Curacao Haberleri

Maduro, yardım için Kızılhaç’la anlaştı

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkeye yardım gelmesi için Kızılhaç’la anlaşma sağlandığını açıkladı.Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, akut gıda, ilaç, sabun, tuvalet kağıdı gibi temel ihtiyaçların eksikliğini yaşayan ülkeye, insani yardım malzemelerinin getirilmesi için Uluslararası Kızılhaç Komitesi ile bir anlaşma yaptığını açıkladı.Maduro, ulusal televizyon ve radyodan yaptığı açıklamada, hükümet ile Kızılhaç’ın bütün insani yardımları Venezula’ya getirmek için BM ajanslarıyla birlikte çalışmayı kabul ettiğini söyledi.Maduro, Venezula’nın insani bir krizden muzdarip olduğunu inkar ediyor ve ABD’nin ekonomik sıkıntılarına yönelik yaptırımlarını suçluyordu.Önceki yardım çabaları engellenmiştiUlusal Meclis Başkanı Juan Guaido, Ocak ayında gönderilen yiyecek ve ilaçları Kolombiya, Brezilya ve Curacao adasından ülkeye getirmeye çalışmıştı ancak Maduro’ya sadık olan ordunun, sınırdaki gönderileri engellemesiyle bu çaba başarısız olmuştu.

Haber 2019-04-11 11:12:09

Venezuela Donanmasından yardım gemisine tehdit: Girerseniz saldırırız”

Venezuela Donanması, ABD'den gelen insani yardım gemilerini, “Karasularımıza girerseniz saldırıya uğrarsınız” diye tehdit etti. Yiyecek ve ilaç getiren yük gemileri, Venezuelalı bandıralı bir fırkateynin bölgeye gitmesi sonucunda karasuların dışına çıkmak zorunda kaldı. Yardım gemisi halihazırda Karayip Adaları’ndan Hollanda’ya bağlı olan Curacao Adası'nda mahsur kalmış durumda.

Haber 2019-02-25 17:05:40

Venezuela'da insani yardım krizi: Ordu teyakkuzda

Venezuela ordusu, Karayipler'de ABC Adaları olarak da bilinen Hollanda’ya bağlı Curacao, Aruba ve Bonaire’e deniz ve hava ulaşımını durdurdu.

Haber 2019-02-20 11:44:10

Maduro'dan emir verdi, asker alarm durumuna geçti! 23 Şubat muamması!

Venezuela askerlerinin, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun emri doğrultusunda sınır hattında konuşlandırıldığı açıklanırken, ülkenin Hollanda kontrolündeki Karayip adalarıyla olan deniz bağlantısının da süresiz askıya alındığı duyuruldu. Bu gelişmenin ardından muhalefetin, Venezuela'nın yaklaşık 40 mil açığında yer alan Curacao adasında bekletilen paketleri, 23 Şubat'ta ülkeye nasıl sokacağı belirsizliğini koruyor.

Haber 2019-02-20 02:58:24

Hollanda'dan Maduro'ya ada şoku!

Hollanda Dışişleri Bakanı Stef Blok, Venezuela muhalefetinin ülkeye sokmaya çalıştığı insani yardımın bir kısmının, Hollanda'ya bağlı Curacao Adası'nda toplanacağını belirtti.

Haber 14-02-19 10:24

Hollanda'ya bağlı Curacao Adası, Venezuela muhalefetine hizmet edecek

Hollanda Dışişleri Bakanı Blok: "Venezuelalıların insani yardıma ihtiyacı var" - "Hollanda ve Curacao adası yönetimi, Guaido ve ABD ile yakın iş birliği içinde adanın insani yardım merkezi olması için anlaştı"

Haber 13-02-19 21:28

Karayipler'de 11.5 milyon dolarlık soygun

Karayipler'in güneyindeki Curacao Adası'nda bir tekneden 11,5 milyon dolar değerinde yaklaşık 70 altın külçesinin çalındığı bildirildi.

Haber 30-11-12 22:35

Uzaya çıkacak ikinci Türk, Ali Şen olacak-VIP Turizm CEO'su Ceylan Pirinççioğlu:

İSTANBUL (A.A) - Hollanda merkezli Space Expedition Curacao (SXC) şirketinin 2014'te başlatacağı uzay yolculuğuna çıkacak ikinci Türk, iş adamı Ali

Yurthaber 10-05-12 15:10

Uzay biletini alan ilk Türk Ahu Aysal oldu

Space Expedition Curacao (SXC) adlı şirketinin başlattığı uzay yolculuğunda Türkiye’den ilk biletin sahibi Les Ottomans...

Yurthaber 05-04-12 14:19

Uzay biletini alan ilk Türk Ahu Aysal oldu

Space Expedition Curacao adlı şirketinin başlattığı uzay yolculuğunda Türkiye’den ilk biletin sahibi Les Ottomans otellerinin...

Yurthaber 05-04-12 13:35