C Vitamini Eksikliği Haberleri

C vitamini faydaları nelerdir? C vitamini neye iyi gelir?

Vitaminler doğada kendi kendine yetişebilme imkanı bulunan meyveler, sebzeler, bitkiler aracılığı ile temin edilebildiği gibi eczaneler aracılığıyla satılan ilaçlarda ve takviye ürünlerde de yer alır. Vitaminlerin, insan sağlığı için son derece önemli olduğu da bilinir. Her vitaminin ise vücudun düzenli çalışması için üstlendiği farklı görevleri vardır. Bazıları sinirler, bazıları enerji, bazıları ise kan için önemlidir.

Haber 18-01-2024 10:35

Bu belirtiler varsa durumlar kötüleşmeden önleminizi alın! C vitamini eksikliği belirtileri

Vitaminler sağlığımız için oldukça büyük öneme sahiptirler. Eksikliğinde çeşitli rahatsızlıklara yol açarak hastalıklara neden olmaktadırlar. En önemli vitaminler arasında bulunan C vitamininin eksikliği de büyük sorunlara yol açmaktadır. C vitamini eksikliğini gösterdiği belirtilere göre anlayarak önlemenizi alabilirsiniz.

Haber 21-09-2022 10:44

Eksikliği hayati risk oluşturur! Biber, limon, portakal... C vitamini yüksek besinler

C vitamini, birçok gıdada, özellikle meyve ve sebzelerde bulunan suda çözünen bir vitamindir. Vücutta güçlü bir antioksidan işlevi gören C vitamini aynı zamanda bağışıklık sisteminizin güçlü kalmasını sağlar. Yeteri miktarda C vitamini aldığınızda başta kalp sağlığı olmak üzere yaygın birçok hastalığın önüne geçmiş olursunuz. C vitamini kemikler, dişler ve damarlar için hayati önem taşır. Peki, C vitaminini hangi besinlerden alabilirsiniz? İşte C vitamini yüksek besinler...

Haber 12-05-2022 11:48

Kapya biberin faydaları nelerdir? Kapya biberin içindeki vitaminler neler? Kilo vermeye yardımcı olur mu?

Bir bardak kırmızı biber günlük C vitamini alımının yüzde 200'ünden ve A vitamini alımının %100’ünden fazlasını içerir. Bu iki vitamin güçlü antioksidan özellikleri ile hücreye zarar veren bir molekül türü olan, beraberinde damar sertliği, kalp hastalığı, eklem kireçlenmesi, eklem romatizması ve astım gibi iltihabi durumların oluşmasına yol açan serbest radikalleri etkili bir şekilde nötralize eder.

Yemek 28-06-2021 12:07

İskorbüt hastalığı nedir? İskorbüt hastalığı belirtileri nelerdir ve nasıl tedavi edilir?

İskorbüt hastalığı C vitamini eksikliğine bağlı olarak gelişen bir hastalıktır. Peki bu hastalık nasıl ortaya çıkar, belirtileri nelerdir ve nasıl tedavi edilir? Sorularınızın yanıtlarını yazımızda bulabilirsiniz...

Haber 25-12-2020 15:04

C vitamini eksikliği dengemizi bozabilir!

Bu havalarda bazı vitaminlerin eksiklikleri çok hissediliyor. Diyetisyen Fulya Bozdemir, bu haftaki yazısında C vitamini eksikliğini ele aldı.

Kadin 21-12-2018 17:17

Hamilelikte C vitamini ihtiyacı artıyor

Uzmanlar, anne adaylarının vücut direncinin düşmemesi ve enfeksiyonlara yakalanmaması için bolca C vitamini tüketmesini tavsiye ediyor.

Haber 30-01-2007 10:28

C vitamini vücut direncini artırıyor

Kışın vücut direncini düşürdüğünü ve hastalıklara karşı vücudu zayıf kıldığını belirten uzmanlar, kış aylarında C vitamini yönünden zengin olan yeşil sebze ve meyve tüketilmesi gerektiğini belirtiyorlar.

Haber 24-12-2004 17:20

Portakal tamamen ilaç gibi! Kış aylarında etkili oluyor

Kış aylarının vazgeçilmez meyvesi olan portakalın özellikle grip hastalığına karşı ilaç kadar etkili olduğu belirtildi. Samsun Devlet Hastanesi Halk Sağlığı Uzmanı ve İç Hastalıkları Dr. M. Emin Dinççağ, günde en az bir portakal yenilmesi gerektiğini söyledi. Havaların soğumasıyla birlikte solunum yolu hastalıklarından korunmak için bol bol C vitamini alınması gerektiğini belirten Dr. Dinççağ mutlaka besinlerle dışarıdan alınmasının zorunlu olduğunu söyledi.

Haber 19-12-2004 12:03