Deniz Salyası Haberleri Ve Son Dakika Deniz Salyası Haberleri

Deniz Salyası Haberleri Ve Son Dakika Deniz Salyası Haberleri

Müsilaj ya da diğer adlarıyla deniz salyası, kaykay hemen her tür bitki ve bazı mikroorganizmalar tarafından üretilen yapışkan bir maddedir. Bitkilerde bu kalın ve yapışkan madde su ve gıdanın depolanmasında, tohum çimlenmesinde ve zar kalınlaşmasında rol oynar. Kaktüs, sukulentler, keten tohumları müsilaj bakımından zengindir. Yenilebilir olan müsilaj ilaç yapımında, suyla birleştirilerek yapışkan üretiminde kullanılmaktadır. Deniz salyası ya da deniz musilajı denizde toplanan mukus benzeri bir organik maddedir. Özellikle Akdeniz’de yoğun bir şekilde görülmektedir. Yoğun ve büyük deniz salyası kütleleri E.koli gibi barındırdıkları bakterilerle deniz hayatı için tehlike oluşturmakta ayrıca deniz canlılarının süzgeçlerini tıkayarak oksijensiz kalarak ölmelerine yol açmaktadır.

Deniz Salyası Haberleri

İzmit Körfezi kahverengiye büründü! Korkutan sözler: Sayıları artarsa...

İzmit Körfezi'nin bir bölümü kahverengiye büründü. Tedirgin eden görüntülerin alg çoğalması nedeniyle meydana geldiği belirtilirken su yüzeyinde çok sayıda denizanası görüldü. Uzmanlar, "Bu organizmalar da deniz salyası üretiyorlar ve dolayısıyla eğer sayıları aşırı çoğalırsa deniz salyası oluşumuna da katkıları daha fazla olur" dedi.

Haber 27-10-2022 10:43

Müsilaj Meclis'te! 'Deniz salyası' için 30 maddelik yasa teklifi bu hafta sunuluyor

AK Parti'nin üzerinde çalıştığı müsilajla mücadeleye ilişkin 30 maddelik yasa teklifi, bu hafta TBMM Başkanlığı'na sunulacak.

Haber 09-05-2022 17:31

Deniz salyasından sonra 'kokolitofor' ve 'denizanası' istilası!

İzmit Körfezi’nin rengi ‘kokolitofor’ isimli organizmalar nedeniyle turkuaza dönerken, Tütünçiftlik sahili ise denizanalarının istilasına uğradı. Küçük boylardaki binlerce denizanası sahili kapladı. 

Haber 08-05-2022 11:24

Müsilaj geri mi geliyor? İstanbul'da korkutan görüntü

İstanbul'da müsilaj kabusu yeniden ortaya çıktı. Sahillerde havaların ısınmasıyla yeniden görülmeye başlayan müsilaj hızla yayılıyor. Tuzla açıklarında aynı noktada bir gün arayla çekilen görüntüler müsilajın artış hızını ortaya koydu.

Haber 27-04-2022 09:29

Uyarılarda bulunulmuştu! Müsilaj kabusu geri mi dönüyor?

Marmara Denizi'nde geçen yıl etkili olan müsilaj benzeri kirlilik, İstanbul'da bazı sahillerde yeniden görülmeye başlandı. yapılan çalışmalarda, müsilajın havaların ısınmasının ardından su sıcaklığının artmasıyla tekrar ortaya çıkma şartlarının oluştuğu tespit edilmiş, uzmanlar bu konuda uyarılarda bulunmuştu.

Haber 25-04-2022 16:15

Marmara Denizi'nde büyük endişe yaratmıştı! Müsilaj toprağa gömüldü, uzmanlar ikiye bölündü

Marmara Denizi'nde görüldüğü zaman büyük endişe yaratan müsilaj, toprağa dökülünce uzmanlar ikiye bölündü. Aradan geçen 10 ayda toprakla karışan müsilajın kahverengi renk alması ve üzerinde su birikintileri oluşması toprakta da zararlı olabileceği tartışmalarına neden oldu. Müsilaj Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nuray Çağlar, müsilajın toprakta çürüdüğünü ve bunun doğal bir süreç olduğunu, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Murat Kapıkıran ise, müsilajlı toprağın nakledilmemesi gerektiğini söyledi.

Haber 25-04-2022 11:39

Marmara Denizi’nde müsilaj var mı? Su altı kamerasına yansıdı

"Marmara Denizi’nde müsilaj var mı?" sorusunun cevabı, eğitim için dalış gerçekleştiren Pendik Belediyesi arama kurtarma ekiplerinin (PEAK), denizin derinliklerini görüntüleyen su altı kamerasına yansıdı. Çekilen görüntülerde geçen sene etkili olan müsilaja (deniz salyası) rastlanmadı. Denizin tabanındaki temizlik su altı kamerası ile görüldü.

Haber 27-03-2022 12:38

Türkiye'nin kâbusu olmuştu! Uyarı tedirgin etti: 'Tekrar gelecek'

Geçtiğimiz yıl Türkiye'nin denizlerinde kâbus haline gelen, deniz salyası olarak da bilinen müsilajla ilgili tedirgin edici bir uyarı geldi. Uzman isim tekrar geleceğini söyledi.

Haber 23-03-2022 09:20

Uzman isim açıkladı! Marmara'da yeniden müsilaj tehlikesi

İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melek İşinibilir Okyar, Marmara Denizi'ndeki müsilaja ilişkin son durumu değerlendirdi. Okyar, "Marmara Denizi'nde evet şu an bir müsilaj var. Geçen seneki gibi etkili olmasını beklemiyoruz, istemiyoruz ve umuyoruz olmaz" dedi. Balıkçılar ise geçen yılın aksine müsilaj görmediklerini ifade ettiler.

Haber 03-03-2022 09:59

SON DAKİKA | Bakan Kurum'dan Marmara Denizinde müsilaj açıklaması

Son dakika: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, son günlerde Marmara Denizinde yeniden müsilaj (deniz salyası) görüldüğü iddiasıyla ilgili "Marmara Denizinin yüzeyinde de değil, derinde de şu an için müsilaj yoktur" dedi.

Haber 23-02-2022 13:33

Kâbus geri döndü! İstanbul'da yeniden müsilaj görüldü

Geçtiğimiz yıl neredeyse Marmara Denizi'nin tamamını kaplayan müsilaj kâbusu İstanbul'da yeniden ortaya çıktı. Maltepe sahili açıklarında müsilaj (deniz salyası) tabakası havadan çekilen görüntülerle ortaya çıktı.

Haber 22-02-2022 09:17

Marmara'ya derelerden zehir akıyor! Bu yıl da tehdit kapıda

Bursa'da normalde arıtma işlemi yapılarak salınması gereken sanayi atığı sular merkez Yıldırım ilçesi Samanlı deresine arıtılma yapılmadan salındı. Özellikle Gürsu, Kestel ve merkez Yıldırım ilçelerinin kesişme noktasında bazı sanayi kuruluşları atık sularını arıtmadan deşarj ediyor. Atık suların boşaltıldığı alanı inceleyen DOĞADER Yönetim Kurulu Üyesi Murat Demir, ''Bu kimyasal atıklar derelere salındığı müddetçe bu yıl da müsilajla karşı karşı geleceğiz" dedi.

Haber 02-02-2022 09:28

Son Dakika: Bakan Pakdemirli: Müsilajdan zarar gören balıkçılara ödemeler bu hafta yapılıyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, müsilaj nedeniyle zarar gören balıkçıların destek ödemelerinin bu hafta yapılacağını bildirdi.

Finans 03-11-2021 15:08

Marmara'yı bekleyen tehlike: Müsilaj yine kapıda!

Geçtiğimiz yıl Marmara Denizi'ni etkisi altına alan müsilaj yüzeyden temizlense de tehlike halen devam ediyor. Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, Marmara Denizi'nin halen daha soğuyamadığını ve müsilaj tehlikesinin yeniden kapıda olduğunu ifade ederek gidişattan dolayı üzgün olduğunu belirtti.

Haber 20-10-2021 09:32

Endişelen görüntü! Kocaeli'nde binlerce ölü denizanası kıyıya vurdu

Kocaeli Başiskele'de sahil şeridinin belirli bölümlerinde binlerce ölü denizanası kıyıya vurdu. Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Halim Aytekin Ergül, denizanası ölümleriyle ilgili ölçümler yapılacağını belirtti.

Haber 18-10-2021 14:58

Müsilaj balıkları nasıl etkiledi? Dip balıklarını tüketirken dikkat!

İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Balıkçılık ve Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Bölümü Gıda Güvenliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nuray Erkan ve ekibi, müsilajın Marmara Denizi'ndeki su ürünlerinin insan sağlığına etkilerini araştırıyor. Erkan, hamsi, istavrit gibi balıkların müsilajdan az etkilendiğini ancak dil balığı, mezgit gibi dip balıklarının daha az tüketilmesini önerdi. Kirliliği olduğu gibi bünyesine alan midyenin ise hamile ve yaşlıların daha az tüketilmesi istendi.

Haber 08-10-2021 15:06

Müsilaj etkisini kaybedince balıklar geri döndü! Sürü halinde geziyorlar

İzmit Körfezi’nde etkisini kaybeden müsilajın ardından, kırlangıç, levrek ve torik türündeki balıklar sürüler halinde gezmeye başladı. Dalgıç tarafından kaydedilen görüntülerde, müsilajın deniz suyu içerisinde de etkisini kaybettiği görüldü.

Haber 07-10-2021 15:01

TBMM Müsilaj Sorununu Araştırma Komisyonu'nun görev süresi 1 ay uzatıldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Müsilaj Sorununu Araştırma Komisyonu'nun görev süresinin 1 ay uzatılmasına ilişkin TBMM kararı, Resmi Gazetede yayımlandı.

Haber 07-10-2021 07:36

Marmara Denizi'nde yeni tehlike! Müsilajdan sonra şimdi de oksijen azlığı

Aylarca müsilaj kâbusunun esir aldığı Marmara Denizi'nde şimdi de oksijen azlığı ortaya çıktı. Bunu "Çok ciddi bir problem" olarak belirten ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Yücel, iyice arttığını da ekledi.

Haber 17-09-2021 11:01

TBMM Müsilaj Sorununu Araştırma Komisyonu, Yalova'da incelemelerde bulundu

TBMM Müsilaj Sorununu Araştırma Komisyonu, Yalova'da incelemelerde bulundu

Yurthaber 08-09-2021 17:48

Şaşırtan gelişme! Müsilajdan üretiyorlar

Düzce’de belediye öncülüğünde kurulan katı atık arıtma tesisi, tüm şehirden toplanan çöplerden enerji üretiyor. Marmara denizini geçtiğimiz aylarda etkisi altına alan müsilajın da tesiste enerjiye dönüştürülmesi için çalışmalar devam ediyor. İlk verilerin olumlu netice verdiği öğrenildi.

Finans 31-08-2021 11:20

Deniz salyasının ardından yeni tartışma: Marmara Denizi'nde av sezonu ertelenmeli mi?

Deniz salyası (müsilaj) yüzünden Marmara Denizi'ndeki balık türlerinin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacağı değerlendirmelerinin ardından "Marmara Denizi'nde av sezonu ertelenmeli mi?" tartışması başladı. Prof. Dr. Firdevs Saadet Karakulak, "En azından 1 Eylül ve 15 Nisan arası balıkçılık kısmen durdurulması lazım" derken Prof. Dr. Mustafa Sarı ise "Avcılığı kapatalım, müsilaj çözülsün diye bir şey yok" açıklamasını yaptı.

Haber 09-08-2021 10:07

Kocaeli'de su altındaki emektar vapur müsilajdan arındırıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Mesut Önem: - "İzmit Körfezi'nde yaklaşık 700 metreküp müsilaj temizliği yaptık. Müsilaj olmamasına rağmen alınan önlemler ve bundan sonra yapılacak çalışmalar durmayacak"

Yurthaber 02-08-2021 17:29

Marmara ve Ege'de müsilaj var mı? Son araştırmalar tedirgin etti

Hava sıcaklıklarının artmasıyla 'Marmara'da müsilaj var mı', 'Ege denizinde müsilaj var mı' soruları herkes tarafından cevaplanmayı bekler oldu. Deniz salyası olarak bilinen müsilaj ile ilgili yeni görüntüler geldi. Müsilaj, yüzeyin 20-30 metre derinliğinde varlığını sürdürmeye devam ediyor. Akıntıyla Kuzey Ege'ye yayılan müsilaj, deniz çayırlarının ölümüne yol açıyor. Sonbaharda yaşanacak plankton patlamasıyla müsilajın çoğalabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

Haber 28-07-2021 12:18

Marmara'daki müsilajdan eser kalmadı! Uzaydan görüntülendi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uydu Haberleşme ve Uzaktan Algılama Uygulama ve Araştırma Merkezi (UHUZAM), Marmara Denizi'nde ortaya çıkan müsilajın (deniz salyası) temizlendiğini uzaydan da görüntüledi.

Haber 17-07-2021 13:54

Bakan Kurum müjdeli haberi verdi: Marmara'da yeni bir deniz salyası (müsilaj) oluşumu beklenmiyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi'nde ilk 20 metrede deniz salyasına (müsilaj) rastlanmadığını belirterek, "Sonraki 10 metrede müsilaja rastlanıyor. Orta kademede müsilaj sıkışmış durumda. Bilim insanlarımız Marmara Denizi'nde yeni bir müsilaj oluşumunu beklemediklerini ifade ediyorlar." dedi.

Haber 14-07-2021 15:33

Sevindiren haberi Bakan Kurum verdi: Görünmeye başladı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi'nde suyun berraklaşmasıyla balıkların görünmeye başladığını bildirdi.

Haber 10-07-2021 15:41

İstanbul'a müsilaj müjdesi! Kıyılardaki etkisi kayboldu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Marmara Denizi Eylem Planı çerçevesinde başlatılan ''Müsilaj Temizleme Seferberliği'' kapsamında yapılan çalışmalarla İstanbul kıyılarındaki müsilajın etkisini yitirdiği gözlendi.

Haber 09-07-2021 12:49

TBMM Müsilaj Sorununu Araştırma Komisyonunda görev alacaklar belli oldu

Başta Marmara Denizi olmak üzere, denizlerdeki müsilaj sorununun nedenlerinin araştırılarak gerekli önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonunda çalışacak isimler ile görev dağılımları belli oldu.

Haber 09-07-2021 07:43

Av yasağı ne zaman bitiyor? Marmara Denizi balığı yenir mi?

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Marmara Denizi'nden toplanacak balıkların yenip yenmeyeceği hakkında açıklama yaparken vatandaşların aklındaki birçok soru işaretini de giderdi. "Av yasağı ne zaman bitiyor?" , "Marmara Denizi balığı yenir mi?" sorularının yanıtı merak konusuydu. İşte ayrıntılar...

Haber 09-07-2021 00:53

Bakan Pakdemirli açıkladı! Marmara'da tutulan balık yenir mi?

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, müsilaj nedeniyle Marmara Denizi’nden tutulan balıkların tüketilmesi konusunda bir sıkıntı olmadığı söyleyerek, "Av yasağının özellikle Marmara Denizi üzerinde devam etmesiyle ilgili henüz bir gereksinim duymuyoruz" dedi.

Haber 08-07-2021 19:06

Marmara'nın müsilaj sorununa çözüm için YÖK, burslu doktoralı bilim insanları yetiştirecek

Marmara Denizi'ndeki müsilaj sorunu ile ilgili çözüm üretilmesini hedefleyen Yükseköğretim Kurulu (YÖK), nitelikli bilim insanları yetiştirilmesi için "Deniz ekosistemlerinin sürdürülebilirliği", "Çevre ve atık" alanlarında doktora yapacaklara YÖK 100/2000 Doktora Projesi kapsamında burs verilmesini kararlaştırdı.

Haber 08-07-2021 11:31

Rize'de denizin görüntüsü endişe yarattı! Müsilaj sanıldı, gerçeği öğrenince derin bir 'oh' çektiler

Rize’de vatandaşların denizin üzerinde görerek müsilaj sanılan katman dalgadan kaynaklı kabarcık çıktı. Gerçeği öğrenince rahatlayan esnaf, ''Marmara’da ki olayı duyunca bizde endişelendik. Çok şükür korkulan değilmiş'' ifadelerini kullandı.

Haber 06-07-2021 10:10

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan, müsilaj temizliği açıklaması

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Marmara Denizi'ndeki sahillerin hızla temizlendiğini ve büyük değişimin umut verici olduğunu belirtti.

Haber 06-07-2021 01:13

Marmara Denizi'nin güney kıyılarında müsilaj yok denilecek kadar azaldı

Bursa, Balıkesir, Yalova ve Çanakkale kıyılarının, yaklaşık 4 haftadır yoğun bir şekilde etkili olan müsilajdan temizlik çalışmaları ile arındırılmasıyla vatandaşlar balık tuttu, denize girdi, sahilde yürüyüş yaptı - ÇOMÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Ayaz: - "Durum iyiye gidiyor. Şu anda Çanakkale Boğazı'nda azaldı, arka tarafta da Teke Burnu'ndan sonra Saroz'a doğru yok diyebiliriz" - Çanakkale'de balık tutan Taylan Varoluş: - "Umarız bu çalışmalarla müsilaj bitecek, etkisini yitirecek, Marmara Denizi eski güzel günlerine kavuşacak"

Yurthaber 05-07-2021 11:48

Bakan Kurum'dan müsilaj açıklaması! Tarih verdi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara'daki müsilaj problemine ilişkin 3 senelik takvim belirlediklerini belirterek, "Ama ben inanıyorum ki önümüzdeki 1,5-2 yıl içinde bu takvim ile birlikte adımlarımızı atacağız, o azot ve fosfor seviyesinde, olması gereken seviyeyi yakalamak suretiyle Marmara'mızı eski haline getireceğimizi düşünüyorum." dedi.

Haber 04-07-2021 21:53

Marmara Denizi'ndeki müsilaj seferberliğinde 25. gün! Bakan Kurum'dan açıklama

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi'nde devam eden müsilaj temizleme çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Kurum, "Toplam 10.434 metreküp müsilajı düzenli depolama alanlarına gönderdik. " dedi.

Haber 03-07-2021 12:30

Müsilaj tehditine rağmen İstanbul’un tek mavi bayraklı plajı: Şile Uzunkum Plajı

Yaz sezonunda çok sayıda yerli ve yabancı turistin uğrak noktalarından biri olan Şile Uzunkum Plajı’nda bu yıl da mavi bayrak dalgalanmaya başladı.

Trend 30-06-2021 17:24

Deniz salyalı denizde yüzülebilir mi? Uzman isim açıkladı

Aylardır etkisini gösteren ve Marmara Denizi'nin kabusu olan deniz salyası (müsilaj) ile ilgili olarak uzmanlardan önemli bir açıklama geldi. "Deniz salyalı denizde yüzülebilir mi?" sorusuna yanıt veren nöroloji uzmanı Dr. Oğuzhan Onultan, ''Deniz salyasının olduğu yerde denize girmek ve müsilajın olduğu yeden herhangi bir şekilde deniz ürünü temin etmek sağlığa çok yüksek ağır metal içerme riski bulunduğu için zararlı'' açıklamasını yaptı.

Haber 30-06-2021 12:02

İBB, 20 günde 2 bin 516 metreküp müsilaj topladı

İBB, Marmara Denizi’nin altını ve üstünü tehdit eden müsilaj ile mücadele etmeyi sürdürüyor. 20 gün içinde 2 bin 516 metreküp müsilajı bertaraf eden İBB, deniz yüzeyi temizleme teknelerinden tarama ve dökü gemilerine kadar tüm araçlarını görevlendirdi.

Haber 29-06-2021 21:36

Bakan Kurum: 8 bin 405 metreküp müsilaj topladık

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi'ni ve kıyılarını denizden ve havadan, 7 gün 24 saat anlık takip ettiklerini belirterek bugün itibarıyla 500 bölgede yapılan çalışmalar neticesinde toplam 8 bin 405 metreküp müsilaj toplandığını bildirdi.

Haber 29-06-2021 20:57

Ata Demirer'den 'Bozcaada sahilleri temiz' mesajı

Çanakkale'nin turizm cenneti Bozcaada'da görülen müsilaj tatilcileri tedirgin ederken, turizmcileri de kaygılandırdı. Bozcaada sevgisiyle bilinen oyuncu Ata Demirer, sosyal medyada paylaştığı video ile ada sahillerinde müsilaj olmadığını belirtti.

Magazin 28-06-2021 15:23

Bakan Kurum'dan deniz salyası (müsilaj) açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi'nde toplam 6 bin 929 metreküp deniz salyasını (müsilaj) temizlediklerini, 26 işletmeye faaliyetten men cezası ve 14 milyon 214 bin TL idari para cezası uyguladıklarını açıkladı.

Haber 26-06-2021 14:14

Deniz salyası istilası devam ediyor! Tehlikenin boyutu gözler önüne serildi

İstanbul’da sahil şeritlerinde zaman zaman yoğunlaşan deniz salyası istilasındaki son durum havadan görüntülendi. Suadiye Sahili'nde çekilen görüntülerde tekneler, salya kaplı denizde ilerlerken ilginç görüntüler oluşturdular.

Haber 26-06-2021 10:20

Marmara'da müsilaja daldı, denizin üstü de altı da içleri acıttı!

Antalya’da yaşayan ve 'Deli mi ne' kanalının sahibi eski milli sporcu ünlü fenomen Fester Abdü, müsilaja dikkat çekmek için Marmara Denizi’nde dalış gerçekleştirdi. Dalış anlarını kayda alan Abdü, gençlere çevre bilincini aşılamak için görüntüleri 7,5 milyon takipçisiyle paylaşacak.

Haber 25-06-2021 15:47

Pandemi, müsilaj, pahalılık derken balıkçıların işleri bitme noktasına geldi

Pandeminin yanı sıra artan balık fiyatları ve Marmara Denizinde görülen müsilaj balıkçıların işlerini bitme noktasına getirdi. Trabzon Balık Hali’nde bugünlerde tezgâhların çoğu kapalı olurken, az sayıdaki balıkçı esnafı son yılların en sakin yaz dönemini yaşıyor.

Finans 25-06-2021 14:10

Havadan görüntülendi! Marmara'dan çıkarılan müsilaj Şile'de toplanıyor

Marmara Denizi'nden çıkan müsilaj(deniz salyası), Şile Kömürcüoda Katık Atık Bertaraf Tesisleri'nde toplanıyor. Depolama alanı çöplerin döküldüğü yerin hemen yanında bulunuyor. Toprağa dökülen müsilajın kahverengi renk aldığı ve su birikintilerinin de oluştuğu görülüyor.

Haber 24-06-2021 13:57

ODTÜ'den Marmara Denizi'nde kritik çalışma! İşte çarpıcı sonuçlar

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü koordinasyonunda yürüttüğü Marmara Denizi Bütünleşik Modelleme Sistemi (MARMOD) Projesi'nde görev alan ve Marmara Denizi’nde müsilaj oluşumları ile ilgili çalışmalarına devam eden bilim insanları, ilk kez derin Marmara’da yani 100 metre ve ötesindeki müsilaj tabakalarını inceledi.

Haber 24-06-2021 12:04

Bakan Kurum'dan 'müsilaj seferberliği' açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, müsilaj çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada "Marmara Denizi'mizdeki müsilaj seferberliğimizi gece gündüz demeden hep birlikte çalışarak sürdürüyoruz. Denizimizi tertemiz yapıp masmavi görüntüsüne kavuşturacağız" dedi. Öte yandan Bakan Kurum, Marmara Denizi Eylem Planı kapsamında kurulan Bilim ve Teknik Kurulunun başkanlığına getirilen Prof. Dr. Hasan Mandal'a başarı diledi.

Haber 23-06-2021 23:18