Biyopsi Haberleri

Sabahları zor uyanıyorsanız dikkat! Tehlikeli hastalığın önemli belirtisi olabilir

Sabahları sıcak yataktan çıkıp işe, okula gitmek oldukça zorlayıcı olabiliyor. Sürekli ertelenen alarmlar günlük hayatımıza geç kalmamıza yol açabiliyor. Bu durum normal görülse de sürekli olarak tekrarlanması sağlık için tehlikeler hakkında uyarabiliyor. Uzmanlar sabah zor uyanma probleminin önemli bir hastalığın belirtisi olabileceğini açıkladı.

Haber 03-05-2023 09:01

Sakın kaşınmayı önemsiz görmeyin! Basit sanılan kaşıntı en ölümcül kanserin belirtisi

Vücutta görülen basit değişimlere genellikle önem verilmiyor. Ancak basit sanılan bazı değişimler sağlık için büyük uyarı işareti verebiliyor. Kaşıntı ve sarılık yaşayan bir adam gittiği doktorda en ölümcül kanser türüne yakalandığını öğrendi. Uzmanlar belirtiler hakkında uyarılarda bulundu.

Haber 23-12-2022 11:45

Bu kadarı da olmaz dedirtti! Gözlerine yaptırdığı dövme hüsranla sonuçlandı! Kör kalabilir

Dövme seven kişiler vücutlarının çok çeşitli yerlerine dövme yaptırıyorlar. Dövmenin sağlık için büyük problemler oluşturmadığı bilinse de yanlış alanlarda riskli durumlara yol açabiliyor. Gözlerine mavi ve mor renkte dövme yaptıran bir kadın kör kalma riskiyle karşı karşıya olduğunu paylaştı.

Kadin 07-12-2022 10:06

Hastalığa özgün ve en etkili tedavi biyopsiyle belirleniyor

Medicana International Ankara Hastanesi Girişimsel Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Umut Özyer: - "Biyopsiyle tümör türü, tümör büyüme hızı, damar ve sinir tutulumları, genetik yapı ve hormon reseptör miktarı gibi tedavi şeklini temelden değiştiren birçok önemli bilgiye ulaşılır"

Yurthaber 23-09-2022 09:31

Biyopsi

Biyopsi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Biyopsi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Meme biyopsisi ile ameliyatsız şekilde tanı konulabilir

Meme kanseri kadınların en riskli olduğu kanser türleri arasında yer alıyor. Meme kanserini çok ciddi sonuçlara yol açsa da erken tanı sayesinde çok daha hızlı ve etkili bir iyileşme süreci sağlanabiliyor. Meme biyopsisi ile ameliyatsız bir şekilde meme kanseri tanısı konulabiliyor.

Kadin 12-04-2022 17:13

İstanbul'da sağlık skandalı! Biyopsi için gittiği hastanede yürüyemez hale geldi... Bağırsağı patladı

İstanbul'da kusma şikayetiyle hastaneye başvuran kadının bağırsağı patlatıldı. İşlem sırasında bağırsağı 2 santim patlatılan 52 yaşındaki Hatice Kalaycı bu olay sonrası yürüyemez hale geldi. Kalaycı'nın kızı Serap Kalaycı, "Kanser tedavisine başlanması gerektiğini söylediler ama annem yürüyemediği için hastaneden çıkaramıyoruz. Doktorlar gelip bunun psikolojik olduğunu söyleyip zorla yürüterek hastaneden çıkarmaya çalıştılar" şeklinde konuştu. Aile, hukuk mücadelesi başlattı.

Haber 28-03-2022 09:54

Türk doktorun ‘ağrısız biyopsi’ tekniği tıp literatüründe: Prostat kanserinin erken teşhisine bir adım daha yaklaşıldı

Samsun Gazi Devlet Hastanesi’nde Üroloji Uzmanı Dr. Mustafa Suat Bolat tarafından uygulanan ‘ağrısız prostat biyopsi’ tekniği, uluslararası tıp dergisinde yayımlanarak, ‘inflate’ adlıyla tıp literatürüne girdi. Doktor Bolat, uygulanan teknik sayesinde, hastaların, biyopsi korkusu ve çekincelerinin ortadan kalktığını, prostat kanserinin erken teşhisine de bir adım daha yaklaştıklarını belirtti.

Haber 28-05-2021 10:23