Çene Kayması Haberleri

Çene eklemi tedavisi nasıl yapılır? Çene eklemi tedavisi ile ağrı sorunu otadan kalkacak

Çene eklemi ağrılarla kendini belli eden bir rahatsızlıktır. Tedavi edilmediğinde rahatsızlıklar giderek artış gösterebilir. Ortodonti Uzmanı Dr. Kıvanç Cebesoy, çene eklemi ağrılarında alt çene ve üst çenenin düzgün kapanıp kapanmadığına bakıldığını söyledi. "çene kapandığında anahtar dişler yerine oturuyorsa, eklemde ciddi bir problem yoktur" diyen Cebesoy, çene eklem tedavisi ile ilgili merak edilenleri anlattı.

Haber 30-06-2021 11:44

Çocuklarda parmak emme alışkanlığı çene gelişiminin bozulmasına neden olabilir

Birçok çocukta görülen parmak emme alışkanlığı sonraki dönemde çene gelişimini etkiliyor. Çene gelişimini bozabileceğine dikkat çeken Ortodonti Uzmanı Dr. Şirin Hatipoğlu tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi. Diş çapraşıklığı ve çene bozukluğuna neden olan sebeplerin ikiye ayrıldığını belirten Hatipoğlu, “Parmak/ dudak emme, tırnak yeme, dil itimi gibi kötü alışkanlıklar sonucunda normal fonksiyonel yapı bozularak patolojik bir yapı ortaya çıkar” dedi.

Kadin 24-05-2021 10:44

Bruksizm tedavisinde çözüm uyku sürecinde saklı!

Halk arasında diş sıkma ve diş gıcırdatma isimleriyle bilinen bruksizm, gece boyunca sıkılan dişlerin ağız sağlığını bozması olarak özetlenebilir. Uyku bozukluğu nedeniyle yaşanan bruksizm tedavisinde hangi yollara başvurmak gerekir?

Haber 12-04-2021 10:35

Çene Kayması

Çene Kayması Hakkındaki Haberler Mynet'te. Çene Kayması Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.