri nelerdir? Uğur Şahin ve Özlem Türeci açıkladı

Covid-19 vakaları giderek artmaya devam ediyor. Özellikle son zamanlarda yaşanan artışlar nedeniyle tüm dünyada tedirginlik yaşanıyor. Vatandaşlar maske takmaya geri dönecek miyiz? Aşılarda değişim olacak mı? gibi soruları merak ediyor. Meraklı bekleyişin ardından Özlem Türeci ile Uğur Şahin’in sahibi olduğu BioNTech’ten beklenen açıklama geldi.

Haber 09-08-2022 10:09

BioNTech ve iki iştiraki aleyhine dava açıldı! Kovid-19 aşısı için...

Almanya merkezli biyoteknoloji şirketi CureVac, diğer Alman biyoteknoloji firması BioNTech ve iki iştiraki aleyhine mRNA teknolojisini kullandığı iddiasıyla patent davası açtı ve “adil tazminat” talebinde bulundu.

Haber 05-07-2022 19:11

Uğur Şahin'den korkutan açıklama! 'Yeni bir salgın kapıda'

Biontech aşısını üreten bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin, koronavirüs pandemisiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yaz sonunda yeniden maskelerin takmaya başlanabileceğini söyleyen Şahin, "Şunu da belirtmek lazım ki yeni bir dalga da kapıda ve bu dalganın zararsız olacağına dair elimizde bir garanti yok o yüzden hazırlıklı olmakta yarar var" sözleriyle uyarıda bulundu.

Haber 26-06-2022 14:19

ABD'de 6 ay - 4 yaş arası çocuklara korona aşısı tavsiyesi

ABD’de en az 6 aylık olan çocuklar üzerinde BioNTech ve Moderna aşılarının kullanımı resmen tavsiye edildi.

Haber 19-06-2022 13:23

Kanser aşısı çıktı mı? Uğur Şahin ve Özlem Türeci kanser aşısını mı buldu? Uğur Şahin ile Özlem Türeci'nin bulduğu aşı ne zaman kullanılacak?

Kanser aşısı ile ilgili son dakika gelişmesinin ayrıntıları Uğur Şahin ve Özlem Türeci ile ilgili basında yer alan haberlerin ardından merak konusu oldu. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele kapsamında geliştirilen Biontech aşısının mucidi Uğur Şahin ve Özlem Türeci başında olduğu bir ekibin üzerinde çalıştığı kanser aşısı ile ilgili detaylar aktarıldı. Kanser aşısı çıktı mı? İşte detaylar...

Haber 08-06-2022 14:08

En zengin Türk belli oldu! Serveti tam 7,6 milyar dolar

Prof. Uğur Şahin'in CEO'luğunu yaptığı Alman biyoteknoloji firması BioNTech, 2021 yılına ilişkin finansal sonuçlarını duyurdu. BioNTech'te yüzde 18'lik hissesi bulunan Prof. Uğur Şahin'in serveti, şirketin net kârını bir yılda 676 kat arttırmasıyla 7,6 milyar dolar seviyesine yükseldi. Şahin, böylece en zengin Türk oldu.

Finans 02-04-2022 15:01

BioNTech geçen yıl 10 milyar euro kâr elde etti

Korona aşısını geliştiren BioNTech şirketi geçen yıl net 10 milyar 300 milyon euro kâr elde etti.

Haber 30-03-2022 17:38

Samsun'da tüm kamu hastanelerinde randevusuz Kovid-19 aşısı uygulamasına geçildi

İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç: - "Özellikle aşısını hiç olmamış 180 bin kişiye sesleniyorum; lütfen aşınızı herhangi bir sağlık tesisinden randevunuz olmasa bile yaptırmak için acele edin"

Yurthaber 22-02-2022 13:16

Uğur Şahin: Koronavirüs 10 yıl daha bizimle

Koronavirüs salgınında aşı geliştiren BioNTech firmasının CEO'su Uğur Şahin, dünyanın 10 yıl daha koronavirüsle yaşayacağını öne sürdü. Şahin, AFP haber ajansına verdiği röportajda, "Önümüzdeki on yıl boyunca virüsle yaşamak zorunda kalacağımızı kabul etmeliyiz" ifadelerini kullandı. Uğur Şahin ayrıca Omicron varyantına karşı aşıya ilişkin olarak da, BioNTech ve Pfizer'ın, özel olarak hazırlanan bir aşı üzerinde çalıştığını bildirdi.

Haber 17-02-2022 15:37

Biontech’ten son dakika omicron açıklaması! Gecikeceği duyuruldu…

Koronavirüs salgınında dünyanın umudu olan aşılar yeni çıkan varyantlara karşı sürekli kendisini yenilemeye çalışırken Biontech’den önemli bir son dakika açıklaması geldi. Biontech’ten yapılan açıklamada Omicron varyantını hedef alan aşının gecikeceği duyuruldu.

Haber 17-02-2022 09:36

Uğur Şahin ve Özlem Türeci Atatürkçü Düşünce Derneği ödülünü neden reddetti? Uğur Şahin ve Özlem Türeci Yılın Atatürkçüsü Ödülünü niye kabul etmedi?

Uğur Şahin ve Özlem Türeci Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından verilen ödülü reddettiği öğrenildi. BioNTech'in kurucuları Uğur Şahin ve Özlem Türeci ile ilgili çıkan haberler sonrası Uğur Şahin ve Özlem Türeci Atatürkçü Düşünce Derneği ödülünü neden reddetti? Uğur Şahin ve Özlem Türeci Yılın Atatürkçüsü Ödülünü niye kabul etmedi? soru ve konu başlıkları vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. İşte ayrıntılar...

Haber 12-02-2022 09:13

Dünya yine Uğur Şahin'i konuşuyor! Denemeleri devam ediyor Bu tedavi hastaları psikolojik baskıdan kurtaracak

Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech’in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin, mRNA yöntemiyle kolon kanserinin tedavisi için yürüttüğü çalışmaya ilişkin, "mRNA tedavisinin zamanında kullanılmasıyla ilk etapta metastazların gelişmemesini ve kanserin tekrar ortaya çıkmamasını sağlamak istiyoruz. Şu anda klinik çalışmalarda bunu araştırıyoruz" dedi.

Haber 05-02-2022 18:38

5 yaş altı çocuklar da risk altında!

Pandeminin ilk dönemlerinde çocukların Korona olma ihtimali çok daha az görülüyordu bu sebeple 5 yaş altı çocuklara Kovid-19 aşısı yapılmıyordu fakat son zamanlarda çocuklarda artan vakalar nedeniyle 5 yaş altı çocukların da aşı olmaları için gereken işlemler başlatıldı. Özellikle okul öncesi eğitim alan çocuklar çok daha riskli konumdalar.

Haber 02-02-2022 09:40

Son Dakika: Bakan Koca duyurdu! 2 doz BioNTech olanlar dikkat... Dünyada ilk olacak

Son dakika haberine göre 2 doz BioNTech aşısı olanları ilgilendiren bir çalışma başlıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2 doz BioNTech üzerine 1 doz yerli aşı TURKOVAC aşısı ile ilgili çalışma başlatılacağını açıkladı. Öte yandan bu çalışmanın, dünyada ilk olacağı belirtildi.

Haber 20-01-2022 12:06

Pfizer CEO'sundan Omicron açıklaması! Tarih verdi

Omicron varyatına bağlı vakalarda dünyada hızlı bir artış yaşanırken ABD'li ilaç üreticisi Pfizer'ın CEO'su Albert Bourla'dan mutasyonla ilgili önemli bir açıklama geldi. Omicron ile ilgili yaptığı açıklamada Bourla, varyantı hedef alacak bir koronavirüs aşısının geliştirilmesinin gerekli olacağını ve şirketin Mart'a kadar bu aşıyı hazırlayabileceğini açıkladı.

Haber 11-01-2022 10:38

Uğur Şahin açıkladı: Zonaya karşı yeni aşı geliyor! Zona hastalığı nedir?

ABD'li ilaç şirketi Pfizer ile Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in Kovid-19'a karşı geliştirdiği m-RNA temelli aşının ardından yeni bir aşının haberi verildi. Pfizer ve BioNTech, zona hastalığına karşı m-RNA temelli ilk aşının geliştirilmesi için iş birliği anlaşması imzaladı. BioNTech'in kurucularından Prof. Dr. Uğur Şahin, "Söz konusu anlaşma, her iki firmanın uzmanlık ve kaynakları kullanılarak zonaya karşı yeni bir m-RNA temelli aşı geliştirmeyi amaçlamaktadır." dedi.

Haber 05-01-2022 21:57

Trakya'da 2 doz Sinovac ile 2 doz BioNTech olanlar için hatırlatma dozu uygulanmasına başlandı

Trakya'da 2 doz Sinovac ile 2 doz BioNTech olanlar için hatırlatma dozu uygulanmasına başlandı

Yurthaber 01-01-2022 11:46

SON DAKİKA: Beşinci doz koronavirüs aşısı için randevular açıldı

Son dakika haberine göre, 2 doz Sinovac, 2 doz Biontech aşısı olmuş ve son doz aşısının üzerinden 3 ay geçmiş bireyler için koronavirüs hatırlatma dozu randevuları açıldı. Omicron varyantının dünyada yayılmasıyla birlikte hatırlatma dozunun önemi bir kez daha anlaşılmış ve bekleme süresi 6 aydan 3 aya düşürülmüştü.

Haber 31-12-2021 16:16

Aşıdan sonra duş alınır mı? Covid açısından sonra ne zaman banyo yapılır?

Ülkemizde, koronavirüse karşı aşılama süreci devam ediyor. Şu zamana dek milyonlarca vatandaş koronavirüs aşısını oldu. Aşılama çalışmaları devam ederken en sık merak edilen konulardan biri de aşıdan sonra banyo yapılıp yapılmayacağı konusu oluyor. Peki Covid açısından sonra ne zaman banyo yapılır? İşte detaylar...

Haber 26-12-2021 00:21

Sağlık Bakanlığından son kullanma tarihi geçmiş aşı iddialarına ilişkin açıklama:

"Üreticinin yaptığı stabilite çalışma sonuçları DSÖ, EMA ve FDA tarafından onaylı Paul Ehrlich Enstitüsü tarafından onaylanmış ve 10 Eylül 2021 tarihinden önce üretilip etiketlenen BioNTech mRNA aşıları da dahil olacak şekilde söz konusu tüm aşıların raf ömrü, üretim tarihinden itibaren 9 aya çıkarılmıştır" - "Bakanlığımızca Paul Ehrlich Enstitüsünün aşıların raf ömrünü uzatan bu onayı doğrultusunda Aşı Takip Sistemi üzerinden gerekli güncelleme işlemleri tamamlanmıştır" - "Eksi 80 derecede muhafaza edilen aşıların etiketlerini değiştirmek, soğuk zincirin bozulmasına neden olacağı için mümkün olmamaktadır. Aşıların son kullanma tarihlerinin geçmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla aşılarını olabilirler"

Yurthaber 17-12-2021 20:34

Hatırlatma dozu randevusu nasıl alınır? MHRS ve ALO 182 ile 3. doz aşı randevusu alma yöntemi!

Sağlık Bakanı Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu'nun toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Koca, Omicron varyantına önlem olarak hatırlatma dozunun aşı takvimi üzerinden üç ay geçtikten sonra yaptırılabileceğini ifade etti. Corona virüs aşı randevuları Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan kolay randevu alma sistemi yani MHRS üzerinden alınabiliyor.

Haber 16-12-2021 10:51

Sağlık Bakanlığından Çince yazılı Covid-19 aşısı iddialarına cevap: BioNTech bir Uzakdoğu ülkesi için üretmişti

Sağlık Bakanlığı, ismi bilinmeyen aşı kullanıldığı iddiasıyla basında yer alan flakonların, BioNTech firmasının bir Uzakdoğu ülkesi için ürettiği aşılara ait olduğunu açıkladı. Açıklamada, "Yönlendirilen aşıların üzerinde yer alan etiketlerin Türkiye’de değiştirilmesi soğuk zincirin bozulmasına neden olacağı için etiket değişimi yapılmamıştır." ifadeleri kullanıldı.

Haber 14-12-2021 20:39

Son Dakika: BioNTech aşısının Omicron'a karşı etkinliği açıklandı

Son dakika haberine göre Omicron varyantının konuşulduğu bugünlerde Güney Afrika’da yapılan bir araştırma, çift doz Pfizer-BioNTech aşısının hastaneye yatışları yüzde 70 önlediğini ortaya koydu.

Haber 14-12-2021 14:04

Sosyal medyada gündem olmuştu! Sağlık Bakanlığından son dakika BioNTech aşısı açıklaması

Son dakika haberine göre Sosyal medyada gündem olan Çince etiket nedeniyle sahte olduğu ileri sürülen BioNTech aşılarıyla ilgili Sağlık Bakanlığından açıklama geldi.

Haber 14-12-2021 12:10

Son dakika: Mehmet Ceyhan, Omicron'daki asıl tehlikeyi işaret etti! Yeni varyanta neden olabilir...

Son dakika haberi... Türkiye, Omicron'un belirtilerini ve nasıl bulaştığını merak ederken konunun uzmanlarından biri olan Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, konuyla ilgili Mynet'e özel açıklamalarda bulundu. Türkiye'de 6 kişide görülen koronavirüs mutasyonu Omicron nedeniyle sokağa çıkma yasağı uygulanır mı? İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 13-12-2021 10:49

Uğur Şahin'den Omicron varyantıyla ilgili önemli açıklama: Güvendeyiz diyemem ama...

Son dakika haberine göre; dünya omicron varyantıyla ilgili gelişmeleri anbean takip ediyor. Pfizer/BioNTech aşısını geliştiren bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin İngiliz Times gazetesine koronavirüs süreci ve Omicron varyantıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Aşıların Omicron varyantı karşılığında etkilerinin azalması iddiaları karşısında konuşan Şahin "Güvendeyiz diyemem fakat çok daha rahat bir konumdayız" ifadelerini kullandı.

Haber 11-12-2021 21:50

BioNTech ve Pfizer'dan Omicron açıklaması! Tarih verdiler

BioNTech ve Pfizer gerekirse, Mart 2022'de Omicron varyantına karşı bir aşı üretebileceklerini açıkladılar.

Haber 08-12-2021 16:04

Dünya Sağlık Örgütü: Aşıların Omicron varyantına karşı etkili olmaması için bir sebep yok

Güney Afrika'da az sayıda çift doz aşılı kişi üzerinde yapılan bir çalışmanın ilk aşaması, Omicron varyantının Pfizer/BioNTech aşısının etkisini belli bir oranda azalttığını ortaya koydu. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) acil durum direktörü Dr. Mike Ryan ise, Omicron'un aşılara karşı diğer varyantlardan daha güçlü olduğuna dair bir kanıt olmadığını söyledi.

Haber 08-12-2021 06:37

BioNTech kurucuları Uğur Şahin ve Özlem Türeci'den Omicron açıklaması

Almanya'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısını geliştiren BioNTech şirketinin kurucuları Uğur Şahin ve Özlem Türeci, Omicron varyantı nedeniyle paniğe gerek olmadığını söyledi.

Haber 01-12-2021 07:19

Yeni varyant Omicron'la ilgili BioNTech'ten son açıklama

Alman biyoteknoloji firması BioNTech, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Omicron varyantı inceleme sürecinin devam ettiğini, gerekli olabileceği ihtimaline karşı uyarlanmış bir aşının geliştirilmesi üzerinde de çalışıldığını duyurdu.

Haber 29-11-2021 17:54

AB: BioNTech-Pfizer'in 100 günde aşısını varyantlara karşı uyarlaması gerekiyor

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Omikron varyantıyla ilgili kesin bilgiler için birkaç haftaya ihtiyaç duyulduğunu, BioNTech-Pfizer ile yaptıkları alım sözleşmesine göre şirketin aşısını 100 gün içinde varyantlara karşı etkili hale getirmesi gerektiğini söyledi.

Haber 28-11-2021 21:00

Sinovac olmak için gitti, BioNTech aşısı yapıldı! Müşahede altına alındı

Konya'da, sağlık merkezine 'Sinovac' aşısı olmaya gelen Semiha Işık'a (23), yanlışlıkla fazla dozda 'Biontech' aşısı uyguladığı iddia edilen hemşire hakkında İl Sağlık Müdürlüğü'nce inceleme başlatıldı.

Haber 26-11-2021 19:52

Dünya yeni varyantı konuşuyor! BioNTech'ten ilk açıklama

Alman biyoteknoloji firması BioNTech, Güney Afrika Cumhuriyeti ile Botsvana'da görülen Kovid-19 varyantı üzerinde araştırmalara başlandığını ve mevcut aşıda yeni bir ayarlama gerekip gerekmediğini tespit etmek için de 2 hafta içinde laboratuvar verisi beklediğini bildirdi.

Haber 26-11-2021 18:23

BioNTech aşısı 12-15 yaş grubuna yüzde 100 etkili

Pfizer/BioNTech'in yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının 12-15 yaş grubu üzerinde ciddi bir yan etkiye yol açmadan son derece etkili olduğu bildirildi.

Haber 22-11-2021 23:00

Prof. Dr. Uğur Şahin: Yılda bir aşı yeterli olabilir

BioNTech’in kurucularından Prof. Dr. Uğur Şahin, koronavirüs aşısının grip aşısı gibi yılda bir kez yapılmasının gerekli koruyuculuğu sağlayabileceğini belirtti. Şahin ayrıca herkese tazeleme aşısı yaptırmayı tavsiye etti.

Haber 21-11-2021 13:45

Bilim Kurulu Üyesi Şener açıkladı! Salgının kontrolü için kritik eşik yüzde 75

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Alper Şener, 2 doz aşı olanların antikor seviyesinin ömür boyu yüksek düzeylerde kalmayacağını belirterek "3'üncü doz aşılama bu nedenle hem Türkiye'de hem de dünyada oldukça önemli. Aşısı tamamlanan grubu yüzde 75'in üzerine çıkarırsak, salgının kontrolü bizim elimize geçecek" dedi.

Haber 16-11-2021 11:02

Prof. Dr. Nurettin Yiyit'ten BioNTech'te 4. doz açıklaması (Yeni bir kısıtlama gündemde mi?)

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, şu an için gündemde 4. doz diye bir şey olmadığını belirterek "Bilim Kurulu’nun yeni bir kısıtlama gündemi, eğitime tekrar ara vermek gibi hiçbir niyeti yok" açıklamasını yaptı.

Haber 16-11-2021 09:32

Japonya'da Pfizer, takviye doz için onay aldı

Japonya'da, aşı üreticisi Pfizer'ın, koronavirüse karşı takviye doz için yaptığı başvuru onaylandı.

Haber 12-11-2021 07:57

Prof. Dr. Ateş Kara duyurdu! 2 doz BioNTech olanlara 3. doz aşı için kritik araştırma

TÜSEB Aşı Enstitüsü Başkanlığı görevine getirilen Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kara, ilk yerli kovid aşısı Turkovac ile ilgili yürütülecek yeni faz çalışmalarının detaylarını anlatarak, "Yakın bir dönemde iki doz BioNTech aşısı olan kişilere 6 aydan sonra yapılacak hatırlatma dozu olarak Turkovac'ı uygulayacağımız bir çalışma başlatılacak." dedi.

Haber 11-11-2021 10:35

Hatırlatma dozu nedir? Hatırlatma dozu ne zaman ve kimlere yapılacak?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı ardından önemli açıklamalarda bulundu. Koca, 18 yaş üzeri tüm vatandaşların hatırlatma dozu aşılarını olabileceğini duyurdu. Peki hatırlatma dozu nedir? Hatırlatma dozu ne zaman ve kimlere yapılacak? İşte ayrıntılar...

Haber 10-11-2021 22:26

Pfizer-BioNTech, ABD'deki tüm yetişkinlere 3. doz aşının uygulanması için onay istedi

ABD'de koronavirüs aşısı üreticisi Pfizer-BioNTech, aşının 3. doz güçlendiricisinin tüm 18 yaşın üstündekilere uygunluğu konusunda Gıda ve ilaç Dairesinden (FDA) onay istedi. ABD'de başlangıçta tüm yetişkinler için güçlendirici doz öngörülmüş ancak FDA'nın danışmalarının itirazı nedeniyle uygulama ertelenmişti.

Haber 10-11-2021 02:30

BioNTech 3. doz ne zaman? 3. doz BionTech aşısı zorunlu mu?

Bakan Fahrettin Koca, video konferans yöntemiyle düzenlenen Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında yazılı açıklamada bulundu. Koca, BioNTech aşısının 3. dozu hakkında önemli bir duyuru yaptı. Peki BioNTech 3. doz ne zaman? 3. doz BionTech aşısı zorunlu mu? İşte ayrıntılar...

Haber 04-11-2021 13:54

3. doz hatırlatma aşısı nedir? Kimler 3. doz mRNA (BioNTech) aşısı yaptıracak?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklama ile 4 Kasım Perşembe gününden itibaren mRNA aşısı olanlara risk gruplarına göre hatırlatma dozu uygulanacağını duyurdu. Gelişme sonrası hatırlatma aşısı ile ilgili ayrıntılar araştırılıyor. Peki 3. doz hatırlatma aşısı nedir? Kimler 3. doz mRNA (BioNTech) aşısı yaptıracak? İşte ayrıntılar...

Haber 04-11-2021 10:58

Son Dakika: Bakan Koca'dan 3. doz BioNTech açıklaması! Bugünden itibaren başlıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “mRNA aşısı olmuş olup 2. dozdan itibaren 6 aya kadar süre geçmiş kişilere risk grupları önceliklendirilerek hatırlatma dozu yapılmasının uygun olacağına karar verildi. Bu gruplar, 60 yaş üzerindeki vatandaşlar, 18-60 yaş arasında olup kronik hastalıkları olanlar, başta sağlık çalışanları olmak üzere yüksek riskli mesleklerde çalışanlar” dedi.

Haber 03-11-2021 22:41