Boyun Düzleşmesi Haberleri

Boyun düzleşmesi nedir? Boyun düzleşmesi belirtileri ve tedavisi

Boyun sağlığı, genel vücut fonksiyonları açısından kritik bir rol oynamakta olup yaşam kalitesi üzerinde doğrudan bir etkisi bulunmaktadır. Boyun, omurilik, sinirler, arterler ve kasların karmaşık bir ağı ile bağlıdır. Bu bölge başın desteklenmesi, dönme ve eğilme hareketlerinin sağlanması gibi önemli görevleri üstlenir. Kimi zamanlarda boyunda bazı rahatsızlıklar ortaya çıkabilir. Boyun düzleşmesi de bu rahatsızlıklardan birisidir.

Haber 29-01-2024 15:35

Boyun ağrısına ne iyi gelir, boyun ağrısı neden olur? Boyun ağrısına evde çözümler nelerdir, boyun ağrısı ilaçsız nasıl geçirilir?

Karıncalanma ve uyuşukluk hissi ile baş ağrısı gibi semptomlarla birlikte görülebilen boyun ağrısı farklı nedenlerden ötürü gelişebilir. Bu duruma yol açan rahatsızlıklar arasında ise boyun fıtığı, boyun kireçlenmesi, boyun yaralanması gibi farklı hastalıklar yer alabilir. Dolayısıyla boyun ağrısı belirtilerini yaşayan bir kişinin mutlaka ortopedi uzmanına görünmesi gerekir. Doktor onayı dâhilinde bazı doğal yollar uygulanabilen boyun ağrısına ne iyi gelir?

Haber 27-02-2023 17:29

Boyun fıtığından muzdarip olanlara hayat kurtaracak bir öneri en iyi boyun fıtığı yastıkları

Günümüz insanının en önemli problemlerinden biri, boyun fıtığından kaynaklanan ağrılar. Boyun fıtığının uyku kalitenizi etkileyip yaşam standartlarınızı düşürme yönünde olumsuz bir etkisi bulunur. Eğer bu durumdan muzdaripseniz kendiniz için en uygun boyun fıtığı yastığını bulmanız gerekir. Böylece uyku kaliteniz artar. En iyi boyun fıtığı yastığını bulduğunuzda sizin için geceler rahat, gündüzler enerjik geçer. Peki, en iyi boyun fıtığı yastığı hangisi?

Haber 30-06-2022 14:05

Boyun düzleşmesine ne iyi gelir? Boyun düzleşmesi egzersizleri ile evde tedavi mümkün mü, belirtileri neler?

Boyun düzleşmesi, artık birçok hastalık gibi erken yaşlarda ortaya çıkabiliyor. Bununla birlikte sırt ağrısı, ellerde uyuşma, güç kaybı gibi boyun düzleşmesi belirtileri de ortaya çıkmaya başlıyor. Günlük yaşam konforunu azaltan ve dinmeyen ağrılara neden olan boyun düzleşmesine ne iyi gelir? Boyun düzleşmesi bitkisel yöntemlerle tedavi edilebilir mi? Boyun düzleşmesi egzersizleri ile evde çözüm ve tedavi mümkün mü?

Kadin 24-05-2022 17:16

Boyun Düzleşmesi

Boyun Düzleşmesi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Boyun Düzleşmesi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Boyun düzleşmesi nedenleri, belirtileri ve tedavisi nedir? Önemsemeyen hata yapıyor, birçok probleme neden oluyor

Boyun düzleşmesi nedenleri altında farklı sebepler yatsa da herkeste belirtileri gösterir. Boyun düzleşmesi belirtileri görülen kişilerde en sık rastlanan boyun ve çevresinde yaşanan yanma ve batmalar, kronik yorgunluk ve kollarda güç kaybıdır. Ancak boyun düzleşmesi tedavisi olan bir hastalıktır. Önemsenmemesi ve tedaviye başvurulmaması ise en büyük yanlıştır. Konu hakkında bilgiler veren Fizyoterapist Vedat Ülker, boyun düzleşmesi belirtileri, nedenleri ve tedavisi ile ilgili açıklama yaptı.

Haber 11-11-2021 12:21

Boyun ağrısı nedenleri arasında bu hareketler de varmış

Boyun fıtığı nedenleri arasında yanlış pozisyonda uzun süre durmanın da olduğunu söyleyen uzmanlar, ani zorlanmalardan kaçınılması gerektiğini ve oturma alışkanlığı kazanmanın önemini vurguladı.

Haber 17-02-2021 16:04

Baş ağrısı nedenleri arasında boyun da var! Migrenle karıştırmayın

Koronavirüs pandemisi devam ederken süreçte en çok yakınılan konulardan biri de baş ağrısı oldu. Hareketsiz yaşam tarzı ve stres gibi nedenlerin ortaya çıkmasıyla kaçınılmaz olan baş ağrılarının boyundan da kaynaklanabildiği ortaya çıktı. Yapılan araştırmalara göre baş ağrılarının yüzde 4 ile 22'sinin nedeni boyundan kaynaklanıyor.

Haber 11-02-2021 12:28

Boyun düzleşmesini önlemek için bu önerilere dikkat!

Boyunda şiddetli ağrı ile kendisini gösteren boyun düzleşmesi, boyun açısının bozulmasıyla ortaya çıkıyor. Kişinin yaşam kalitesini olumsuz etkileyen bu durumla ilgili merak edilenleri anlatan uzmanlar, sabit pozisyonda 1 saati aşkın süre durmanın boynunuzun en büyük düşmanı olacağına vurgu yapıyor.

Haber 21-08-2020 14:56