Bm Haberleri

BM Genel Sekreteri Guterres'ten İsrail ve İran'a itidal çağrısı!

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) yaptığı konuşmada Orta Doğu'da gerginliğin daha da artmaması için İran ile İsrail'e azami itidal çağrısı yaptı.

Haber 15-04-2024 00:50

Gazze ölüme terk edildi! İsrail BM'ye bildirdi: Artık gıda konvoyu giremeyecek...

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsraillilerin artık Gazze'nin kuzeyine gönderilen gıda yardım konvoylarına izin vermeyeceğini açıkladı. Yetkili isim İsrail'in bu kararı sonrası kıtlığa doğru gidişin hızlanacağını ifade etti.

Haber 25-03-2024 11:04

BM'den kritik Karadeniz mektubu! Türkiye dahil 3 ülkeye gönderildi

Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Karadeniz'deki seyrüsefer güvenliğiyle alakalı öneriler içeren mektubun Rusya, Türkiye ve Ukrayna'ya gönderildiğini açıkladı.

Haber 16-03-2024 16:14

BM: Ukrayna ekonomisinin toparlanması için 486 milyar dolar gerekiyor

Ukrayna ekonomisinin savaşla geçen iki yılın ardından toparlanabilmesi için 486 milyar dolara ihtiyaç duyduğu bildirildi.

Finans 15-02-2024 18:03

BM'den 2024 küresel ekonomi raporu: Dikkat çeken Türkiye detayı

Birleşmiş Milletler (BM), devam eden riskler ve belirsizlikler ortamında küresel ekonomik büyümenin 2024'te yüzde 2,4'e düşeceğini öngördü. Türkiye'de ekonomi yönetiminin enflasyonu dizginlemek için para politikasını agresif bir şekilde sıkılaştırdığı anımsatılan raporda, ülkede geçen yıl yüzde 3,5 büyüme tahmin edildiği, ekonomik büyüme öngörüsünün bu yıl için yüzde 2,7 gelecek yıl için de yüzde 3,1 olduğu aktarıldı.

Finans 05-01-2024 09:01

BM, Gazze'deki mevcut duruma dikkat çekti: Nüfusun dörtte biri açlıktan ölüyor

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) İletişim Direktörü Juliette Touma, iki buçuk aydan fazla bir süredir İsrail saldırılarına maruz kalan Gazze'deki mevcut durumun "ürpertici" olduğunu belirtti.

Haber 22-12-2023 19:28

BM Güvenlik Konseyinde Gazze oylaması 3. kez ertelendi

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nde Gazze Şeridi’nde "düşmanlıkların geçici olarak durdurulmasına yönelik acil adımlar atılması" ve "Gazze Şeridi’nin tamamına hızlı, güvenli ve engelsiz şekilde insani yardımların ulaştırılması" çağrısında bulunulan karar tasarısına yönelik oylama 3’üncü kez ertelendi.

Haber 20-12-2023 22:04

BM Genel Kurulu'ndan Gazze için ateşkes çağrısı!

BM Genel Kurulu, Gazze'de acilen insani ateşkes talebinde bulunulan karar tasarısını 10 "hayır" oyuna karşı 153 oyla kabul etti.

Haber 13-12-2023 00:38

Bakan Fidan'dan önemli açıklamalar! BMGK uluslararası barış ve güvenliği sağlamak konusunda başarısız oldu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde Gazze'deki son gelişmelerin ele alındığı oturumda konuştu. Fidan, "Başta Güvenlik Konseyi olmak üzere çağımızın kurumları bir kez daha uluslararası barış ve güvenliğe yönelik sorumluluklarını yerine getiremediler” dedi.

Haber 29-11-2023 21:12

Mısır ve İspanya'dan Filistin açıklaması! 'Hazırız' mesajı verildi

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Filistin devletinin kurulması gerektiğini ve kurulacak bu devletin silahsızlandırılmış ve NATO ya da Birleşmiş Milletlere (BM) ait güçlerin garantörlüğünde olmasına hazır olduklarını ifade etti. Ayrıca İspanya Başbakanı Sanchez de kısa zamanda Filistin devletini tanıyacaklarının işaretini verdi.

Haber 24-11-2023 18:53

BM'den Gazze açıklaması: İnsani felaket gözler önünde gerçekleşiyor

Birleşmiş Milletler (BM) abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yaşananlarla ilgili açıklama yaptı.

Haber 13-11-2023 21:31

Hakan Fidan'dan peş peşe önemli görüşmeler!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BM Yakın Doğu’daki Filistin Mültecilerine Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Gazze’deki insani durum ele alındı.

Haber 31-10-2023 22:06

BM'den Gazze için ateşkes çağrısı! Gündem olmuştu, Tunus neden çekimser oy kullandığını açıkladı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, dün Gazze'de "acil, kalıcı ve sürekli bir insani ateşkes çağrısında bulunarak çatışmaların durdurulmasının" istendiği karar tasarısını kabul etti. Tunus'un oylamada çekimser oy kullanması gündem olmuştu. Tunus'un Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Tarık Adab, "işgalci güçlerin işlediği savaş ve soykırım suçları açık ve güçlü bir şekilde kınanmadığı" için çekimser oy kullandıklarını söyledi.

Haber 28-10-2023 08:22

Son dakika! BM'den Gazze açıklaması: Çalışmalarımızı durdurmak zorunda kalacağız

BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'ndan yapılan açıklamada , "Yakıt sağlanmazsa Gazze'deki çalışmalarımızı yarın akşam durdurmak zorunda kalacağız ve bu nedenle insanlar ölebilir" ifadelerine yer verildi. Uluslararası toplumdan gelen çağrılara rağmen İsrail ordusu, Gazze'ye yakıt girişine izin vermeyeceğini yineledi.

Haber 24-10-2023 19:48

BM'den Gazze için 'acil insani ateşkes' çağrısı!

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri António Guterres, Gazze'de yaşanan insanlık dramına dur demek için 'acil insani ateşkes' çağrısı yaptı.

Haber 19-10-2023 19:24

İsrail-Hamas gerilimine dünyadan nasıl tepkiler geldi? Türkiye'den itidal çağrısı, ABD, İngiltere ve Fransa'dan İsrail'e tam destek! İşte bütün detaylar

İsrail'de sabah saatlerinde başlayan şiddetli saldırılar sonrası dünyadan Hamas'a tepki ve kınama geldi. Birçok batı ülkesi ve uluslararası kurum İsrail'e tam destek verirken, Türkiye ve Mısır ise itidal çağrısında bulundu. ABD, İngiltere ve Fransa, Hamas'ın terör saldırılarını kınadığını açıklayarak, İsrail'in yanında olacaklarını açıkladı. İşte bugün yaşanan kanlı güne devletlerden gelen tüm tepkiler!

Haber 07-10-2023 16:10

BM Genel Sekreteri Guterres, terör saldırısını kınadı!

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, terör örgütü PKK'nın Ankara'da gerçekleştirdiği terör saldırısını kınadı.

Haber 02-10-2023 20:15

Lavrov'dan flaş çıkış! Batı bizimle doğrudan savaş halinde... Rusya'da çocuk askerler eğitimde!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Birleşmiş Milletler (BM) zirvesi sonrası flaş açıklamalarda bulundu. Lavrov, Batı'nın Rusya'yla doğrudan bir savaşta olduğunu ve Ukrayna'nın yem olarak kullanıldığını ifade etti. Öte yandan sosyal medya kanalı Telegram'dan paylaşılan görüntülerde, Rus çocukların savaş eğitimi aldıkları görüldü.

Haber 24-09-2023 11:55

Afrika kaynıyor: Gabon'daki darbe sonrası iki ülkeden flaş hamle! Devlet Başkanı Bongo'nun evinden çıkanlar şoke etti...

Afrika'da sular durulmuyor. Nijer'den sonra Gabon'da da asker yönetime el koydu. Devlet Başkanı Ali Bongo'nun evinden valizler dolusu para çıktı. Dünya gündemine bomba gibi düşen darbe haberi sonrası Kamerun ve Ruanda'dan da flaş hamleler geldi. İki ülke ordu saflarında değişikliğe gitti. Dünya bir Afrika savaşı çıkması riskine karşı diken üstünde. İşte haberin tüm detayları!

Haber 31-08-2023 11:26

SON DAKİKA | Suriye yönetiminden BM'ye 'yardım' mektubu! 6 aylığına izin verilecek

Son dakika haberi: Suriye yönetimi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) bir mektup göndererek, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan insani yardım taşınmasına 6 aylığına izin vereceklerini duyurdu. BM Sözcüsü Stephane Dujarric, "Mektubu aldığımızı ve incelemeye başladığımızı teyit edebilirim" ifadesini kullandı.

Haber 13-07-2023 23:45

BM, acı tabloyu paylaştı: Dünya genelinde sayı 360 milyona yükseldi!

Birleşmiş Milletler'den (BM) çarpıcı bir açıklama yapıldı. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, dünya genelinde insani yardıma muhtaç kişi sayısının 360 milyona yükseldiği duyurdu.

Haber 21-06-2023 19:46

BM, Sudan için harekete geçti! O isim bölgeye gidecek

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths'in Sudan için bölgeye gideceği bildirildi. İşte haberin detayları...

Haber 01-05-2023 00:10

BM Genel Sekreteri Guterres'ten dikkat çeken 'oruç' yorumu: İslam'ın gerçek yüzünü gördüm

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, her yıl ramazan ayında mülteci topluluklarını ziyaret ettiğini belirterek, "Oruç, bana İslam'ın gerçek yüzünü gösterdi." ifadelerini kullandı. Guterres ayrıca, "Mültecileri korumak için düzenlenen 1951 Mülteci Sözleşmesi, kutsal kitap Kur'an-ı Kerim'de bulunan manevi değerlerle bire bir örtüşmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Haber 06-04-2023 21:08

SON DAKİKA | Türkiye'den BM Güvenlik Konseyi'ne çağrı: KKTC'yi tanıyın

Son dakika haberine göre, Dışişleri Bakanlığından, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni (KKTC) tanıma çağrısı yapıldı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Maraş'ın KKTC toprağı olduğu bir kez daha vurgulandı. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 30-01-2023 19:03

BM'den acil eylem çağrısı! Milyonlarca çocuk...

Birleşmiş Milletler'den (BM) gıda ve beslenme krizi yaşayan milyonlarca çocuk için acil eylem çağrısı yapıldı.

Haber 12-01-2023 19:15

BM'den 'Suriye' kararı: Türkiye üzerinden yapılacak! Süre 6 ay daha uzatıldı

Son dakika haberine göre, BM Güvenlik Konseyi, Türkiye üzerinden kuzeybatı Suriye'ye sınır ötesi yardım sevkiyatını 6 ay daha uzattı. Oy birliğiyle alınan söz konusu kararla, Suriye'nin kuzeyindeki iç savaş mağdurlarına, temmuz ayına kadar insani yardım yapılacak.

Haber 09-01-2023 18:36

2012'de başlamıştı! Angelina Jolie, BM İyi Niyet Elçiliği görevinden ayrılıyor

ABD'li oyuncu Angelina Jolie, Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) İyi Niyet Elçiliği görevinden ayrılacağını açıkladı.

Magazin 16-12-2022 18:55

BM'den İsveç'e 'ırkçılık' çağrısı!

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi, İsveç'i "sistematik ırkçılıkla mücadeleye" çağırdı.

Haber 12-11-2022 00:18

BM'den Ukrayna tahıl anlaşmasının devam etmesi çağrısı

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths, Rusya'nın Karadeniz tahıl anlaşmasını askıya almasının "endişe verici" olduğunu belirterek, tedarik hattının açık kalması çağrısında bulundu.

Haber 01-11-2022 08:44
bm

BM: Etiyopya'nın Tigray bölgesindeki çatışma sona ermeli, Eritre güçleri çekilmeli

BM: Etiyopya'nın Tigray bölgesindeki çatışma sona ermeli, Eritre güçleri çekilmeli

Yurthaber 17-10-2022 21:57

Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Kıraç, BM Genel Kurulu kapsamında düzenlenen panelde konuştu:

"Toplumsal cinsiyete dayalı eşitsizliklerle mücadelenin en önemli göstergesi, liderler için de kurumlar için de temenni ve iyi niyet diline son verip, somut hedefler ortaya koymak ve bu hedefleri cesaretle ve kararlılıkla gerçekleştirmek olmalı" - "Koç Topluluğu olarak UN Women ile iş birliğimiz ve Nesiller Boyu Eşitlik Forumu'ndaki küresel liderliğimiz kapsamında sürdürdüğümüz eşitlik seferberliğinin en büyük destekçisi ve en yakın takipçisiyim"

Yurthaber 22-09-2022 15:32

TDP Genel Başkanı Sarıgül, Kastamonu'da konuştu:

"(Erdoğan'ın BM Genel Kurulundaki konuşması) Avrupa'nın şımarık çocuğu Yunanistan'a Birleşmiş Milletlerde gerekli ders verilmiştir"

Yurthaber 21-09-2022 16:59

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM'de Eğitimin Dönüştürülmesi Zirvesinde konuştu:

"Son 20 yıldır, eğitimin yaygınlaştırılması, eğitimde kalitenin yükseltilmesi ve fırsat eşitliğinin sağlanmasına yönelik tarihi nitelikte adımlar atıyoruz" - "Okul öncesi eğitim seferberliğimiz sayesinde, 5 yaş çocukların okullaşmasını yüzde 78'den yüzde 93'e çıkardık. Önümüzdeki dönemde bunu yüzde 100'e ulaştırmayı hedefliyoruz" - "Ülkemizde misafir ettiğimiz 4 milyonu aşkın sığınmacının çocuklarını da kendi evlatlarımızdan ayrı tutmuyor, eğitimleri için gereken her türlü çabayı gösteriyoruz"

Yurthaber 19-09-2022 19:49

Mısır, Hedasi Barajı krizinin devam etmesine karşı uyarıda bulundu

Mısır, Hedasi Barajı krizinin devam etmesine karşı uyarıda bulundu

Yurthaber 11-09-2022 23:48

BM'den Kuzey Kore'ye 'nükleer' çağrısı

Kuzey Kore'de kabul edilen nükleer yasanın ardından Birleşmiş Milletler'den (BM), diyalog çağrısı geldi. BM'den yapılan açıklamada, Pyongyang yönetimine Kore Yarımadası'nın nükleer silahlardan arındırılması için kilit taraflarla diyaloğu sürdürme çağrısı yinelendi.

Haber 10-09-2022 01:24

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik temas! Dünyanın gözü bu görüşmede olacak

Birleşmiş Milletlerden (BM) yapılan son dakika açıklamasına göre, BM Genel Sekreteri Guterres'in, 18 Ağustos'ta Ukrayna'nın Lviv kentinde Volodimir Zelenskiy ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceği ve İstanbul'daki tahıl koordinasyon merkezini ziyaret edeceği bildirildi.

Haber 16-08-2022 19:57

Türkiye'ye yüzde 25 indirim mi uygulanacak? Açıklama geldi

Birleşmiş Milletler (BM), 22 Temmuz'da İstanbul'da imzalanan Ukrayna-Rusya tahıl anlaşmasında 'Türkiye'ye yüzde 25 indirim' iddialarına açıklık getirdi. BM'den yapılan açıklamada, "İstanbul'da imzalanan Karadeniz Tahıl Girişimi Anlaşması'nda herhangi bir indirim yer almadı." ifadelerine yer verildi. İşte haberin detayları...

Haber 10-08-2022 21:39

Ukrayna'dan gelen iki gemide denetim yapıldı

Ukrayna'dan gelen iki gemide denetim yapıldı

Yurthaber 09-08-2022 15:31

Ukrayna'dan tahıl alacak gemi İstanbul'dan hareket etti

Ukrayna'dan tahıl alacak gemi İstanbul'dan hareket etti

Yurthaber 07-08-2022 20:21

Ukrayna'dan gelen Polarnet gemisi hareket etti

Ukrayna'dan gelen "Polarnet" gemisi hareket etti

Yurthaber 07-08-2022 16:22

Ukrayna'dan yola çıkan mısır yüklü gemi İstanbul Boğazı'ndan geçti

İstanbul Boğazı'nın Karadeniz girişinde Müşterek Koordinasyon Merkezinde görevli temsilcilerce yapılan denetimin ardından mısır yüklü "Rojen" adlı gemi, İngiltere'ye gitmek üzere yola çıktı

Yurthaber 07-08-2022 15:34

Ukrayna'dan gelen Polarnet gemisindeki denetim tamamlandı

Müşterek Koordinasyon Merkezi'nde görevli Türkiye, Ukrayna, Rusya ve BM temsilcilerinin, Ukrayna'dan gelen "Polarnet" isimli gemideki denetimleri sona erdi

Yurthaber 07-08-2022 14:25

Ukrayna'dan yola çıkan mısır yüklü Rojen gemisi demir aldı

İstanbul Boğazı'nın Karadeniz girişinde Müşterek Koordinasyon Merkezi'nde görevli temsilcilerce yapılan denetimin ardından mısır yüklü "Rojen" adlı gemi, İngiltere'ye gitmek üzere yola çıktı

Yurthaber 07-08-2022 13:25

Ukrayna'dan hareket eden Polarnet gemisinin İstanbul açıklarındaki denetimi başladı

Müşterek Koordinasyon Merkezi'nde görevli Türkiye, Ukrayna, Rusya ve BM temsilcileri, Ukrayna'dan gelen "Polarnet" isimli gemide denetim yapıyor

Yurthaber 07-08-2022 12:43

Müşterek Koordinasyon Merkezi temsilcileri Ukrayna'ya gidecek gemiyi denetledi

Müşterek Koordinasyon Merkezi temsilcileri Ukrayna'ya gidecek gemiyi denetledi

Yurthaber 07-08-2022 12:40

Ukrayna'dan tahıl alacak gemi İstanbul'dan hareket etti

Ukrayna'dan tahıl alacak gemi İstanbul'dan hareket etti

Yurthaber 05-08-2022 16:00

Müşterek Koordinasyon Merkezi temsilcileri Ukrayna'ya gidecek gemideki denetimlerini tamamladı

Müşterek Koordinasyon Merkezi temsilcileri Ukrayna'ya gidecek gemideki denetimlerini tamamladı

Yurthaber 05-08-2022 08:42

Ukrayna'dan yola çıkan mısır yüklü gemi İstanbul'dan hareket etti

Ukrayna'dan yola çıkan mısır yüklü gemi İstanbul'dan hareket etti

Yurthaber 03-08-2022 14:01

Ukrayna'dan yola çıkan mısır yüklü gemi İstanbul'da denetlendi

Müşterek Koordinasyon Merkezinde görevli temsilcilerce yapılan denetim 1,5 saat sürdü

Yurthaber 03-08-2022 12:33