Bizans İmparatorluğu Haberleri

İstanbul'u kuşatan ilk Türk devleti hangisidir? İstanbul'u kuşatan ilk Müslüman Türk topluluğu özellikleri nedir?

Tarihi ve coğrafi açıdan önemli bir konuma sahip İstanbul, birçok devlet tarafından kuşatma altına alınmıştır. Roma İmparatorluğu ve Bizans İmparatorluğu dönemlerinde onlarca kez kuşatılan İstanbul, tarih boyunca birçok medeniyetin ilgisini çekmiştir. Devletler ve beylikler İstanbul ilini ele geçirerek siyasi ve ekonomik konum elde etmek için uzun uğraşlar vermiştir. Peki, İstanbul'u kuşatan ilk Türk topluluğu özellikleri nedir?

Egitim 10-03-2023 16:47

Sakarya’da Bizans döneminden kalma Paşalar Kalesi definecilerin uğrak adresi oldu

Bizans döneminde yapıldığı düşünülen ve 1314 yılında Osman Gazi döneminde fethedilen Paşalar Kalesi, definecilerin meskeni oldu. Defineciler tarihi kalede yer alan duvar süslerini yağmalayıp satıyorlar.

Trend 15-01-2022 17:41

Tarihin en önemli Türk devleti kullanıyordu! ''Çift başlı kartal''ın anlamı bakın neymiş!

Çift başlı kartal Hitilerden Sümerlere, Selçuklulardan Almanlara kadar tarih boyunca gücün simgesi oldu. çift başlı kartal motifi Avrupa, Mezopotamya ve Avrasya'da sıklıkla görülür ve Hititler, Sümerler, Akadlar ve Hindistan'da da ziyaretçilerini etkileyici duruşuyla karşılar. İşte detaylar...

Magazin 21-11-2021 14:11

Tekfur ne demek? Tekfur ne anlama geliyor?

Tekfur kelimesinin ne anlama geldiği merak konusu oldu. Tekfur Ermeniceden alıntı bir sözcüktür. Tekfurluk Bizans İmparatorluğu ile tamamen tarihe karıştı. Peki Tekfur ne demek? Tekfur ne anlama geliyor? İşte merak edilenler...

Haber 19-11-2021 21:06

Bizans İmparatorluğu

Bizans İmparatorluğu Hakkındaki Haberler Mynet'te. Bizans İmparatorluğu Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Bizans’ın Hürrem Sultanı! Seks işçiliğinden imparatoriçeliğe yükselerek tarihe damga vuran kadın: Theodora

Dünya tarihinde iktidara gelen erkekler kadar yönetimde söz sahibi olan kadınlar da hafızalardaki yerini almıştır. Bizans tarihinin en güçlü figürü hiç şüphesiz Theodora olarak biliniyor. Theodora’nın tarihin en önemli isimlerinden biri haline gelmesinde katı olan toplumsal kast sistemini teker teker aşarak imparatoriçe olması yatıyor.

Trend 17-11-2021 10:14

Dünyanın en sapık imparatoru! 'Şehvet Canavarı' Caligula'nın hayatı duyanları dehşete düşürüyor

MS 31 Ağustos 12 ve MS 24 Ocak 41 tarihleri arasında yaşayan Caligula, kimi kaynaklarda 'Dünyanın en kötü insanı' olarak tanımlanır. Cinsel ilişki hastalığı yüzünden, Romalı kadınlara yapmadığını bırakmayan Caligula'nın yaşamı, duyanları dehşete düşürüyor.

Haber 16-11-2021 13:17

Bizans döneminin en ünlü kahiniydi! İşte Laonikos Halkokondilis'in Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti ile ilgili kehanetleri

Bizanslı Tarihçi Laonikos Halkokondilis, kehanetleriyle bilinen bir isim. Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti ile ilgili de çok ilginç kehanetleri bulunan Halkokondilis’in söylediklerine çok şaşıracaksınız.

Haber 25-10-2021 12:17

Fatih'te apartmanın altından tarih çıktı! Bizans döneminden kalma

İstanbul Fatih’te 3 katlı bir apartmanın altındaki Bizans döneminden kalma kilise kalıntısı görenleri hayretler içerisinde bırakıyor. Laurentius Kilisesi’ne ait bir sarnıç olduğunu söyleyen Doç. Dr. Hasan Ferudun Özgümüş, kilisenin daha sonra camiye çevrildiğini ve bilinmeyen sebeplerden dolayı caminin de yok olduğunu ama sarnıcın bir kısmının günümüze ulaştığını ifade etti. Özgümüş, "Çok önemli bir eserimiz hem Bizans, hem Osmanlı eseri yok olup gitti. Bu bir katliamdır'' dedi.

Haber 09-07-2021 09:24

Perre Antik Kenti'nde bin yıllık iskelet bulundu

Adıyaman'da bulunan Perre Antik Kenti'nde, yürütülen kazı çalışmalarında içerisinde bin yıl öncesine ait olduğu değerlendirilen bir erkeğe ait iskeletler bulundu.

Haber 01-07-2021 08:44